Zal ChatGPT binnenkort traditionele zoekmachines vervangen? Leidinggevenden bij Google roepen “Code Rood” uit

Volgens berichtgeving van The New York Times riepen managers bij Google “Code Rood” uit nadat de AI ChatGPT eerder in december voor het eerst beschikbaar werd gemaakt.

Waarom is dit belangrijk?

Volgens sommige experts zullen chatbots zoals ChatGPT de wereld de komende jaren onherkenbaar maken. Zelfs zoekmachines en online encyclopedieën kunnen immers niet opboksen tegen een AI die conversaties kan voeren, computercode kan schrijven, artikels kan schrijven en zo veel meer.

De essentie: Ook managers bij Google zien de bui al hangen. 

  • Velen onder hen zouden bang zijn dat ChatGPT het hele zakenmodel van het bedrijf achterhaald zal maken, zo staat te lezen in The New York Times. 
  • Zelfs Sundar Pichai, topman van moederbedrijf Alphabet, wordt in het stuk van de Amerikaanse krant genoemd. Pichai zou de jongste weken hebben deelgenomen aan een aantal vergaderingen over de AI-strategie van het bedrijf, waarin hij teams opdroeg hun focus te verleggen.
  • Meerde
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer