“Microsoft lanceert dit jaar een zoekmachine die het einde van Google betekent”

Het samenwerkingsverband tussen Microsoft en OpenAI zal dit jaar een zoekmachine lanceren waarop Google geen antwoord heeft. Dat heeft de Amerikaanse internetondernemer Jason Calacanis voorspeld in The All-In Podcast.

Waarom is dit belangrijk?

Het businessmodel van Google is gebaseerd op de advertenties die tussen de zoekresultaten verschijnen. Advertenties zijn goed voor 80 procent van Google’s inkomsten. Wanneer mensen het antwoord op hun vragen krijgen zonder dat ze eerst een reeks zoekresultaten voorgeschoteld krijgen, dan houdt ook het klikken op die advertenties op.

In het nieuws: ChatGPT zorgde eind vorig jaar voor een kleine revolutie. De Artificiële Intelligentie toonde zich niet enkel gebruiksvriendelijk, snel en efficiënt. Ze heeft het verwachtingspatroon voor wat AI kan worden gerealiseerd verder vergroot.

  • Volgens sommige experts zullen chatbots zoals ChatGPT de wereld de komende jaren onherkenbaar maken. 
  • Zelfs zoekmachines en online encyclopedieën kunnen immers niet opboksen tegen een AI die conversaties kan voeren, computercode kan s
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer