Metro van Peking accepteert nu digitale yuan

De spoorwegen van Peking accepteren nu de Chinese digitale centralebankmunt voor metroritten, via een integratie met de Industrial and Commercial Bank of China.

Waarom is dit belangrijk?

Dit is het grootste project van een overheid met een eigen digitale munt tot dusver. De digitale yuan zou de positie van de dollar als wereldreservemunt kunnen ondergraven, waarschuwen verschillende analisten.

In het nieuws: Volgens een officiële aankondiging gisteren heeft de metro van Peking een proefprogramma gelanceerd waarmee passagiers toegang kunnen krijgen tot 24 metrolijnen en vier voorstedelijke treinstations met behulp van de digitale yuan, ook bekend als e-CNY.

  • De nieuwe dienst is alleen beschikbaar voor klanten met een bankrekening bij de Industrial and Commercial Bank of China, een grote bank die betrokken is bij China’s CBDCtests
  • “U moet een mobiele app downloaden die is gekoppeld aan uw bankrekening om toegang te krijgen tot de dienst,” zei een woordvoerder van het Beijing Rail Transit-netwerk tegen Cointelegraph.
  • In een aankondiging wordt opgemerkt dat de aanbieders van spoordiensten in Peking diverse toepassingen van de digitale yuan zullen blijven bevorderen om de “nieuwe digitale reiservaring” te optimaliseren.

Peking: De Chinese hoofdstad is een belangrijke plek geworden voor China’s digitale yuan-proeven, met een groot aantal e-CNY-integraties en gerelateerde initiatieven.

  • Sinds midden juni zijn er in Peking meer dan 3.000 geldautomaten met digitale yuan, waar het publiek de digitale munt kan storten en opnemen.
  • Eerder kondigde de Beijing Local Financial Supervision and Administration al een initiatief aan om 6,2 miljoen dollar aan digitale yuan uit te delen aan inwoners van Peking.

Suzhou: De aankondiging komt er kort nadat Suzhou, een stad in de Oost-Chinese provincie Jiangsu, een soortgelijke digitale yuan-integratie lanceerde. 

  • Volgens een rapport van Sina Finance was Suzhou de eerste stad in China die begon met het accepteren van e-CNY-betalingen voor metroritten.

Lees ook: Chinese beurswaakhond: ‘Digitale yuan kan op het Ethereum-netwerk draaien’

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20