Meer bonus voor AB InBev-topman Carlos Brito

De variabele verloning van de CEO van AB InBev, Carlos Brito, ligt voor boekjaar 2019 zowat 3,5 keer hoger dan een jaar eerder. De Braziliaanse topman mag rekenen op 2,61 miljoen euro bonus. Dat meldt de biergroep in het jaarverslag.

De jaarcijfers en verwachte winstdaling door het coronavirus worden donderdag allerminst gesmaakt door de beleggers. Zij sturen het aandeel van AB InBev, te midden van de algemene coronamalaise op de beursvloeren, even voor 17.00 uur al meer dan 10 procent lager.

Maar Brito kan wel rekenen op een hogere bonus van 2,61 miljoen euro. Een deel daarvan werd al uitbetaald in juli, voor de prestaties in de eerste jaarhelft. Het tweede deel volgt in maart. De bierreus uit Leuven legt uit dat de variabele verloning bepaald wordt door de bedrijfsprestaties en individuele doelstellingen.

Aandelen kopen

De managers krijgen het variabele deel cash uitbetaald, maar worden aangemoedigd om hiermee te investeren in AB InBev-aandelen, die ze dan enkele jaren moeten aanhouden. Zo krijgen ze 10 procent korting en per gekocht aandeel ook enkele gratis stuks. Door die omzetting in aandelen, kan de variabele verloning dus fors stijgen in waarde.

Het vast loon van Brito blijft stabiel op 1,46 miljoen euro. Dat is zo bepaald in zijn contract.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20