MeDirect biedt kleine spaarders 0,7 procent

Online bank MeDirect lanceert op woensdag de nieuwe spaarrekening ‘Maandsparen Max’. Daar kan u maximum 500 euro per maand sparen, maar het is wel de best renderende spaarrekening van het land.  

Eerst was de Fidelity-spaarrekening. Die is voor spaarders die regelmatig relatief grote bedragen opzij zetten, en biedt een rente van 0,55 procent. Voortbouwend op dat succes komt MeDirect woensdag met een nieuwe maandelijkse spaarformule met een hoog rendement.

Hoge opbrengst

De voorbije maanden verlaagden veel banken de rente op hun spaarrekeningen tot het wettelijke minimum van 0,11%, in een ware ‘race to the bottom’. De nieuwe spaarrekening van MeDirect biedt naast een basisrente van 0,05 procent ook een getrouwheidspremie van 0,65 procent. Volgens de vergelijkingssite spaargids.be is het daarmee de best renderende spaarrekening van België.

‘We bieden 5 tot 7 maal het wettelijke tarief’ zegt MeDirect-topman Philippe Delva aan L’Echo. ‘Bij een spaarrekening komt het erop aan om die te kiezen die het meeste opbrengt.’

Het openen en beheer van deze de Maandsparen Max-rekening is kosteloos.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20