Licht hogere start Bel20 voorzien

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat dinsdag naar verwachting licht hoger van start. Futures op de Euro Stoxx 50 index noteren ongeveer een uur voor de beursbel op een winst van 0,3 procent. 

De beurzen veerden maandag al op en Brussel vormde daarop geen uitzondering, met de Bel20 die een procent hoger sloot op 3.663 punten.

Beleggers blijven de banksector wantrouwen, maar "kredietproblemen op zorgelijke schaal zijn op dit moment niet waarschijnlijk", zei econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen. 

"Wat de situatie dezer dagen natuurlijk compliceert, is de hoge inflatie. Zoals bekend bestrijden centrale banken die door het optrekken van de rente. Dit snijdt de route om rust te brengen [voor de bankensector] door de rente te verlagen juist af. In ieder geval voorlopig", voegde hij toe.

Maandagavond koerste Wall Street onder aanvoering van bankaandelen met bescheiden winsten hoger, met een nipte winst van 0,2 procent voor hoofdgraadmeter S&P 500.

Beleggers reageerden onder meer op de overname van grote delen van de Silicon Valley Bank door First Citizens Bank, terwijl het op grote schaal opnemen van liquiditeiten bij banken, wat tot een bankrun kan leiden, volgens zakenzender CNBC grotendeels tot stilstand zou zijn gekomen.

First Citizens Bank krijgt een korting van 16,5 miljard dollar op de bezittingen van Silicon Valley Bank, deposito's en leningen, die voor 72 miljard dollar op de balans stonden. De filialen van SVB blijven gewoon open, maar nu onder beheer van de nieuwe eigenaar.

First Citizens kreeg de bezittingen in handen na een biedingsprocedure.

Het aandeel van FCB sloot maar liefst 54 procent hoger en noteert daarmee zelfs rond de hoogste stand ooit. Shortsellers moesten in allerijl aandelen terugkopen, nadat het aandeel FCB als aangeschoten wild de afgelopen week juist tientallen procenten was gedaald.

Aandelen van grote banken als Morgan Stanley, JPMorgan Chase en Goldman Sachs wonnen maandag in New York circa 1 tot 3 procent.

In Frankfurt sloot Deutsche Bank, dat door speculanten als kwetsbaar wordt beschouwd ondanks een miljardenwinst in 2022, maandagmiddag 6 procent hoger, na een flinke koersval op vrijdag.

De oliemarkten konden maandag meeliften op het meer optimistische sentiment op de aandelenmarkten, en de Amerikaanse olie-future steeg ruim vijf procent naar 72,81 dollar per vat. In de Aziatische handel vanochtend wordt deze winst geconsolideerd.

De vrees dat de bankproblemen zouden kunnen uitgroeien tot een echte crisis, was er de oorzaak van dat de olieprijzen eerder deze maand tot het laagste niveau in 15 maanden zakten.

De hoofdindices in Azië noteren daarnaast vanochtend eensgezind in het groen. Koplopers zijn Sydney en Hongkong met winsten van ongeveer een procent. 

Vandaag gaat op het macro-economische vlak de aandacht uit naar Amerika, met de vrijgave van het consumentenvertrouwen in maart en de Case Shiller huizenprijzenindex.

Bedrijfsnieuws

Onward zag het operationeel verlies afgelopen jaar toenemen van 28,6 miljoen naar 32,0 miljoen euro. Onder de streep nam het verlies wel iets af, van 34,3 miljoen tot 32,8 miljoen euro. De omzet verbeterde in 2022 van 1,4 miljoen naar 2,1 miljoen euro.

Nyxoah haalde 2,8 miljoen dollar op met het 'at-the-market programma' van het bedrijf dat op 22 december 2022 werd ingesteld. Dat programma heeft betrekking op een totaalbedrag van 50 miljoen dollar.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 won maandag 0,2 procent op 3.977,53 punten, de Dow Jones index steeg 0,6 procent op 32.432,08 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 11.768,84 punten. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Jaarvergadering Barco op 27 april

(ABM FN) De jaarlijkse algemene vergadering van Barco vindt plaats donderdag 27 april om vier uur plaats in Kortrijk.

De vergadering kan zowel op locatie als online worden gevolgd. Aandeelhouders kunnen voorafgaand aan de vergadering ook op afstand stemmen. 

Op de vergadering wordt onder andere de goedkeuring gevraagd voor een nieuw aandelenoptieplan en kunnen aandeelhouders stemmen over het dividendvoorstel van 0,44 euro per aandeel.

Ook worden An Steegen en Charles Beauduin, samen CEO van Barco, voorgesteld voor herbenoeming. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Nyxoah haalt bijna 3 miljoen dollar op

(ABM FN) Nyxoah heeft maandag 2,8 miljoen dollar opgehaald met het 'at-the-market programma' van het bedrijf dat op 22 december 2022 werd ingesteld.

Dat programma heeft betrekking op een totaalbedrag van 50 miljoen dollar.

De aandelen hebben een uitgifteprijs gelijk aan de koers op de Nasdaq op het moment van de verkoop en werden gekocht door aandeelhouder Cochlear Limited.

De opbrengst van de emissie zal door Nyxoah worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Op de beurs van Brussel sloot Nyxoah maandag af op 6,89 euro. Op de Nasdaq daalde het aandeel 2,9 procent naar 6,81 dollar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen openen hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet.

IG voorziet een openingswinst van 48 punten voor de Duitse DAX en een plus van 21 punten voor de Franse CAC 40. De Britse FTSE lijkt 20 punten hoger te openen.

De aandelenmarkten in Europa zijn maandag hoger geëindigd.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets zag dat de zorgen over de mondiale bankensector aan het begin van een nieuwe handelsweek afnamen.

"De meeste sectoren kenden een bescheiden opleving, geholpen door gebeurtenissen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, waar berichten verschenen dat Citizens Bank in de VS de leningen en deposito's van Silicon Valley Bank overneemt", legde Hewson uit.

Verder was er simpelweg sprake van een "adempauze" na de onrust van eind vorige week, aldus de marktkenner, die wees op stijgende obligatierendementen die erop duiden dat het sentiment op korte termijn mogelijk wat rustiger wordt.  

"Het sentiment zal waarschijnlijk wel aan de voorzichtige kant blijven. De opleving van bankaandelen getuigt van deze voorzichtigheid, met slechts bescheiden winsten, waarbij bijvoorbeeld Deutsche Bank de dag hoger sloot, maar ruim onder haar intradag piek", aldus Hewson.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Duitse ondernemersklimaat in maart verder is verbeterd. De Ifo-index steeg van 91,1 naar 93,3.

Bedrijfsnieuws

ABN AMRO sloot bijna een procent hoger, ING won ruim anderhalf procent en KBC steeg in Brussel ook zo'n 1,5 procent.

BNP Paribas steeg dik 2,5 procent in Parijs, terwijl Deutsche Bank in Frankfurt meer dan 6 procent hoger eindigde. Vrijdag ging het aandeel Deutsche juist nog stevig onderuit, terwijl de verzekeringen op wanbetaling voor het weekend in prijs omhoog schoten.

Sartorius steeg bijna 4 procent in Frankfurt, Heidelbergcement won dik 3 procent en Rheinmetall noteerde ook 3 procent hoger.

In Parijs steeg Teleperformance meer dan 4 procent en Renault won 3 procent.

De verliezen in Europa waren maandag beperkt.

Euro STOXX 50         4.165,85 (+0,9%)
STOXX Europe 600        444,72 (+1,1%)
DAX                  15.127,68 (+1,1%)
CAC 40                7.078,27 (+0,9%)
FTSE 100              7.471,77 (+0,9%)
SMI                  10.786,22 (+1,4%)
AEX                     735,91 (+0,6%)
BEL 20                3.663,33 (+1,0%)
FTSE MIB             26.206,67 (+1,2%)
IBEX 35               8.906,10 (+1,3%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Dinsdag gaat Wall Street een licht hogere opening tegemoet.

De Amerikaanse beurzen zijn maandag verdeeld geëindigd.

"De onrust zal aanhouden totdat we een paar weken rust hebben", verwacht Craig Erlam van Oanda. De marktanalist denkt wel dat de paniek van de afgelopen weken zal afnemen, zodat een "meer rationele markt" ontstaat.

De S&P 500 blijft al vier maanden steken in het midden van de bandbreedte van 3800-4200 en dus blijft de barometer van Wall Street "hangen rond de weerszijden van zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde", aldus Jonathan Krinsky, hoofd technisch strateeg bij BTIG.

Op macro-economisch vlak was het maandag rustig. De obligatierentes liepen weer op, waardoor techaandelen onder druk stonden.

WTI-olie werd maandag ruim 5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

First Citizens BancShares sloot maandag 54 procent hoger, nadat een akkoord werd gesloten voor de overname van grote delen van de Silicon Valley Bank. First Citizens neemt deposito's en leningen over van SVB.

Aandelen van grote banken als Morgan Stanley, JPMorgan Chase en Goldman Sachs wonnen maandag circa 1 tot 3 procent.

Iovance Biotherapeutics won ruim 11 procent, nadat het bedrijf meldde de indiening van de licentieaanvragen voor lifileucel te hebben voltooid.

Motorsport Games zei dat het extra geld moet ophalen op te kunnen blijven opereren. Het aandeel daalde 18,5 procent.

BioNTech heeft in het vierde kwartaal van 2022 een lagere winst en omzet geboekt en zei dat het in het lopende jaar een omzetdaling van zijn coronavirusvaccins verwacht. Het aandeel verloor 3,5 procent.

S&P 500 index                3.977,53 (+0,2%)
Dow Jones index             32.432,08 (+0,6%)
Nasdaq Composite            11.768,84 (-0,5%)

AZIE

De Aziatische beurzen koersten dinsdag vlak tot licht hoger.

Nikkei 225             27.440,03 (-0,1%)
Shanghai Composite     3.252,97 (+0,0%)
Hang Seng              19.707,45 (+0,7%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,0812. Maandagavond noteerde het muntpaar op 1,0794.

USD/JPY Yen   130,62
EUR/USD Euro  1,0812
EUR/JPY Yen   141,18

MACRO-AGENDA:
08:45 Ondernemersvertrouwen - Maart (Fra)
15:00 Case Shiller huizenprijzen - Januari (VS)
16:00 Consumentenvertrouwen CB - Maart (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:
22:00 Micron Technology - Cijfers tweede kwartaal (VS)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met dinsdag 4 april 2023.

DINSDAG 28 MAART 2023
- Geen agendapunten

WOENSDAG 29 MAART 2023
00:00 Fluxys - Jaarcijfers
17:45 Nationale Bank - Jaarcijfers

DONDERDAG 30 MAART 2023
11:00 Quest for Growth - Jaarvergadering

VRIJDAG 31 MAART 2023
00:00 Euronav - Jaarcijfers
00:00 Oxurion - Jaarcijfers
00:00 Econocom - Jaarvergadering

MAANDAG 3 APRIL 2023
- Geen agendapunten

DINSDAG 4 APRIL 2023
- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Banken herstellen op verdeeld Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag verdeeld geëindigd. De S&P 500 won 0,2 procent op 3.977,53 punten, de Dow Jones index steeg 0,6 procent op 32.432,08 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 11.768,84 punten. 

"De onrust zal aanhouden totdat we een paar weken rust hebben", verwacht Craig Erlam van Oanda. De marktanalist denkt wel dat de paniek van de afgelopen weken zal afnemen, zodat een "meer rationele markt" ontstaat.

De S&P 500 blijft al vier maanden steken in het midden van de bandbreedte van 3800-4200 en dus blijft de barometer van Wall Street "hangen rond de weerszijden van zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde", aldus Jonathan Krinsky, hoofd technisch strateeg bij BTIG.

Op macro-economisch vlak was het maandag rustig. De obligatierentes lopen weer op, waardoor techaandelen onder druk staan.

De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,0794. WTI-olie werd maandag ruim 5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

First Citizens Bancshares sloot maandag 54 procent hoger, nadat een akkoord werd gesloten voor de overname van grote delen van de Silicon Valley Bank. First Citizens neemt deposito's en leningen over van SVB.

Aandelen van grote banken als Morgan Stanley, JPMorgan Chase en Goldman Sachs wonnen maandag circa 1 tot 3 procent.

Iovance Biotherapeutics won ruim 11 procent, nadat het bedrijf meldde de indiening van de licentieaanvragen voor lifileucel te hebben voltooid.

Motorsport Games zei dat het extra geld moet ophalen op te kunnen blijven opereren. Het aandeel daalde 18,5 procent.

BioNTech heeft in het vierde kwartaal van 2022 een lagere winst en omzet geboekt en zei dat het in het lopende jaar een omzetdaling van zijn coronavirusvaccins verwacht. Het aandeel verloor 3,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Olieprijs stijgt flink

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag flink gestegen. Bij een settlement van 72,81 dollar werd een vat West Texas Intermediate ruim 5 procent duurder.

De oliemarkten konden vandaag meeliften op het meer optimistische sentiment op de aandelenmarkten. Daarbij verloor de dollar ook aan waarde, zag marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

"Het zijn een paar volatiele weken geweest voor ruwe olie, gevangen in de bankenstorm nu beleggers gedwongen zijn hun verwachtingen voor de economie terug te schroeven, wat op zijn beurt zwaar heeft gewogen op de vooruitzichten voor de vraag naar olie", legde marktanalist Craig Erlam van Oanda uit.

De vrees dat de bankproblemen zouden kunnen uitgroeien tot een echte crisis was er de oorzaak van dat de olieprijzen eerder deze maand tot het laagste niveau in 15 maanden zakten.

"Nu het sentiment langzaam verbetert en de [obligatie]rendementen voorzichtig stijgen, stijgen ook de olieprijzen", aldus Erlam. 

"Het kan enige tijd duren voordat het stof is neergedaald en de olieprijzen de nieuwe vooruitzichten volledig weerspiegelen na zo'n turbulente periode, waardoor de volatiliteit voorlopig aanhoudt", verwacht de marktkenner wel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Verlies Onward Medical loopt iets terug

(ABM FN-Dow Jones) Onward Medical is in 2022 opnieuw in de rode cijfers gedoken, terwijl de omzet toenam. Dit bleek maandag uit de resultaten van het biotechbedrijf uit Eindhoven.

Onward zag het operationeel verlies afgelopen jaar toenemen van 28,6 miljoen naar 32,0 miljoen euro. Onder de streep nam het verlies wel iets af, van 34,3 miljoen tot 32,8 miljoen euro. Per aandeel kwam het verlies uit op 1,09 euro.

De omzet verbeterde in 2022 van 1,4 miljoen naar 2,1 miljoen euro.

De totale operationele kosten stegen van 30 miljoen naar 34,2 miljoen euro.

Verder had Onward eind 2022 bijna 62 miljoen euro in kas. Dat was eind 2021 ruim 89 miljoen euro.

Het bedrijf verwacht dit jaar meerdere mijlpalen te behalen. Zo worden gedetailleerde studieresultaten gepubliceerd van de ARC-EX therapie en gaat Onward voor deze therapie goedkeuring vragen bij de Amerikaanse FDA. Groen licht in de VS wordt eind 2023 of begin 2024 verwacht. 

Verder zal Onward zich inzetten om de balans verder te versterken en zijn kasstroom uit te breiden voor toekomstige investeringen in productontwikkeling, de uitvoering van klinische tests en de toevoeging van operationele en commerciële capaciteiten, aldus het bedrijf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Europese beurzen sluiten in het groen

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 index won 1,1 procent op 444,72 punten. De Duitse DAX sloot met 1,1 procent winst op 15.127,68 punten. De Franse CAC 40 steeg 0,9 procent bij een stand van 7.078,27 punten. De Britse FTSE sloot 0,9 procent hoger op 7.471,77 punten.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets zag dat de zorgen over de mondiale bankensector aan het begin van een nieuwe handelsweek afnamen.

"De meeste sectoren kenden een bescheiden opleving, geholpen door gebeurtenissen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, waar berichten verschenen dat Citizens Bank in de VS de leningen en deposito's van Silicon Valley Bank overneemt", legde Hewson uit.

Verder was er simpelweg sprake van een "adempauze" na de onrust van eind vorige week, aldus de marktkenner, die wees op stijgende obligatierendementen die erop duiden dat het sentiment op korte termijn mogelijk wat rustiger wordt.  

"Het sentiment zal waarschijnlijk wel aan de voorzichtige kant blijven. De opleving van bankaandelen getuigt van deze voorzichtigheid, met slechts bescheiden winsten, waarbij bijvoorbeeld Deutsche Bank de dag hoger sloot, maar ruim onder haar intradag piek", aldus Hewson.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Duitse ondernemersklimaat in maart verder is verbeterd. De Ifo-index steeg van 91,1 naar 93,3.

De euro/dollar noteerde op 1,0780. WTI-olie werd 2 procent duurder en kostte maandag rond 71 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

ABN AMRO sloot bijna een procent hoger, ING won ruim anderhalf procent en KBC steeg in Brussel ook zo'n 1,5 procent.

BNP Paribas steeg dik 2,5 procent in Parijs, terwijl Deutsche Bank in Frankfurt meer dan 6 procent hoger eindigde. Vrijdag ging het aandeel Deutsche juist nog stevig onderuit, terwijl de verzekeringen op wanbetaling voor het weekend in prijs omhoog schoten.

Sartorius steeg bijna 4 procent in Frankfurt, Heidelbergcement won dik 3 procent en Rheinmetall noteerde ook 3 procent hoger.

In Parijs steeg Teleperformance meer dan 4 procent en Renault won 3 procent.

De verliezen in Europa waren maandag beperkt.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteren rond het Europese slot verdeeld, maar zonder grote koersuitslagen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Cryptobeurs Binance aangeklaagd in VS

(ABM FN-Dow Jones) The Commodity Futures Trading Commission heeft cryptobeurs Binance en diens oprichter Changpeng Zhao aangeklaagd. Dit maakte de Amerikaanse toezichthouder maandag bekend.

Volgens de toezichthouder zijn er meerdere wetten overtreden en waren het bedrijf en Zhao daar ook al jarenlang van op de hoogte. Winst maken was echter belangrijker dan de regels volgen, hetgeen ook zou blijken uit onder meer emails van het bedrijf die in handen zijn van de toezichthouder. 

Ook oud-compliance directeur Samuel Lim is aangeklaagd.

Volgens The Commodity Futures Trading Commission moet het aanpakken van Binance een waarschuwing voor iedereen in de cryptowereld zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

D'Ieteren uitblinker op groene beurs

(ABM FN) De beurzen veerden maandag op en Brussel vormde daarop geen uitzondering, met de Bel20 die een procent hoger sloot op 3.663 punten.

De positieve stemming keerde terug, nadat koopjesjagers gebruik maakten van de correctie van vrijdag. Financials deden het goed, en de Europese bankindex steeg met 1,7 procent.

Maandag werd bekend dat de Amerikaanse regionale bank First Citizens Bancshares Silicon Valley Bank heeft overgenomen en daarmee de deposito's en leningen overnam van de noodlijdende bank die zich richtte op de financiering van startups.

In een interview met ABM Financial News zei Bernard Keppenne, hoofdeconoom van CBC Banque, dat die overname de opleving van de bankaandelen verklaart.

De overname van Silicon Valley Bank is volgens Keppenne dan ook zeer positief, omdat die aantoont dat de activa van SVS interessant waren voor een andere bank, zolang ze maar goed beheerd worden. Keppenne benadrukte dat het falen van SVS toch echt het gevolg was van slecht management.

Keppenne merkt ook op dat de doemspeculatie over Deutsche Bank is afgenomen.
 
En terwijl beleggers terugkeerden naar de aandelenmarkten, kregen obligaties maandag juist een tik. Het rendement op de Duitse tienjarige Bund, de benchmark voor de Europese schuldenmarkt, steeg tot 2,23 procent.

Hetzelfde gold aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, waar de Amerikaanse tienjaarsrente tot 3,5 procent steeg.

Olie werd circa 2 procent duurder en een vat Brent kost meer dan 76 dollar voor levering in mei.

De euro/dollar steeg naar 1,0780.

Stijgers en dalers

18 van de 20 aandelen in de hoofdindex sloten maandag hoger, met een speciale vermelding voor D'Ieteren, dat 3,0 procent won, geholpen door ING, dat het koersdoel voor de holding verhoogde. Solvay en Sofina wonnen 2,5 en 2,1 procent.

KBC won 1,4 procent en keerde terug zo terug boven de 60 euro, terwijl onderaan de tabel Proximus 1 procent daalde. Verder eindigde alleen Argenx in het rood. De indexzwaargewicht werd 0,3 procent goedkoper.

In de BelMid viel Sipef op met een koerswinst van 4,0 procent, terwijl Econocom met 3,5 procent daalde.

Degroof Petercam verhoogde het koersdoel voor IBA van 23,90 naar 26,60 euro, en de koers van de protontherapiespecialist steeg met 0,8 procent.

Onder de kleinere waarderingen die in BelSmall genoteerd staan, steeg Unifiedpost 4,5 procent, terwijl Ekopak, dat maandagochtend jaarresultaten rapporteertde, 2,3 procent inleverde. Onward Medical en Celyad verloren 2,8 en 8,0 procent.

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese indices waren de beweging op Wall Street relatief beperkt. De S&P 500 won 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Microstrategy kocht 6.455 bitcoins bij

(ABM FN-Dow Jones) Microstrategy heeft tussen 16 februari en 23 maart 6.455 bitcoins bijgekocht. Dit bleek uit een document die het bedrijf indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Dit kostte Microstrategy 150 miljoen dollar. De munten werden gekocht tegen een gemiddelde prijs van 23.238 dollar.

Op 23 maart steeg de voorraad bitcoin bij Microstrategy tot 138.955 stuks. Bij een gemiddelde aanschafprijs van 29.817 dollar, kostte dit het bedrijf 4,14 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met dinsdag 4 april 2023.

DINSDAG 28 MAART 2023
- Geen agendapunten

WOENSDAG 29 MAART 2023
00:00 Fluxys - Jaarcijfers
17:45 Nationale Bank - Jaarcijfers

DONDERDAG 30 MAART 2023
11:00 Quest for Growth - Jaarvergadering

VRIJDAG 31 MAART 2023
00:00 Euronav - Jaarcijfers
00:00 Oxurion - Jaarcijfers
00:00 Econocom - Jaarvergadering

MAANDAG 3 APRIL 2023
- Geen agendapunten

DINSDAG 4 APRIL 2023
- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursblik: risico schuldencrisis Europa nu veel kleiner

(ABM FN-Dow Jones) Een nieuwe financiële crisis in Europa zou nu minder snel leiden tot een Europese staatsschuldencrisis. Dit schreven analisten van JPMorgan Chase maandag in een rapport waarin de huidige bankencrisis duiden.

"Dankzij aanzienlijke verbeteringen in de institutionele architectuur van de eurozone in de afgelopen tien jaar achten wij het risico van een nieuwe staatsschuldcrisis gering", aldus JPMorgan, dat onder meer wijst op het feit dat de monetaire unie is uitgebreid met een gedeeltelijke begrotingsunie.

Ook zijn de crisisinstrumenten van de Europese Unie verbeterd. Het Europees stabiliteitsmechanisme (ESM) en het transmissiebeschermingsinstrument (TPI) van de Europese Centrale Bank zijn hier voorbeelden van, volgens JPMorgan.

Vanuit economisch oogpunt is het meest waarschijnlijke effect van de recente stress in de financiële sector een vertraging van de kredietverlening door banken, leggen de analisten verder uit.

"Wij verwachten dat krappere kredietvoorwaarden de economische activiteit op termijn zullen afremmen, waardoor de inflatiedruk afneemt. De uitdaging voor zowel beleggers als de centrale banken is dat zij nog niet weten in welke mate de kredietverlening door banken zal vertragen", aldus JPMorgan, dat uiteindelijk een "lagere eindrente voor centrale banken in alle ontwikkelde markten" voorziet, maar wanneer de pauzeknop wordt ingedrukt, hangt af van economische data.

Dat Europese bankaandelen recent harder zijn gedaald dan Amerikaanse is niet veroorzaakt door zwakkere fundamentals, stellen de analisten verder.

Europese banken staan er juist "sterker" voor dan hun Amerikaanse tegenhangers, dankzij een strengere regelgeving en een betere liquiditeitspositie, volgens JPMorgan.

"Maar na een zeer sterke rally in Europa sinds oktober 2022 is het optimisme over de nettorentemarges van de Europese kredietverstrekkers getemperd", zien de analisten.

"Nu de marktverwachtingen voor de toekomstige rente een hoogtepunt hebben bereikt en vervolgens aanzienlijk zijn gedaald door de recente financiële spanningen, zijn de winstverwachtingen getemperd en hebben de Europese banken een deel van hun winst teruggegeven", luidt de verklaring voor de recente koersval van banken in Europa.

Europese banken stonden voor het weekend stevig onder druk, maar weten maandag  weer terrein te winnen. Deutsche Bank stijgt 6 procent in Frankfurt, ING wint 3,5 procent in Amsterdam en BNP Paribas gaat 3 procent hoger in Parijs. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 0,6 procent in het groen.

"Nu we aan een nieuwe week beginnen, lijdt het geen twijfel dat beleggers en markten in het algemeen veel bezorgder zijn over de gezondheid van banken dan een paar weken geleden, met de grote vraag wat er nu gaat gebeuren, gezien het feit dat het vermogen van centrale banken om deze keer te hulp te schieten wordt beperkt door de aanhoudend hoge inflatie", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de VS geen macro-publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,0777. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0765 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0759 op de borden.

Olie werd maandag tot 2,0 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

First Citizens Bancshares noteerde voorbeurs 40,0 procent hoger, nadat een akkoord werd gesloten voor de overname van grote delen van de Silicon Valley Bank. First Citizens neemt deposito's en leningen over van Silicon Valley.

Iovance Biotherapeutics won voorbeurs 11,2 procent, nadat het bedrijf meldde de indiening van de licentieaanvragen voor lifileucel te hebben voltooid.

Motorsport Games zei dat het extra geld moet ophalen op te kunnen blijven opereren. Het aandeel daalde voorbeurs 12,1 procent.

Novartis steeg voorbeurs 6,5 procent, nadat het Zwitserse farmaceutische bedrijf positieve studieresultaten rapporteerde van een proef met Kisqali, een medicijn tegen borstkanker.

BioNTech heeft in het vierde kwartaal van 2022 een lagere winst en omzet geboekt en zei dat het in het lopende jaar een omzetdaling van zijn coronavirusvaccins verwacht. Het aandeel daalde voorbeurs 4,0 procent.

Later deze week komen onder andere Micron Technology, Lululemon Athletica, Walgreens Boots Alliance, Paychex, EVgo en BlackBerry nog met cijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,6 procent hoger op 3.970,99 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 32.237,53 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 11.823,96 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Beursupdate: stevige winst in Brussel

(ABM FN) De Brusselse beurs doet het maandag goed, met een koerswinst van 1,4 procent op 3.675 punten voor de Bel20 index.

Dat is een herstel van de verliezen op vrijdag, toen Deutsche Bank nog door speculanten werd aangemerkt als het volgende slachtoffer in de bankencrisis, zo merkte investment manager Simon Wiersma van ING op. Het aandeel Deutsche Bank stijgt maandag bijna 5 procent.

Analist Richard Hunter van Interactive Investor stelt dat het herstel vandaag wordt gedragen door het nieuws dat First Citizens Bank grote delen van de noodlijdende Silicon Valley Bank overneemt.

In de sterindex gaan alle aandelen hoger. D’Ieteren wint 3,7 procent en profiteert van een koersdoelverhoging door ING. Sofina stijgt 2,8 procent en UCB 2,6 procent.

Proximus is de enige daler met een verlies van 0,9 procent.

In de BelMid wint Sipef 3,2 procent en Shurgard 2,4 procent. Econocom daalt 2,3 procent.

Bij de kleinere aandelen wint Warehouse Estates Belgium 3,3 procent en daalt Ekopak na cijfers 2,6 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News Redactie

BioNTech meldt teruglopende vraag naar coronavaccins

(ABM FN-Dow Jones) BioNTech heeft in het vierde kwartaal minder omzet en winst geboekt dan een jaar eerder, door een afnemende vraag naar vaccins tegen het coronavirus, waardoor ook het jaarresultaat achterbleef. Dat bleek maandag uit de jaarcijfers van het bedrijf.

De kwartaalomzet ging van 5,53 miljard euro naar 4,28 miljard euro. In het hele jaar was de omzet 17,31 miljard euro, tegen krap 19 miljard een jaar eerder.

"De veranderingen corresponderen met de vraag naar COVID-19 vaccins", aldus BioNTech.

De nettowinst daalde van 3,17 miljard naar 2,28 miljard euro in het vierde kwartaal. De jaarwinst kwam daarmee op 9,43 miljard, tegen 10,29 miljard in 2021.  

De winst per aandeel ging van 12,18 naar 9,26 euro. In heel 2022 verdiende het bedrijf 37,77 euro per aandeel.

De kosten van onderzoek en ontwikkeling waren in het vierde kwartaal 510 miljoen euro, fors hoger dan de 271 miljoen een jaar eerder. Over heel 2022 kwamen deze kosten de helft hoger uit op 1,53 miljard tegen 949 miljoen euro.

De kosten hingen vooral samen met de ontwikkeling en productie van het vaccin van BioNTech en Pfizer tegen de Omicron-variant van het coronavirus. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf andere kandidaatmedicijnen.

Outlook

In het nieuwe boekjaar verwacht BioNTech circa 5 miljard euro aan omzet uit COVID19-vaccins. Heronderhandeling van een bestaand contract met de Europese Commissie loopt echter nog, wat kan leiden tot lagere volumes. BioNTech rekent op meer vraag naar een aangepast vaccin, maar minder eerste vaccinaties en boosters voor de gehele bevolking.

 De uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling zullen fors oplopen tot 2,4 miljard a 2,6 miljard euro, met 500 miljoen tot 600 miljoen aan kapitaalinvesteringen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur hoger, ondanks de aanhoudende zorgen over de gezondheid van het banksysteem.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,0 procent tot 444,40 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,0 procent op 15.110,33 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,9 procent op 7.076,75 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,5 procent hoger op 7.442,36 punten.

Bankzorgen hangen als een "donkere wolk" boven de markt, waarbij beleggers zich zorgen maken over "zwakke schakels", zei BMO Management. De vermogensbeheerder verwacht dat beleggers zullen proberen te verkopen "totdat sommige van deze wolken zijn verdwenen".

"Het is duidelijk dat er zorgen zijn", zei ook Charles Schwab. De problemen waarmee banken te maken hebben, vloeien voort uit het tijdperk van negatieve rentes, waardoor banken grote verliezen op hun obligaties tegemoet gingen. "Wat belangrijk is om te weten over financiële dienstverlening is dat dat er waarschijnlijk banken zijn die problemen hebben, maar er zijn er ook die dat niet hebben", zei Schwab. 

Positief is dat First Citizens Bank FDIC vrijwel de gehele Silicon Valley Bank koopt, nadat deze gered moest worden toen klanten massaal hun geld weghaalden. 

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Duitse ondernemersklimaat in maart verder is verbeterd. De Ifo-index steeg van 91,1 naar 93,3.

De euro/dollar noteerde op 1,0761. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0765 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0759 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

ABN AMRO noteerde rond het middaguur 0,9 procent hoger, ING won 1,5 procent en KBC steeg in Brussel 1,4 procent. BNP Paribas steeg 1,2 procent, terwijl Deutsche Bank in Frankfurt 4,8 procent hoger noteerde. Vrijdag ging het aandeel Deutsche juist nog stevig onderuit, terwijl de verzekeringen op wanbetaling voor het weekend in prijs omhoogschoten.

Siemens Energy steeg 3,7 procent in Frankfurt, Heidelbergcement won 2,9 procent en Merck noteerde 2,3 procent hoger. 

In Parijs steeg Teleperformance 4,5 procent. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren 0,3 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,6 procent hoger op 3.970,99 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 32.237,53 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 11.823,96 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Beursupdate: groene koersen in Brussel

(ABM FN) De Brussel beurs koerste maandagochtend hoger. Rond de klok van elf uur won de Bel20 0,9 procent op 3.659,70 punten.

Daarmee volgt een herstel van de verliezen op vrijdag, toen Deutsche Bank nog door speculanten werd aangemerkt als het volgende slachtoffer in de bankencrisis, zo merkte investment manager Simon Wiersma van ING op. Het aandeel Deutsche Bank stijgt maandag ruim 4 procent.

Analist Richard Hunter van Interactive Investor stelt dat het herstel vandaag wordt gedragen door het nieuws dat First Citizens Bank grote delen van de noodlijdende Silicon Valley Bank overneemt.

"Het blijft de vraag of deze opluchtingsrally terecht is", aldus Hunter. Volgens hem blijft er nog voldoende onzekerheid totdat de problemen in de bankensector volledig zijn opgelost. Dit zal volgens Hunter leiden tot een duurzaam herstel in het vertrouwen van beleggers.

"Tot dusver hebben toezichthouders en beleidsmakers samengewerkt om de crisis onder controle te houden en hebben alle hulp ingeschakeld die zij konden vinden", aldus marktanalist Naeem Aslam van Zaye Capital Markets. "Dit zorgt voor hoop in de markt dat als er daadwerkelijk problemen zijn met Deutsche Bank, die door beleidsmakers worden opgelost. Er staat teveel op het spel om de problemen op de loop te laten", zo stelde Aslam.

Op macro-economisch vlak blijft het vandaag rustig. Vanochtend werd bekend dat het Duitse ondernemersklimaat in maart is verbeterd.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0766. De olieprijzen stegen met een half procent tot 70 dollar.

Stijgers en dalers

In de sterindex gingen alle aandelen hoger. UCB trok de kop met een koerswinst van 2,8 procent. D’Ieteren won 2,7 procent en profiteerde van een koersdoelverhoging door ING. Proximus leverde 0,9 procent in.

In de BelMid won Ontex 1,8 procent, net als Atenor. Exmar daalde 2,6 procent.

Bij de kleinere aandelen ging Hybrid Software 2,8 procent hoger, maar daalde Onward Medical 3,0 procent. Ekopak daalde na cijfers 2,4 procent. Kepler Cheuvreux zag in die cijfers zowel mee- als tegenvallers.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursblik: Ekopak overtreft omzetverwachtingen

(ABM FN) Ekopak heeft de omzetverwachtingen overtroffen in 2022 dankzij meevallende prestaties van de overige activiteiten in de tweede helft van het jaar. Dat stelde Kepler Cheuvreux maandag in een rapport.

De kasstroom viel wel tegen, met 13 miljoen euro negatief. Kepler Cheuvreux had dat voorzien, maar de consensusverwachting niet.

De voor 2023 afgegeven outlook van 25 tot 28 miljoen euro betekent dat de consensus omhoog moet. Op de aangepaste EBITDA wordt geen cijfer geplakt, afgezien van absolute groei, en dat zorgt vermoedelijk voor taxaties van analisten die uiteen lopen.

De analisten verwachten een gemengde reactie in de markt, enerzijds op de hoger dan verwachte aangepaste EBITDA, die wijst op sterke vraag naar recycling van water. Toch kwam de omzetmeevaller vooral van de overige activiteiten, die minder terugkerende inkomsten en een lagere marge hebben. Daarbij viel de kaspositie tegen.

Kepler Cheuvreux heeft als koersdoel 19,00 euro en een Houden advies. Het aandeel stond maandag 1,8 procent lager op 19,20 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Duits ondernemersvertrouwen verder omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Het Duitse ondernemersklimaat is in maart verder verbeterd. Dit bleek maandag uit cijfers van het onderzoeksinstituut Ifo.

De Ifo index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel steeg van 91,1 in februari naar 93,3 deze maand.

Er was vooraf door economen een cijfer van 90,9 verwacht.

De deelindex voor de huidige omstandigheden noteerde in maart op 95,4, en die voor de verwachtingen op 91,2.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel IBA

(ABM FN) Degroof Petercam heeft maandag het koersdoel voor IBA verhoogd van 23,90 naar 26,60 euro, en handhaafde het koopadvies.

De sterke orders die bij de jaarcijfers gemeld werden, voorspellen goede omzetten voor de middellange termijn, aldus de analisten.

Over de winstgevendheid, die geraakt is door inflatie, verstoringen in de aanvoerketen en investeringen, blijven de analisten voorzichtig.

Toch voorzien ze verbetering op de middellange termijn, met gezondere marges en groei in de inkomsten uit dienstverlening.

De terugkerende EBIT-marge bij de protontherapiesystemen ging van -1,7 procent in 2021 naar +2 procent in 2022 en zal dankzij de nieuwe orders vanaf 2024 verbeteren. Er zit een periode van 18 tot 20 maanden tussen orderontvangst en daadwerkelijke levering.

De inkomsten uit ‘Other Accelerators’ zullen de komende jaren een groter deel van de omzet uitmaken, wat positief zal zijn voor de marge. Protontherapie blijft wel de grootste inkomstenbron, zeker na de tien contracten uit Spanje.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursblik: ING verhoogt koersdoel D’Ieteren

(ABM FN) ING heeft maandag het koersdoel voor D'Ieteren verhoogd van 208,00 naar 228,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist David Vagman vindt het aandeel onterecht afgestraft dit jaar, vooral nadat beleggers wat winst namen op "onterechte" zorgen over de vrije kasstroom van de holding.

De analist stelt dat de consensus voor de recurrente EBIT voor dit jaar 6 procent opwaarts moet worden bijgesteld na de sterke resultaten in de tweede helft van 2022 en de optimistische outlook voor dit jaar.

De outlook suggereert een aangepaste winstgroei van 15 procent dit jaar op vergelijkbare basis bij onder meer een hoge enkelcijferige groei bij Belron en een stabiele marge bij TVH en PHE.

ING verhoogde de taxaties voor de recurrente EBIT met 3 tot 9 procent voor de komende jaren, waardoor het koersdoel omhoog kon.

De huidige kaspositie biedt volgens ING bovendien ruimte voor overnames.

Het aandeel D'Ieteren steeg maandag met 2,1 procent tot 171,50 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursupdate: Bel20 kleurt groen

(ABM FN) De Brusselse beurs is maandag, zoals verwacht, met winst van start gegaan. De Bel20 index opende circa 46 punten hoger op 3.672 punten.

In de sterindex gingen alle aandelen hoger. Sofina trok de kop met een koerswinst van 3,5 procent. D’Ieteren won 2,4 procent. Elia was met een wint van 0,3 procent de kleinste stijger.

In de BelMid won Azelis 5,4 procent en Euronav 2,8 procent. Telenet daalde een half procent.

Bij de kleinere aandelen ging Onward Medical 4,1 procent hoger, maar daalde Unifiedpost 2,0 procent. Ekopak daalde na cijfers 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

First Citizens Bank koopt Silicon Valley Bank

(ABM FN-Dow Jones) First Citizens Bank koopt van het Amerikaanse instituut FDIC vrijwel de gehele Silicon Valley Bank, nadat deze gered moest worden toen klanten massaal hun geld weghaalden.

De Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) nam de bank uit Californië over om de tegoeden van spaarders te beschermen en heeft een functie die vergelijkbaar is met het depositogarantiestelsel in Nederland.  

De First Citizens Bank, gevestigd in North Carolina, neemt vrijwel alle leningen over, ter waarde van 72 miljard dollar, naast enkele andere beleggingen van SVB, en neemt ook alle klantdeposito's ter waarde van 56 miljard dollar naast andere verplichtingen over van de zogeheten 'brugbank'. De totale bezittingen die worden overgenomen bedragen 110 miljard dollar.

Daarbij krijgt First Citizens een kredietlijn van de FDIC voor extra liquiditeit en de bank krijgt bescherming voor verliezen op slechte leningen.  

De aandelen, preferente aandelen, schulden of andere verplichtingen van de holding SVB Financial Group worden niet overgenomen.

De bank kwam uit de bus na een concurrerend biedingsproces. First-Citizens nam eerder al diverse banken over van de FDIC, nadat deze in problemen waren geraakt, zegt voorzitter en CEO Frank Holding. Sinds 2008 kocht de bank een twintigtal kleinere Amerikaanse banken.

De overgenomen SVB Bank is vanaf deze maandag weer operationeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Brussel start handelsweek in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs maakt zich maandag op voor een hogere opening, na een groen slot op Wall Street vrijdagavond. Futures op de Euro Stoxx 50 index wijzen ongeveer een uur voor de beursbel op een winst van ongeveer 1,0 procent.

De Bel20 gaf vrijdag nog 0,9 procent prijs en bleef daarmee nipt boven de 3.600 punten. De sterindex boekte wel een weekwinst van 0,7 procent. 

De rust op de markten keerde afgelopen week aanvankelijk terug, nadat bekend werd dat UBS zijn noodlijdende sectorgenoot Credit Suisse overneemt voor circa 3 miljard Zwitserse frank, terwijl de Fed en vijf andere grote centrale banken aankondigden stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat er voldoende Amerikaanse dollars beschikbaar blijven in het mondiale financiële systeem.

"De oorzaak van de in problemen geraakte banken is van een heel andere orde dan die tijdens de financiële crisis", volgens investment manager Simon Wiersma van ING. "En met de huidige waarderingen dienen zich ook weer kansen aan in een geplaagde sector."

Toch waren beleggers niet overtuigd en bankaandelen bleven onder druk staan. Vrijdag kelderde het aandeel van Deutsche Bank, terwijl de credit default swaps, de verzekering op obligaties van de Duitse bank, flink stegen. Berlijn benadrukte vrijdag dat Deutsche Bank niet in gevaar is en dat de bank zeer winstgevend is.

Dit weekend meldde zakenzender CNBC op basis van bronnen dat de mate waarin geld wordt opgenomen bij kleine Amerikaanse banken de afgelopen dagen grotendeels tot stilstand is gekomen. Het opnemen van liquiditeiten zorgde voor de ondergang van Silicon Valley Bank, doordat de bank investeringen in vastrentende waarden met verlies moest verkopen.

Wall Street wist vrijdagavond de openingsverliezen weg te werken en de hoofdindices sloten uiteindelijk met bescheiden winsten.

Het beeld op de Aziatische aandelenmarkten is daarnaast vanochtend verdeeld, maar de koersuitslagen blijven beperkt. De Chinese beurzen verliezen ruim een half procent, terwijl Sydney en Tokio krap een half procent winnen. De Amerikaanse olie-future noteert daarnaast vrij vlak. 

Vandaag start de macro-economische week met de Duitse Ifo-index voor het ondernemersvertrouwen. De nadruk ligt evenwel op donderdag en vrijdag met inflatiecijfers uit Duitsland, Frankrijk en de gehele eurozone. In de VS staat de PCE-inflatie vrijdagmiddag op de agenda, een cijfer dat de Amerikaanse Federal Reserve nauwlettend volgt.

Bedrijfsnieuws

De groepsomzet van Ekopak in 2022 steeg met 57 procent tot 17,7 miljoen euro. Daarvan was 2,5 miljoen euro afkomstig van Water-as-a-service. Ekopak leed in 2022 een verlies van bijna 2 miljoen euro. Dat is ruim meer dan de 0,7 miljoen euro in 2021. Het aantal voltijdmedewerkers steeg van 54 in 2021 naar 94 in 2022. Ekopak rekent op een groepsomzet in 2023 van 25 tot 28 miljoen euro met een steeds groeiende positieve EBITDA. 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index steeg vrijdag 0,6 procent tot 3.971,01 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 32.237,53 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 11.823,96 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Ekopak boekt omzetgroei

(ABM FN) Ekopak heeft in 2022 een sterke omzetgroei behaald, mede dankzij een ruime verdubbeling van de inkomsten uit Water-as-a-service. Dat maakte de waterzuiveringsspecialist uit Tielt maandagochtend bekend.

De groepsomzet steeg met 57 procent tot 17,7 miljoen euro. Daarvan was 2,5 miljoen euro afkomstig van Water-as-a-service.

Ekopak stelt bedrijven in staat om zelf regen en oppervlaktewater te zuiveren tot drinkwater waardoor ze zich kunnen loskoppelen van het waternet.  

De EBITDA-marges waren stabiel. Bij Water-as-a-service (Waas) was dit 67 procent, net als in de eerste helft van 2022. Bij de overige inkomsten verbeterde de marge van 2 procent in de eerste helft van het jaar naar 5 procent.
Daarmee wordt de druk van de inflatie geneutraliseerd. 

De EBITDA uit Waas was 839.000 euro en de niet-Waas-activiteiten leverden een EBITDA van 906.000 euro op. Het corporate segment had een negatieve EBITDA van 1,4 miljoen waardoor het totaal op 342.000 euro uitkwam.

Ekopak leed in 2022 een verlies van bijna 2 miljoen euro. Dat is ruim meer dan de 0,7 miljoen euro in 2021.

Het aantal voltijdmedewerkers steeg van 54 in 2021 naar 94 in 2022.

Outlook

Ekopak rekent op een groepsomzet in 2023 van 25 tot 28 miljoen euro met een steeds groeiende positieve EBITDA. Het bedrijf zegt op koers te liggen om in 2024 en 2025 en ook daarna grote sprongen te maken.

De voorbereidingen voor de joint venture Waterkracht en de NextGen-fabriek in de haven van Antwerpen moeten vanaf 2025 operationeel worden en liggen op schema. Het drinkwatersysteem zal dan robuuster worden door de productie van 20 miljard liter circulair water per jaar.

"Op korte termijn verwachten we de formele oprichting van de joint ventures van de projecten Waterkracht en Circeaulair", stelde CEO Pieter Loose.

Het bedrijf verwacht dat vanaf 2024 circa 25 miljard liter circulair water zal worden afgenomen in het Circeaulair project, waarmee het bedrijf in 2022 begon. Ekopak verwacht zo significante bijdrage te kunnen leveren aan het bereiken van volledige watercirculariteit in de industrie. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen openen hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. 

IG voorziet een openingswinst van 143 punten voor de Duitse DAX, een plus van 57 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 51 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese beurzen zijn vrijdag lager gesloten, waarbij met name de financials fors onder druk kwamen te staan vanwege twijfels over de gezondheid van het Europese financiële systeem, onder andere vanwege een piek in de kosten voor banken om zich te verzekeren tegen risico's.

UBS en Credit Suisse verloren tot ruim 5,0 procent, aangezien de twee banken tot de instellingen behoren die onder de loep worden genomen als onderdeel van een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van justitie naar de vraag of bankiers Russische oligarchen hebben geholpen om sancties te omzeilen, meldde persbureau Bloomberg.

Deutsche Bank verloor circa 8,5 procent, te midden van berichten over een stijging van de prijs van zijn credit default swaps. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz benadrukte vrijdag dat Deutsche Bank zeer winstgevend is en dat er geen reden is tot zorg.

"Het huidige niveau ligt boven de CDS die tijdens de financiële crisis van 2008 werd bereikt. Als deze niet normaliseren, is het zeer waarschijnlijk dat de aandelenmarkt hierdoor vele dagen onder druk zal blijven staan", zei marktanalist Naeem Aslam van Zaye Capital Markets.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Britse detailhandelsverkopen op maandbasis met 1,2 procent zijn gestegen, terwijl daar een stijging van 0,3 procent voor werd voorzien.

In de eurozone kwamen vandaag de eerste inkoopmanagersindices naar buiten. In Duitsland groeide de economie in maart harder dan verwacht, louter door een spurt in de dienstensector, want de krimp in de industrie werd groter. Ook de economie van de eurozone groeide harder dan verwacht. In het Verenigd Koninkrijk viel het groeitempo iets terug, terwijl de Fransen de stijgende lijn juist ook vasthielden.

Bedrijfsnieuws

Naast Deutsche Bank, UBS en Credit Suisse stonden vrijdag tal van Europese grootbanken, maar ook verzekeraars onder druk. ABN AMRO noteerde 2,2 procent lager, ING verloor 3,7 procent en Aegon daalde 2,7 procent. Crédit Agricole daalde 2,1 procent, Société Générale verloor 5,9 procent en van BNP Paribas noteerde 5,0 procent lager.

In Parijs noteerden vier van de 40 fondsen hoger. Sanofi steeg 1,1 procent, Pernod Ricard won 0,5 procent, terwijl Schneider Electric 5,3 procent daalde.

In Frankfurt noteerde Merck 2,2 procent hoger. Infineon Technology verloor 4,8 procent.

Euro STOXX 50          4.130,62 (-1,8%)
STOXX Europe 600       440,11 (-1,4%)
DAX                    14.957,23 (-1,7%)
CAC 40                 7.015,10 (-1,7%)
FTSE 100               7.405,45 (-1,3%)
SMI                    10.634,04 (-0,8%)
AEX                    731,81 (-1,6%)
BEL 20                 3.626,44 (-0,9%)
FTSE MIB               25.892,18 (-2,2%)
IBEX 35                8.792,50 (-2,0%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures maandag in de plus, na vrijdag toch hoger te zijn gesloten.

De Amerikaanse aandelenmarkten herstelden vrijdag gedurende de tweede helft van de handelsdag van de openingsverliezen, toen aanhoudende zorgen over de kwetsbare bankensector voor druk zorgden, hoewel de Amerikaanse minister van financiën benadrukte indien nodig te zullen ingrijpen om het financiële systeem te stabiliseren.

Marktstrateeg Michael Bell van JPMorgan Asset Management zei dat beleggers proberen te bepalen in hoeverre zorgen over het banksysteem zullen leiden tot een nog verdere verkrapping van de kredietvoorwaarden.

Hij zei dat het risico op een recessie zowel in Europa als de VS is toegenomen. Hij voegde toe dat centrale banken en andere autoriteiten waarschijnlijk krachtig zullen reageren op verdere stress in de banksector.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in de VS bekend dat de nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS in februari op maandbasis met 1,0 procent zijn gedaald, terwijl de markt rekende op een daling van 0,3 procent.

De Amerikaanse economie is in maart flink harder gegroeid. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in maart uit op 53,8 tegen 50,6 in februari, terwijl de index voor de industrie steeg van 47,3 naar 49,3.

De meifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot vrijdag 1,0 procent, ofwel 0,70 dollar, lager op 69,26 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Maandag staan in de VS geen macro-publicaties geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

First Republic, dat donderdag zo'n 6 procent daalde, noteerde vrijdag circa 5,5 procent lager.  Citigroup daalde ruim 1,0 procent, JPMorgan Chase verloor circa 1,5 procent en Morgan Stanley noteerde ruim 2,0 procent lager. Bank of America steeg daarentegen circa 0,6 procent.

