Merkel goes Hollywood

Donderdag komt in Duitsland “Merkel – Macht der Freiheit” in de bioscoop, een film over de opkomst van Angela Merkel, de dochter van een Oost-Duitse dominee, tot de machtigste vrouw van Europa. 

  • De Duitse regisseur Eva Weber – die sinds 1991 in Londen woont – heeft een indrukwekkende documentaire gemaakt over een buitengewone carrière.
  • Voor „Merkel – Macht der Freiheit” sprak ze met vele politieke grootheden, waaronder de voormalige Britse premier Tony Blair, de ex-minister van Buitenlandse Zaken van de VS Hillary Clinton en de minister van Buitenlandse Zaken in de regering George W. Bush, Condoleezza Rice. 

De quote:

  • “De meeste politici willen overschat worden. Ze wilde onderschat worden,” zegt Tony Blair over haar in de film. Met deze strategie wist ze al haar rivalen en partijvijanden in slaap te sussen – en hen op het beslissende moment te slim af te zijn of in te halen.

De film is gericht op een internationaal publiek.

  • Dit verklaart ook de prominente rol die Merkels tegenstander Donald Trump in de film speelt. 
  • In een snelle opeenvolging van beelden strijden haar muur (de DDR-muur, die uiteindelijk werd overwonnen door de stille revolutie) en zijn muur (die hij wilde bouwen aan de Mexicaans-Amerikaanse grens) tegen elkaar.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.