Meest verkochte merk voor elektrische wagens is niet langer Tesla

De Chinese autoreus BYD staat op het punt Tesla te overtreffen als ’s werelds meest verkochte merk voor elektrische voertuigen, een significante mijlpaal in de auto-industrie.

Waarom is dit belangrijk?

Deze verschuiving markeert niet alleen een keerpunt in de markt voor elektrische voertuigen, maar benadrukt ook de groeiende invloed van China in de mondiale automobielsector. Dit heeft potentieel grote gevolgen voor de internationale handelsdynamiek en de toekomstige richting van de automobielinnovatie.

In het nieuws. Build Your Dream (BYD) is nog steeds een relatief onbekend Chinees automerk. Maar het staat op het punt om Tesla te onttronen als leider in de verkoop van volledig elektrische voertuigen. Dat blijkt uit berekeningen van het persagentschap Bloomberg.

  • Deze verandering illustreert de verschuiving van de marktdynamiek. Daarbij maken traditionele grootmachten als Toyota, Volkswagen en General Motors plaatsmaken voor nieuwe spelers zoals BYD en SAIC Motor Corp.

Zoom in. BYD

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer