Meer Vlamingen kiezen voor digitaal studeren

Bijna 50.000 mensen volgden in 2019 een digitale opleiding bij de VDAB. Dat zijn er 7.000 meer dan in 2018 en zelfs 20.000 meer dan vijf jaar geleden. Bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V) reageert tevreden.

Met ruim 3.000 cursisten was de opleiding ‘initiatie in boekhouden’ vorig jaar de populairste online cursus. Daarna volgen ‘basis loon- en personeelsadministratie’ en ‘Frans voor beginners – algemene taalkennis’. Deze twee opleidingen konden elk 2.300 Vlamingen verleiden.

‘Levenslang leren in Vlaanderen kan beter. Het is daarom heel positief om te zien dat wel steeds meer mensen bij VDAB een oline cursus volgen om zich bij te scholen’, stelt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).

Artificiële intelligentie

De minister wijst ook op het succes van de nieuwe cursus ‘artificiële intelligentie’, die pas in november gelanceerd werd en al meteen 1.500 cursisten trok. ‘Het toont aan dat er nood is aan opleidingen die focussen op de digitalisering en de gevolgen daarvan voor onze samenleving’, zegt ze.

De VDAB heeft in totaal 255 cursussen in haar digitaal aanbod. De meeste daarvan voorzien ook in online coaching. Daarbij beantwoordt de coach vragen van cursisten en volgt hij of zij ook hun vorderingen op.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20