Block, dat donderdag al stevig onder druk stond na een rapport van shorter Hindenburg, verloor bijna 2,0 procent.

Apple steeg circa 0,7 procent. Het concern is van plan om 1 miljard dollar per jaar uit te geven aan films, die ook in de bioscoop zullen worden vertoond, als onderdeel van een poging om meer abonnees voor zijn streamingsdienst te winnen en een grotere speler in Hollywood te worden.

S&P 500 index              3.970,99 (+0,6%)
Dow Jones index            32.237,53 (+0,4%)
Nasdaq Composite           11.823,96 (+0,3%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden maandag verdeeld.

Nikkei 225                     27.507,24 (+0,5%)
Shanghai Composite      3.231,28 (-1,1%)
Hang Seng                    19.815,03 (-0,3%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde op 1,0767. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar nog op 1,0760 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,0759 op de borden.

USD/JPY Yen   130,73
EUR/USD Euro  1,0767
EUR/JPY Yen   140,74

MACRO-AGENDA:
10:00 Ifo ondernemersvertrouwen - Maart (Dld)
10:00 Geldhoeveelheid - Februari (eur)

BEDRIJFSNIEUWS:
13:00 BioNTech - Cijfers vierde kwartaal (Dld)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met maandag 3 april 2023.

MAANDAG 27 MAART 2023
- Geen agendapunten

DINSDAG 28 MAART 2023
- Geen agendapunten

WOENSDAG 29 MAART 2023
00:00 Fluxys - Jaarcijfers
17:45 Nationale Bank - Jaarcijfers

DONDERDAG 30 MAART 2023
11:00 Quest for Growth - Jaarvergadering

VRIJDAG 31 MAART 2023
00:00 Euronav - Jaarcijfers
00:00 Oxurion - Jaarcijfers
00:00 Econocom - Jaarvergadering

MAANDAG 3 APRIL 2023
- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Drukke week met vertrouwenscijfers en inflatiedata

(ABM FN-Dow Jones) De weekagenda is goed gevuld met macrocijfers, maar ook nog altijd enkele bedrijfsresultaten.

Maandag start de macro-economische week met de Duitse Ifo-index voor het ondernemersvertrouwen. Een dag later volgt dit cijfer voor Frankrijk. Uit de VS komt dinsdag het consumentenvertrouwen van The Conference Board, en een dag later staat de Duitse consument op de rol. Donderdag volgen de vertrouwenscijfers voor Nederland en vrijdag aan het einde van de dag is er opnieuw een Amerikaans consumentenvertrouwen, maar ditmaal van de Universiteit van Michigan.

Donderdag en vrijdag zal de markt ook letten op inflatiecijfers uit Duitsland, Frankrijk en de gehele eurozone. En in de VS staat de PCE-inflatie vrijdagmiddag op de agenda, een cijfer dat de Amerikaanse Federal Reserve nauwlettend volgt.

Andere macrocijfers die komende week de aandacht zullen trekken, zijn de economische groei in de VS op donderdag. Vrijdag is een drukke dag, want dan staan een Chinese inkoopmanagersindex op het menu, de Duitse detailhandelsverkopen en de werkloosheid, de Britse groei en de Chicago inkoopmanagersindex.

Internationaal zijn er nog cijfers van BioNTech, Micron Technology en BlackBerry.

In Nederland komt woensdag Ebusco met cijfers. Donderdag is er een beleggersdag van AMG en komt Fastned met cijfers. Medio januari meldde Fastned al dat de omzet bijna verdrievoudigde in het vierde kwartaal.

Vrijdag opent Inpost de boeken.

Voor Pharming bleek het afgelopen vrijdag al D-Day, want toen gaf de Amerikaanse toezichthouder FDA groen licht voor leniolisib. Dat is een paar dagen eerder dan voorzien. Het aandeel Pharming is vrijdag op de Amerikaanse Nasdaq 32,7 procent hoger gesloten op 14,96 dollar.

In Brussel komen woensdag de cijfers van Fluxys en Nationale Bank. Vrijdag openen Euronav en Oxurion de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Volatiele beursweek achter de rug

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag op 3.626 punten gesloten, wat een weekwinst betekende van 0,7 procent.

De rust op de markten keerde afgelopen week aanvankelijk terug, nadat bekend werd dat UBS zijn noodlijdende sectorgenoot Credit Suisse overneemt voor circa 3 miljard Zwitserse frank, terwijl de Fed en vijf andere grote centrale banken aankondigden stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat er voldoende Amerikaanse dollars beschikbaar blijven in het mondiale financiële systeem.

"De oorzaak van de in problemen geraakte banken is van een heel andere orde dan die tijdens de financiële crisis", volgens investment manager Simon Wiersma van ING. "En met de huidige waarderingen dienen zich ook weer kansen aan in een geplaagde sector."

Toch waren beleggers niet overtuigd en bankaandelen bleven onder druk staan. Vrijdag kelderde het aandeel van Deutsche Bank, terwijl de credit default swaps, de verzekering op obligaties van de Duitse bank, flink stegen. Berlijn benadrukte vrijdag dat Deutsche Bank niet in gevaar is en dat de bank zeer winstgevend is.

"De CDS van Deutsche Bank staan nu op 200, terwijl ze woensdag nog rond de 140 stonden. Dit komt overeen met een stijging van 42 procent”, legde marktanalist Salah Bouhmidi van IG uit.

"De paniek is volgens mij kunstmatig opgeblazen en biedt shortsellers een goede gelegenheid om de bankperikelen kunstmatig te verlengen via bijvoorbeeld CDS", volgens Bouhmidi. "Maar een wildgroei kan zich natuurlijk steeds opnieuw verspreiden, zoals nu te zien is, en de kwetsbaarheid van de bankensector op de proef stellen", waarschuwde de marktkenner.

Goldman Sachs verwacht dat de huidige stress in de bankensector druk zal zetten op de economische activiteit in de VS en de eurozone.

Een aantal kleine en middelgrote banken in de VS zullen waarschijnlijk nog met problemen worden geconfronteerd, wat zal leiden tot een aanscherping van de kredietvoorwaarden, die naar verwachting 0,3 tot 0,5 procentpunt van de economische groei zullen afsnoepen, voorspelt Goldman Sachs.

In de eurozone lijkt de bankensector veerkrachtig, maar de kredietvoorwaarden zullen naar verwachting ook worden aangescherpt, waardoor de groei met 0,3 tot 0,4 procentpunt zal dalen, vulde Goldman aan.

De perikelen in de mondiale bankensector waren afgelopen week nog niet terug te zien in de inkoopmanagersindexen. In de eurozone groeide de dienstensector in maart harder, maar kromp de industrie wel. Het beeld in de VS was hetzelfde.

Fed bijna klaar met renteverhogingen

Veel aandacht ging afgelopen week uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. De vraag vooraf was of de Fed de rente überhaupt zou verhogen gezien de problemen bij een aantal regionale Amerikaanse banken. Er waren analisten die een pauze opperden.

Uiteindelijk verhoogde de Fed de rente conform de algemene marktverwachting met 25 basispunten, naar een bandbreedte van 4,75 tot 5,00 procent, het hoogste niveau sinds 2007. Daarmee lijkt een piek in de beleidsrente bereikt, zo stelde Wiersma van ING.

"De onderliggende inflatie in de VS neemt snel af, waardoor we nu met redelijke zekerheid durven stellen dat na de verhoging van gisteren de piek in de beleidsrente in de VS is bereikt", aldus Wiersma. "Historisch gezien is dat het moment waarop de vooruitzichten voor zowel obligatie- als aandelenbeleggers sterk verbeteren."

Ook experts van obligatiebelegger PGIM Fixed Income verwachten dat afgelopen woensdag de laatste renteverhoging van de huidige cyclus is geweest. Zij denken dat de problemen in de bankensector nog een staartje krijgen, waardoor de Fed genoodzaakt zal zijn om de rentes tegen het einde van dit jaar weer met 50 tot 75 basispunten te verlagen.

Rabobank gaat daar niet vanuit. Marktanalist Philip Marey wees op het feit dat de centrale bank voor 2023 vasthoudt aan een mediaan van 5,1 procent. Dit suggereert dat, in tegenstelling tot wat sommige marktvolgers verwachtten, de Fed de rente dit jaar nog niet gaat verlagen, aldus Marey.

Verder verhoogden de centrale banken van Zwitserland en Noorwegen afgelopen week de rentes, net als de Bank of England. De Britse centrale bank heeft de beleidsrente donderdag zoals verwacht met 25 basispunten verhoogd naar 4,25 procent.

Marktanalist Stefan Koopman van Rabobank verwacht dat de Bank of England de rente nog wel één of twee keer zal moeten verhogen. De verwachting voor de piekrente steeg tot 4,6 procent, wat betekent dat de meeste marktdeelnemers nog één verhoging met 25 basispunten voorzien, en sommige nog twee. "Wij behoren tot dat laatste kamp", zei Koopman namens Rabobank.

De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,078 en werd daarmee op weekbasis circa een procent duurder. De dollarzwakte was gunstig voor de olieprijzen. WTI-olie kostte vrijdag ruim 69 dollar en was daarmee op weekbasis bijna 5 procent duurder.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde vrijdag op 3,38 procent en de Duitse variant op 2,11 procent.

Stijgers en dalers

Proximus was afgelopen week één van de weinige aandelen die wel in het groen sloot. De weekwinst voor de telecomaanbieder bedroeg 6 procent. De indexzwaargewichten Argenx en AB InBev lieten een tegengesteld beeld zien met 1,0 procent verlies voor de biofarmaceut en 2,1 procent koerswinst voor de brouwer.

De grootste daler was Galapagos met een verlies van 5,9 procent.

In de BelMid won Telenet na het overnamebod van Liberty Global liefst 37 procent. En Colruyt steeg 2,4 procent na de succesvolle desinvestering van Parkwind.

