Mediabedrijf Roularta trekt zich terug uit West-Vlaamse regionale tv

Roularta Media Group wil nog voor het eind van deze maand de verkoop afronden van de West-Vlaamse regionale zenders Focus en WTV. Dat schrijft de website De Rijkste Belgen en wordt bevestigd door Roularta-CEO Xavier Bouckaert.

Momenteel beschikt Roularta nog over 50 procent in de regionale omroep, maar vzw WTV zal die overnemen. ‘De reden is dat de licentie in handen is van de vzw. Concreet betekent dat voor ons dat we niet aan ‘multiplatform’ publishing kunnen doen. We gaan ons nu toeleggen op het uitbouwen van het merk Krant van West-Vlaanderen.’

Xavier Bouckaert – Isopix

De familie De Nolf verkocht eerder al haar participatie in de commerciële tv-zender VTM aan DPG van Christian Van Thillo. Roularta is op tv-vlak alleen nog actief via de economische doelgroepenzender Kanaal Z/Canal Z. ‘Dat is inderdaad een interessant kanaal omdat we daar honderd procent eigenaar van zijn en dus kunnen doen wat we willen’, aldus Xavier Bouckaert. ‘Het sluit mooi aan bij onze andere uitgaven in de financieel-economische sector zoals Trends/Tendances en De Tijd.’

Netwerk van regionale zenders

De regionale tv-zenders hebben al een hele tijd af te rekenen met dalende inkomsten. Daarnaast is er een soort netwerkvorming aan de gang via de nv De Buren, een onderdeel van Mediahuis. Die organisatie controleert nu al het Antwerpse ATV, TV Limburg, AVS en TV-Oost in Oost-Vlaanderen en het Vlaams-Brabantse ROB.

Focus en WTV bereiken dagelijks 250.000 kijkers in de provincie West-Vlaanderen, die 1,2 miljoen inwoners telt. De zenders vierden in 2018 hun 25ste verjaardag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20