Mercedes-bouwer dankt personeel af in zoektocht naar 1 miljard euro

Het Duitse Daimler plant een kostenverlaging van 1 miljard euro bij dochtermerk Mercedes-Benz. Vooral in de personeelskosten wil de autobouwer stevig snoeien. Dat meldt Reuters.

Het is onduidelijk hoeveel banen er precies zullen verdwijnen. Vorige week raakte wel bekend dat Daimler 10 procent van de managementfuncties wil schrappen. Een ‘onbeperkt aantal’ administratieve jobs verdwijnt eveneens. Ook de vrachtwagenafdeling wordt getroffen. Naast een besparing van 250 miljoen euro op de vaste kosten, beknibbelt Daimler daar 300 miljoen euro op de personeelskosten.

De malaise komt er door de strengere emissieregels van de Europese Unie. Tussen 2021 en 2030 moet de hoeveelheid koolstofdioxide die autobouwers uitstoten, dalen met 37,5 procent. Om die norm te halen, moet Daimler meer elektrische voertuigen verkopen.

Sinds mei staat er een nieuwe topman aan het hoofd bij de Duitse groep. Bij zijn aanstelling waarschuwde CEO Ola Källenius voor een moeilijke periode. ‘De uitgaven die nodig zijn om de CO2-doelstellingen te halen, zullen onvermijdelijk in 2020 en 2021 op de winst wegen’, klonk het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20