Mathieu van der Poel wint historische Ronde van Vlaanderen

De Nederlander Mathieu van der Poel haalde het in Vlaanderens Mooiste nipt van onze landgenoot Wout Van Aert. Het was de eerste keer in 104 jaar dat er geen publiek naast de weg stond.

Een spannende finale dit jaar. Van Aert en Van der Poel reden 30 kilometer lang band tegen band. Uiteindelijk kwam Van der Poel als eerste over de finish, slechts enkele millimeters voor Van Aert. Eerst zat de Fransman Julian Alaphilippe hen nog in het wiel, maar die botste op 30 kilometer voor de meet tegen een motard.

Geen publiek en ander parcours

Het was een historische editie van de Ronde van Vlaanderen, die in Antwerpen van start ging en dan vooral door Oost-Vlaanderen trok. Voor het eerst in 104 jaar waren er geen arrangementen voor vips en werd ook aan iedereen gevraagd om niet af te zakken naar het parcours. Die oproep werd goed opgevolgd. Enkele durvers waagden zich nog naar de trekpleisters, maar het was een verwaarloosbaar aantal mensen volgens de autoriteiten.

Er werd lang getwijfeld of de Ronde wel kon doorgaan en of dat wel verantwoord zou zijn. Uiteindelijk werd beslist om hem toch te laten doorgaan, maar later op het jaar, zonder publiek en met een aangepast parcours.

Normaal vindt Vlaanderens Mooiste in april plaats. De alombekende Muur van Geraardsbergen maakte dit jaar geen deel uit van het parcours.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20