Marleen Vaesen treedt af als CEO van lingeriemaker Van de Velde

Marleen Vaesen treedt op 1 mei af als topvrouw van Van de Velde. Haar opvolger staat al klaar.

Vaesen (63) keert dan terug naar haar vorige functie bij het bedrijf, lid van de raad van bestuur. Ze werd eind 2018 uit die toezichthoudende raad gehaald om de dagelijkse leiding op te nemen, maar vindt de tijd nu rijp om weer een stap terug te doen.

“Marleen was drie jaar geleden onmiddellijk bereid om de leiding van het bedrijf over te nemen. Door haar competentie en ervaring, gekoppeld aan een nononsense stijl en directe communicatie, slaagde zij erin om op korte tijd het vertrouwen van klanten en medewerkers terug te winnen”, zegt familiaal aandeelhouder Herman Van de Velde in een persbericht.

Vaesen is vooral bekend als voormalig topmanager bij consumentengoederenreuzen Procter & Gamble en Sara Lee/Douwe Egberts, waar ze de koffiepads van Senseo mee hielp lanceren. Ze was ook een tijdlang de CEO van groente- en fruitreus Greenyard, maar dat werd geen succes.

“Samen met haar managementteam slaagde zij erin de juiste strategische prioriteiten vast te leggen”, zwaait haar werkgever met lof. “Alle key indicatoren (sales, ebitda, cashflow, net promoter score en engagement scores) evolueerden zeer positief en staan op een hoog niveau.”

Zanger-bassist

Peter Corijn – “een echte merkenbouwer met sterke entrepreneurial skills”, zegt Van de Velde – volgt haar op. Ook hij heeft een verleden bij P&G, waar hij 25 jaar actief was. Bij muziekliefhebbers is de zanger-bassist bekend onder zijn alter ego Paul Numi.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20