Degroof Petercam verhoogde het koersdoel voor Euronav naar 21,00 euro, nu de onzekerheid afneemt. Kepler denkt dat de nieuw gekozen raad van commissarissen uiteindelijk dezelfde strategie zal volgen als Euronav in het verleden. Dit betekent ook dat Euronav klaar is om de vruchten te plukken van een sterke tankermarkt en de korting op het aandeel kan worden weggewerkt. Euronav steeg 0,7 procent.

IBA kwam met de jaarcijfers en een dividendverhoging. Toch vond ING de REBIT tegenvallen en wees de bank erop dat IBA geen concrete outlook voor 2023 afgaf. Het aandeel daalde 5,7 procent.

Warehouse Estates Belgium won 6,2 procent na de jaarcijfers en een dividendverhoging. Daarentegen verloor Mithra 6 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Uitgelicht: wind in de rug voor Colruyt en CFE

(ABM FN) De aandelen Colruyt en CFE vielen afgelopen week op, op de Brusselse beursvloer.

Colruyt kondigde halverwege de week de verkoop aan van Parkwind, de offshore windenergieactiviteiten van Virya Energy aan JERA Green. In Virya heeft de supermarktketen een belang van bijna 60 procent. De overige 40 procent is in handen van de familie Colruyt.

Maandag ‘degradeerde’ Colruyt nog uit de Bel20 na de kwartaalherweging door beursbedrijf Euronext. Opzienbarend, aangezien Colruyt al 30 jaar in de index zat.

De koers van was echter gedaald van 60 euro in 2019 naar 27 euro, terwijl de operationele marges van de supermarktketen zwaar op de proef worden gesteld door de hoge inflatie en de komst van meer concurrenten, waaronder het Nederlandse Jumbo en Albert Hein.

Toch sprong het aandeel Colruyt woensdag 13 procent omhoog toen de details van de verkoop van zijn windenergiedivisie Parkwind aan het Japanse Jera Green voor minstens 1,55 miljard euro bekend werden gemaakt.

Parkwind is de belangrijkste Belgische onderneming voor offshore windparken, met belangen in vier van dergelijke parken.

Volgens Degroof Petercam zal de verkoop Colruyt een eenmalige boekwinst opleveren voor het boekjaar 2023-2024 van meer dan 500 miljoen euro.

De desinvestering heeft de zakenbank ertoe aangezet om het koersdoel voor Colruyt te verhogen van 25,00 euro naar 27,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Waarom Parkwind verkopen?

Colruyt verklaarde de desinvestering door te wijzen op de situatie op de energiemarkt, de Europese Green Deal en alle geopolitieke spanningen.

Al deze factoren hebben een impact op de projecten, die steeds belangrijker worden, met hogere financiële risico's "vanaf de allereerste stappen van het project", om het persbericht van Colruyt te citeren, waarin het ook wijst op "intense concurrentie".

Gunstige sectorwind voor CFE

Opmerkelijk is dat de industriële groep CFE ook kon profiteren van deze desinvestering, en de week afsloot met 13,6 procent koerswinst.

Dit is volgens ING te danken aan de opwaartse herwaardering door de markt van de belangen van CFE in twee offshore windmolenparken in België.

De groep bezit 8,75 procent van het windpark SeaMade en 12,5 procent van het windpark Rentel, beide gelegen in de Noordzee.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag na eerdere verliezen toch hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,6 procent tot 3.971,01 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 32.237,53 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 11.823,96 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten herstelden vrijdag gedurende de tweede helft van de handelsdag van eerdere verliezen, nadat aanhoudende zorgen over de kwetsbare bankensector voor druk zorgden, hoewel de Amerikaanse minister van financiën benadrukte indien nodig te zullen ingrijpen om het financiële systeem te stabiliseren.

Marktstrateeg Michael Bell van JPMorgan Asset Management zei dat beleggers proberen te bepalen in hoeverre zorgen over het banksysteem zullen leiden tot een nog verdere verkrapping van de kredietvoorwaarden.

Hij zei dat het risico op een recessie zowel in Europa als de VS is toegenomen. Hij voegde toe dat centrale banken en andere autoriteiten waarschijnlijk krachtig zullen reageren op verdere stress in de banksector.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in de VS bekend dat de nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS in februari op maandbasis met 1,0 procent zijn gedaald, terwijl de markt rekende op een daling van 0,3 procent.

De Amerikaanse economie is in maart flink harder gegroeid. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in maart uit op 53,8 tegen 50,6 in februari, terwijl de index voor de industrie steeg van 47,3 naar 49,3.

De euro/dollar noteerde op 1,0760. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0759 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0830 op de borden.

De meifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot vrijdag 1,0 procent, ofwel 0,70 dollar, lager op 69,26 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Maandag staan in de VS geen macro-publicaties geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

First Republic, dat donderdag zo'n 6 procent daalde, noteerde vrijdag circa 5,5 procent lager.  Citigroup daalde ruim 1,0 procent, JPMorgan Chase verloor circa 1,5 procent en Morgan Stanley noteerde ruim 2,0 procent lager. Bank of America steeg daarentegen circa 0,6 procent.

Block, dat donderdag al stevig onder druk stond na een rapport van shorter Hindenburg, verloor bijna 2,0 procent.

Apple steeg circa 0,7 procent. Het concern is van plan om 1 miljard dollar per jaar uit te geven aan films, die ook in de bioscoop zullen worden vertoond, als onderdeel van een poging om meer abonnees voor zijn streamingsdienst te winnen en een grotere speler in Hollywood te worden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, vanwege hernieuwde bankzorgen en de toenemende kans op een recessie, waardoor ook de vraag naar olie onder druk zou kunnen komen te staan.

"We handhaven onze 'bearish' macro-visie, gebaseerd op de waarschijnlijkheid van extra problemen in de bankensector, waarbij de toenemende kans op een recessie het brandstofverbruik dreigt aan te tasten", aldus analisten van Ritterbusch.

"Recessies leiden doorgaans tot dalingen van de olieprijs. Er is geen reden om aan te nemen dat het deze keer anders zal zijn", zeiden economen van Wells Fargo. De economen van de Amerikaanse bank voorspellen dat de economische krimp in ontwikkelde economieën in de tweede helft van dit jaar zal beginnen.

Vorige week daalde de olieprijs ook al vanwege zorgen over de gezondheid van de banksector. "De olieprijzen konden zich [afgelopen week] korte tijd herstellen, hoewel Brent met 77 dollar per vat nog steeds 10 procent goedkoper was dan aan het begin van het jaar", zei analist Barbara Lambrecht van Commerzbank. "Dit is enerzijds te danken aan de nog steeds verhoogde risico-aversie en anderzijds aan het verrassend hoge aanbod", voegde zij toe.

De meifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot vrijdag 1,0 procent, ofwel 0,70 dollar, lager op 69,26 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,4 procent tot 440,11 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,7 procent op 14.957,23 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,7 procent op 7.015,10 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,3 procent lager op 7.405,45 punten.

Europese aandelenmarkten noteerden vrijdag opnieuw lager, waarbij met name de financials fors onder druk kwamen te staan vanwege twijfels over de gezondheid van het Europese financiële systeem, onder andere vanwege een piek in de kosten voor banken om zich te verzekeren tegen risico's.

UBS en Credit Suisse verloren tot ruim 5,0 procent, aangezien de twee banken tot de instellingen behoren die onder de loep worden genomen als onderdeel van een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van justitie naar de vraag of bankiers Russische oligarchen hebben geholpen om sancties te omzeilen, meldde persbureau Bloomberg.

Deutsche Bank verloor circa 8,5 procent, te midden van berichten over een stijging van de prijs van zijn credit default swaps. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz benadrukte vrijdag dat Deutsche Bank zeer winstgevend is en dat er geen reden is tot zorg.

"Het huidige niveau ligt boven de CDS die tijdens de financiële crisis van 2008 werd bereikt. Als deze niet normaliseren, is het zeer waarschijnlijk dat de aandelenmarkt hierdoor vele dagen onder druk zal blijven staan", zei marktanalist Naeem Aslam van Zaye Capital Markets.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Britse detailhandelsverkopen op maandbasis met 1,2 procent zijn gestegen, terwijl daar een stijging van 0,3 procent voor werd voorzien.

In de eurozone kwamen vandaag de eerste inkoopmanagersindices naar buiten. In Duitsland groeide de economie in maart harder dan verwacht, louter door een spurt in de dienstensector, want de krimp in de industrie werd groter. Ook de economie van de eurozone groeide harder dan verwacht. In het Verenigd Koninkrijk viel het groeitempo iets terug, terwijl de Fransen de stijgende lijn juist ook vasthielden.

De euro/dollar noteerde op 1,0759. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0827 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0830 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,7 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Naast Deutsche Bank, UBS en Credit Suisse stonden vrijdag tal van Europese grootbanken, maar ook verzekeraars onder druk. ABN AMRO noteerde 2,2 procent lager, ING verloor 3,7 procent en Aegon daalde 2,7 procent. Crédit Agricole daalde 2,1 procent, Société Générale verloor 5,9 procent en van BNP Paribas noteerde 5,0 procent lager.

In Parijs noteerden vier van de 40 fondsen hoger. Sanofi steeg 1,1 procent, Pernod Ricard won 0,5 procent, terwijl Schneider Electric 5,3 procent daalde.

In Frankfurt noteerde Merck 2,2 procent hoger. Infineon Technology verloor 4,8 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 3.939,86 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

SnowWorld boekt hogere omzet en reduceert verlies

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft het afgelopen gebroken boekjaar een hogere omzet geboekt en wist zijn verlies fors te reduceren. Dit bleek vrijdag nabeurs uit de niet-geauditeerde voorlopige jaarcijfers van de exploitant van overdekte skihallen.

SnowWorld boekte het afgelopen gebroken boekjaar een EBITDA van 4,8 miljoen euro, in vergelijking met een negatieve EBITDA van 7,0 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een verlies van 1,5 miljoen euro, tegenover een verlies van 12,1 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet verbeterde van 13,9 miljoen naar 40,9 miljoen euro.

SnowWorld is inmiddels voor meer dan 95 procent in handen van Alychlo, dat wordt gecontroleerd door de Belgische miljardair Marc Coucke. Half maart meldde het concern in mei een uitkoopprocedure te kunnen starten.

