Marktwaarde Amazon daalt voor het eerst in twee jaar onder de kaap van 1.000 miljard dollar

Net zoals tal van andere techbedrijven heeft Amazon dit jaar al rake klappen gekregen. Het aandeel tuimelde de afgelopen handelsdagen verder naar beneden. Beleggers drukten massaal op de verkoopknop na de publicatie van het kwartaalrapport.

Waarom is dit belangrijk?

Door de renteverhogingen van de Federal Reserve zien de techbedrijven een aanzienlijk deel van hun beurswaarde in rook opgaan. Zij worden dan ook bijzonder zwaar getroffen door het geldbeleid van de centrale bank. Beleggers baseren zich voor hun waardering op de toekomstige winsten van die bedrijven. Door de stijgende rentes worden die winsten teruggerekend naar vandaag minder waard.

De essentie: Amazon heeft een mokerslag gekregen na de publicatie van het kwartaalrapport afgelopen donderdag. Sindsdien daalde het aandeel met ruim 12 procent, waardoor de beurswaarde dinsdagavond uitkwam op iets meer dan 985 miljard dollar. Daarmee dook de beurswaarde van Amazon voor het eerst sinds het pandemiejaar 2020 onder de symbolische grens van 1.000 miljard dollar. Dat meldt de financiële nieuwssite Marketwatch.

  • Het techbedrijf sloot de handelsdag gisteren op 96,79 dollar af.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.