Milieuorganisatie lanceert app in strijd tegen ontbossing

De Plant-for-the-Planet Foundation heeft een app gelanceerd om de ontbossing tegen te gaan. Met een paar clicks kan je ermee aan de andere kant van de wereld een boom laten aanplanten.

De Plant-for-the-Planet-app heeft vijftig herbebossingsprojecten in ontwikkelingslanden in de aanbieding. Je kan bijvoorbeeld voor slechts 3 dollar een boom in Brazilië aanplanten. Met 108 dollar herstel je de vergane glorie van een bos in Indonesië. Het geld gaat rechtstreeks naar lokale bomenplanters.

De app biedt eveneens de optie om de bomen te registreren die je zelf aanplant, boomplantcompetities en -uitdagingen te organiseren, en om een boom cadeau te doen. Op een kaart krijg je het overzicht van alle projecten die momenteel lopende zijn.

Uit de hand gelopen klaspresentatie

In totaal zijn er 81.000 mensen, verspreid over 73 landen, betrokken bij de Plant-for-the-Planet Foundation. De hoofdontwikkelaar van de app, de vierentwintigjarige Sagar Aryal uit Nepal, steekt al tien jaar de handen uit de mouwen voor het fonds. De app maakt deel uit van de Trillion Tree Campaign, een campagne van VN-milieuorganisatie UNEP die zo 1.000 miljard nieuwe bomen wil bekomen.

In 2007 heeft Felix Finkbeiner uit München de beweging op gang gezet met een klaspresentatie. De toen negenjarige jongen was geïnspireerd door de woorden van wijlen milieuactivist Wangari Maathai die in 2004 de Nobelprijs voor Vrede won: ‘Wanneer we bomen planten, planten we de zaadjes van vrede en hoop.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20