Matige Chinese groei haalt Europese beurzen onderuit

De – naar Chinese normen – bescheiden groei van 3 procent zorgt voor rode cijfers op het oude continent. De Europese beurzen noteren verliezen, gaande van 0,30 procent in Brussel tot 1 procent in Amsterdam.

In Brussel is er nieuws rond Barco. De beeldvormingsgroep zag de omzet in de eerste jaarhelft met ruim 18 procent zakken, terwijl de brutowinst 40 procent lager afklokte op 40,7 miljoen euro. Netto blijft daar 10,4 miljoen euro. In een persbericht laat het bedrijf weten dat het al fors in de kosten snoeide én dat er geen prognose voor 2020 zal komen. Het aandeel keldert 8,74 procent.

WDP koerst licht hoger, na de mededeling dat de specialist in logistiek vastgoed een lening van 150 miljoen euro krijgt. De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling wil de uitbreiding van de activiteiten van WDP in Roemenië ondersteunen. De keuze valt op het Oost-Europese land, vanwege de relatief lage lonen en het feit dat veel bedrijven hun voorraden weer dichter bij huis willen hebben.

Bier verliest, kledij wint

In Amsterdam verliest Heineken 2,45 procent. Uit een voorlopige update van de Nederlandse brouwer blijkt dat Heineken in de eerste helft van dit jaar een verlies van 300 miljoen euro leed, oftewel een daling van 16,4 procent. Vanwege de onzekerheden trok Heineken zijn verwachting voor het hele jaar al in, maar ‘ondanks de uitdagingen op de korte termijn’ blijft het bedrijf vertrouwen hebben in de toekomst.

En in Duitsland wint Zalando 2,75 procent. Dankzij de coronacrisis zag de online kledingwinkel de omzet in het tweede kwartaal groeien met 26 tot 28 procent. Ook het aantal klanten nam toe. Door deze positieve cijfers schroeft Zalando de verwachtingen voor het volledige boekjaar omhoog.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20