Muur van Geraardsbergen valt uit parcours Ronde van Vlaanderen dit jaar

Door het ingekorte Vlaamse wielerseizoen, met vier koersen in 11 dagen, heeft organisator Flanders Classics besloten om het parcours van Vlaanderens Mooiste wat te verkleinen om de renners te sparen. Daardoor vallen de Muur van Geraardsbergen en Tenbosse uit het parcours.

De coronacrisis heeft roet in het eten gestrooid voor de voorjaarsklassiekers. Doordat maandenlang geen sportwedstrijden mochten plaatsvinden, moeten de koersen allemaal in twee weken gepropt worden in oktober. Dat daagt de fysieke capaciteiten van de renners ietwat uit en daarom besliste Flanders Classics om de parcours wat in te korten.

Voor de Ronde van Vlaanderen is het een kleine inkorting, maar wel één die emotioneel beladen is. De Muur van Geraardsbergen, het monument van de wielerkoers, wordt dit jaar niet beklommen. Ook de helling Tenbosse wordt achterwege gelaten.

Ongewijzigde finale

Voorts blijft het parcours zoals het is. De ronde voor mannen start nog steeds in Antwerpen en die voor vrouwen in Oudenaarde. Tot aan de Oude Kwaremont blijft alles hetzelfde, maar vanaf daar gaat het rechtstreeks naar de Koppenberg, gevolgd door de kasseien van de Mariaborrestraat, Steenbeekdries en Taaienberg. De finale blijft ongewijzigd. Zowel de vrouwen als mannen beklimmen de Oude Kwaremont en de Patersberg en rijden dan nog 13 kilometer door tot aan de finale.

Het wielerseizoen begint dit jaar op 7 oktober met de Brabantse Pijl, op 11 oktober volgt Gent-Wevelgem, daarna de Scheldeprijs op 14 oktober en tot slot is er de Ronde van Vlaanderen op 18 oktober.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20