Meer dan zesduizend Belgische corona-patiënten genezen verklaard

De voorbije vierentwintig uur zijn in België 268 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus overleden. In totaal heeft de besmetting daardoor in het land tot nu toe aan 3.600 mensen het leven gekost.

Er werden de voorbije vierentwintig uur ook 392 nieuwe patiënten met een coronabesmetting in het ziekenhuis opgenomen.

In Belgische ziekenhuizen worden momenteel 5.393 patiënten voor een besmetting met het coronavirus behandeld. Dat betekent wel een daling met 282 patiënten tegenover de dag voordien. Op de afdelingen intensieve zorgen verblijven 1.223 patiënten. Ook hier kon een daling met 39 patiënten worden gemeld.

Woonzorgcentra

Anderzijds blijken de voorbije vierentwintig uur ook 477 mensen het ziekenhuis te hebben mogen verlaten nadat ze genezen waren verklaard. In totaal zijn in België al 6.463 patiënten genezen verklaard.

De meerderheid van de nieuwe sterfgevallen waren bewoners van woonzorgcentra. Uit de cijfers blijkt dat 56 procent van de nieuwe overlijdens plaats vonden in een woonzorgcentrum, tegenover 43 procent in een ziekenhuis. Andere patiënten overleden thuis of op een andere locatie.

Er werden zaterdag 1.629 nieuwe besmettingen gerapporteerd. In Vlaanderen werden 1.003 nieuwe besmettingen gemeld, tegenover 461 in Wallonië en 143 in Brussel. In totaal zijn in België nu 29.647 mensen door het coronavirus besmet geraakt. Tijdens weekends kunnen besmettingen echter mogelijk minder correct worden gemeld, waardoor de volgende dagen opnieuw een toename zou kunnen worden opgemerkt.

‘Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe,’ aldus de FOD Volksgezondheid. ‘Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseert, maar blijft vrij hoog.’ Van de 3.600 overleden patiënten stierf 54 procent in het ziekenhuis, 41 procent in een woonzorgentrum, 0,5 procent thuis en 3,7 procent op een andere of onbekende plaats.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20