Vanaf volgend jaar kan je in meer sectoren een flexi-job doen, maar er komen ook extra voorwaarden

Het systeem van flexi-jobs wordt op 1 januari 2024 uitgebreid. Daardoor zal je in meer sectoren een extra centje kunnen bijverdienen, zolang je minstens 4/5de elders aan de slag bent.

Waarom is dit belangrijk?

Via het systeem van flexi-jobs kunnen gepensioneerden en bepaalde werknemers tegen gunstige voorwaarden een centje bijverdienen, terwijl werkgevers op een flexibele en voordelige manier extra personeel kunnen inzetten op piekmomenten.

Context: Je zal vanaf volgend jaar in meer sectoren een flexi-job kunnen uitvoeren. De regering heeft daar tijdens de begrotingsgesprekken een akkoord over bereikt.

  • Dit systeem werd in 2015 geïntroduceerd voor de horecasector. Sindsdien heeft de regering het lijstje van sectoren waar je een flexi-job kunt doen uitgebreid, waaronder de detailhandel.
  • Sinds begin dit jaar kan je ook een flexi-job doen in de zorg.
  • Daar komen op 1 januari 2024 twaalf sectoren bij. Die zijn de volgen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.