Mega World sluit definitief de deuren

Er wordt een definitieve streep gezet onder Mega World, de opvolger van Blokker in België. Er werd vorige week geen overnemer gevonden. 650 mensen verliezen hun baan.

In december werd retailketen Mega World, het vroegere Blokker, failliet verklaard. De retailer had 40 miljoen euro aan schulden en 650 personeelsleden in dienst. Afgelopen vrijdag konden potentiële overnemers een bod uitbrengen om de keten over te nemen.

Slechts één kandidaat, een Duits bedrijf, deed dat ook, zo meldt curator Thierry Lammar. Het bod bleek te laag en stelde te veel voorwaarden, waarmee een een definitief einde komt aan Mega World. Het overschot aan handelswaar uit 119 winkels werd doorverkocht aan één Frans bedrijf.

Nederlander Dirk Bron kocht begin vorig jaar de Belgische Blokker-winkels op en liet ze verder bestaan onder de naam Mega World. Op 22 december 2020 ging de keten failliet. In zijn thuisland staat Bron terecht voor fraude rond handel in boxershorts en slippers. Er loopt in ons land een strafonderzoek naar Bron voor valsheid in geschrifte, valsheid in jaarrekeningen en misbruik in vennootschapsgoederen. Zelf ontkent hij alle beschuldigingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20