Merkel geeft voorzet voor heropstart Bundesliga

Als het van Angela Merkel afhangt, kan er in Duitsland opnieuw gevoetbald worden. Verschillende Duitse media berichten dat de voetbalcompetitie nog deze maand kan hervatten, volgens een ontwerpovereenkomst tussen de bondskanselier en de verschillende deelstaten.

Deze namiddag (vanaf 14 uur) volgt nog een telefonisch overleg tussen Merkel en de deelstaten. Het laatste woord ligt bij de regionale besturen.

De wedstrijden in de Bundesliga en Tweede Bundesliga mogen opstarten ‘om de economische schade te beperken’, staat in het document. Als datum wordt gekeken naar 21 mei of een week vroeger. De wedstrijden worden dan afgewerkt zonder fans. Die zijn nog niet welkom door de coronabeperkingen.

Eerst in quarantaine

Verder zouden de competities pas hervat kunnen worden als de spelers, begeleiders en staf rond de teams twee weken in quarantaine hebben gezeten. ‘Het hervatten van de competitie moet worden voorafgegaan door twee weken quarantaine. Eventueel in de vorm van een trainingskamp’, staat in het voorstel. De afgelopen dagen is het coronavirus bij spelers en stafleden van meerdere Duitse clubs vastgesteld.

De Duitse profliga (DFL) pleit al enkele weken voor een hervatting van de Bundesliga, die sinds begin maart stilligt. De precaire financiële situatie bij veel clubs wordt vaak als reden aangehaald. Als de negen resterende speeldagen in de twee hoogste divisies in Duitsland nog ingehaald kunnen worden, recupereren de Duitse clubs liefst 300 miljoen euro aan tv-rechten.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20