Minder aangenaam kerstgeschenk van Netflix: de streamingdienst verhoogt prijskaartje abonnementen in België

De streamingdienstengigant Netflix heeft eindelijk beslist om de datum te onthullen waarop zijn nieuwe prijslijst in België zal worden toegepast. Het zal op 26 december zijn. Een laat, maar eerder zuur, kerstcadeau.

We weten eindelijk wanneer Netflix de prijzen in ons land zal verhogen. Op 26 december zal de streamingdienst het prijskaartje optrekken van alle abonnementsformules, zonder uitzondering. Gewoonlijk wordt het basispakket van 7,99 euro gespaard van de prijsherzieningen van de streamingdienst, maar deze keer niet. Voor het eerst in een zeer lange tijd zal het introductieaanbod duurder worden.

Wij sommen de prijsaanpassingen op:

  • Het basisabonnement (standaardkwaliteit en maximaal één scherm tegelijk): maandtarief stijgt van 7,99 naar 8,99 euro.
  • Het standaardaanbod (HD en maximaal twee schermen): maandtarief stijgt van 11,99 naar 13,49 euro, een toename van 2,5 euro.
  • Het Premium-abonnement (Ultra HD en tot 4 schermen): maandtarief stijgt van 15,99 naar 17,99 euro, oftewel 2 euro duurder.

Voor sommige abonnees zijn de prijzen inmiddels al opgetrokken. Dit hangt af van de factureringsdatum. Als dit nog niet het geval is, zou u een e-mail van de streamingdienst moeten ontvangen met het “goede nieuws”. De herziene prijslijst was reeds van kracht voor nieuwe klanten die zich in de maand oktober op de dienst abonneerden.

(ns/lp)

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street sluit hoger

02/12/2021 21:10

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 won 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het de vraag of de winsten duurzaam blijken of dat aandelen toch kwetsbaar blijven voor negatieve nieuwsberichten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20