"Het sterke omzetherstel vormt een steun in de rug bij de – zeer constructieve – gesprekken met de financiers van SnowWorld. De verwachting is dat SnowWorld – post-Covid – weer zal kunnen voldoen aan de met de banken overeengekomen convenanten", zei het bedrijf vrijdag.

Dividend wordt niet uitgekeerd omdat de kasstroom eerst wordt aangewend "om de vermogenspositie te versterken", aldus SnowWorld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Bankzorgen duwen Bel20 in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs is de laatste sessie van de week in het rood gesloten, door de koersval van Deutsche Bank, die de vrees voor besmetting binnen de banksector opnieuw aanwakkerde.

De Bel20 gaf 0,9 procent prijs en bleef daarmee nipt boven van 3.600 punten. De sterindex boekte een weekwinstje van 0,7 procent.

Sommigen dachten dat de bankenstress achter de rug was na de redding en overname van Credit Suisse afgelopen zondag door UBS, maar vandaag was Deutsche Bank aan de beurt. Het aandeel kelderde met 10 procent in Frankfurt.

"Het begon met de CDS die opgerekt werden en het aandeel deden dalen", aldus Bernard Keppenne, hoofdeconoom bij CBC Banque, in een interview met ABM Financial News, waarbij hij opmerkte dat het vertrouwen in de financiële sector nog steeds broos is.

De CDS is een instrument voor de markt om zich in te dekken tegen een faillissement van een onderneming. Hoe hoger de koers van een CDS, hoe hoger het risico.
 
Hoewel wantrouwen op zijn plaats is, meent Keppenne dat de Deutsche Bank nu toch vooral de prijs betaalt voor de problemen die de bank in het verleden had.

"Deutsche Bank heeft het bedrijfsmodel fundamenteel gemoderniseerd en gereorganiseerd en is een zeer winstgevende bank," zei bondskanselier Olaf Scholz op een persconferentie in Brussel toen hem werd gevraagd naar Deutsche Bank.

"We hoeven ons nergens zorgen over te maken", voegde de politicus eraan toe.

Door deze zorgen vluchtten de beleggers naar veilige havens, waarbij het rendement op de tweejarige Amerikaanse obligatie daalde tot 3,70 procent. De markt lijkt te verwachten dat de Fed de rest van het jaar een soepeler beleid zal voeren.

De Duitse tienjaarsrente daalde tot 2,10 procent.

De greenback profiteerde ook van zijn ‘safe-haven status’, en de euro/dollar daalde naar 1,0759.

Angst dat de crisis in de bankensector overslaat naar de brede economie zette druk op de olieprijs.  Een vat North Sea Brent crude daalde meer dan 2 procent.

Stijgers en dalers

Terwijl de Euro Stoxx Banks index met meer dan 2 procent daalde, wist KBC het verlies te beperken tot 1,5 procent.

Proximus ging tegen de trend in met een koerswinst van 1,7 procent en was daarmee de grootste stijger in de Bel20.

Onderaan daalde Sofina met 2,8 procent.

Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel voor Euronav na de buitengewone aandeelhoudersvergadering van donderdag. Het wegnemen van de onzekerheid kan volgens analisten de korting op het aandeel doen verminderen, maar dat kon niet voorkomen dat het aandeel van de rederij 5,8 procent verloor.
 
Alleen IBA deed het slechter, met een koersdaling van 6,2 procent.

Na de publicatie van zijn resultaten gisteren verloor Tessenderlo vandaag nog eens 3,3 procent, terwijl Compagnie du Bois Sauvage een winst van 3,2 procent boekte.

Bij de kleinere bedrijven werd WEB beloond voor zijn uitstekende jaarresultaten en de verhoging van het dividend. Het aandeel won meer dan 6,5 procent.

Sequana Medical daarentegen daalde met 1,9 procent.

Nyxoah steeg met 2,4 procent, nadat het meer dan 13 miljoen euro ophaalde. Celyad daarentegen moet juist op zoek naar nieuwe financiering en presenteerde voorbeurs ook een nieuwe CEO. Het aandeel won 4,8 procent.

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese beurzen kleurde Wall Street rood, maar de verliezen zijn beperkt.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met maandag 3 april 2023.

MAANDAG 27 MAART 2023
- Geen agendapunten

DINSDAG 28 MAART 2023
- Geen agendapunten

WOENSDAG 29 MAART 2023
00:00 Fluxys - Jaarcijfers
17:45 Nationale Bank - Jaarcijfers

DONDERDAG 30 MAART 2023
11:00 Quest for Growth - Jaarvergadering

VRIJDAG 31 MAART 2023
00:00 Euronav - Jaarcijfers
00:00 Oxurion - Jaarcijfers
00:00 Econocom - Jaarvergadering

MAANDAG 3 APRIL 2023
- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursupdate: Brussel probeert verliezen te beperken

(ABM FN) De Brusselse beurs kleurt vrijdagmiddag overwegend rood, waarbij de Bel20 het verlies probeert te beperken. De sterindex daalt 0,8 procent, waarmee het verlies een stuk kleiner is dan eerder op de dag.

De bezorgdheid over de banksector neemt flink toe, met name over Deutsche Bank, dat in Frankfurt met 11 procent keldert. KBC verliest 'slechts' 1 procent.

Onderaan verliezen Aperam en Sofina respectievelijk 3 en 3,5 procent.

 Argenx en Proximus boeken als enige winst, met koersstijgingen van 0,4 en 1,2 procent.

Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel voor Euronav na de bijzondere algemene vergadering van gisteren. Het wegvallen van de onzekerheid kan de korting volgens de analisten doen afnemen, maar dat belet niet dat de koers van Euronav toch 4,4 procent lager staat.

Alleen IBA doet het slechter, met een daling van 5 procent.

In de nasleep van de cijfers gisteren moet Tessenderlo nog eens 3,1 procent prijsgeven.

Econocom wint 1,2 procent.

Bij de small caps wordt WEB voor uitstekende jaarcijfers en een dividendverhoging beloond. Het aandeel wint meer dan 7 procent.

Onward Medical daarentegen daalt met 4 procent.

Nyxoah daalt 1,7 procent, nadat het ruim 13 miljoen euro ophaalde. Celyad moet juist op zoek naar nieuwe financiering en presenteerde een nieuwe CEO. Het aandeel wint 3 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News Redactie

Berlijn niet bezorgd over Deutsche Bank - media

(ABM FN-Dow Jones) Duitsland is niet bezorgd over de situatie bij Deutsche Bank. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van uitspraken van bondskanselier Olaf Scholz in Brussel, waar hij een ontmoeting had met Europese leiders en ECB-voorzitter Christine Lagarde.

"Deutsche Bank heeft het bedrijfsmodel fundamenteel gemoderniseerd en gereorganiseerd en is een zeer winstgevende bank," zei Scholz op een persconferentie in Brussel toen hem werd gevraagd naar Deutsche Bank.

"We hoeven ons nergens zorgen over te maken", voegde hij eraan toe.

Aandelen van Deutsche Bank noteren vrijdagmiddag zo'n 10 procent lager in Frankfurt. Beleggers maken zich zorgen over de stijgende credit default swaps van de bank. Eerder stegen de CDS van het noodlijdende Credit Suisse, de Zwitserse bank die afgelopen weekend gered moest worden door sectorgenoot UBS en de autoriteiten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Belgische ondernemersvertrouwen trekt verder aan

(ABM FN) Het Belgische ondernemersvertrouwen is in maart verder aangetrokken. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Nationale Bank.

"Het herstel van de conjunctuurbarometer, in december vorig jaar ingezet, verstevigde aanzienlijk in maart."

Noteerde de vertrouwensindex in februari nog op 12,8 negatief, in maart was dit nog 7,6 negatief, ofwel een verbetering met 5,2 punten.

Het ondernemingsklimaat verbeterde volgens Nationale Bank fors in de dienstverlening aan bedrijven en, in mindere mate, in de verwerkende nijverheid en de handel. In de bouwnijverheid blijft de economische situatie volgens de centrale bank zich eerder licht positief ontwikkelen. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Groeitempo Amerikaanse economie goed omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie is in maart flink harder gegroeid. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in maart uit op 53,8 tegen 50,6 in februari. Dat is de hoogste stand in 11 maanden.

In de prognose vooraf werd door economen rekening gehouden met een index van 50,3.

De inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie bleek vrijdag in de voorlopige meting te zijn gestegen van 47,3 in februari naar 49,3 in maart, het hoogste niveau in vijf maanden.

Deze verwachting lag op 47,0.

De samengestelde index steeg zo van 50,1 naar 53,3, de hoogste stand in 11 maanden.

Econoom Chris Williamson van S&P sprak van een "bemoedigende opleving". Het beeld wordt steeds positiever, aldus de econoom, maar wordt toch vooral gedragen door de dienstensector.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursblik: koersval Deutsche onderstreept aanhoudende zorgen over bankensysteem

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van Deutsche Bank staan vrijdag flink onder druk en ook bankaandelen elders worden meegezogen in de aanhoudende zorgen over het mondiale bankensysteem.

"Deze week hadden de Europese bankaandelen een beetje respijt dankzij de gedwongen overname van Credit Suisse door UBS, maar dat respijt is snel verdampt nu het vooruitzicht van een nieuwe crisis ontstaat", meent Naeem Aslam, chief investment officer van Zaye Capital Markets.

"Deutsche Bank staat nu onder druk en beleggers herpositioneren zich", ziet Jon Jonsson van Neuberger Berman. "Ik denk niet dat er onmiddellijke zorgen zijn over Deutsche Bank, maar het kan vandaag de dag snel gaan. Het is zeker een bank die al lange tijd worstelt met de winstgevendheid," aldus de vermogensbeheerder.

De spread op vijfjarige credit default swaps (CDS) van de Duitse bank steeg donderdag naar 175, het hoogste niveau sinds 2018 en de eendaagse stijging was de grootste in zijn geschiedenis, volgens persbureau Reuters. Ook de waarde van de AT1 obligaties van Deutsche Bank is aanzienlijk afgenomen.

Hoe hoger de CDS noteren, hoe groter de kans op een default, aldus marktkenners, die benadrukken dat die van Deutsche Bank nog niet in de buurt komen van die van het noodlijdende Credit Suisse, dat afgelopen weekend werd gered door sectorgenoot UBS en de Zwitserse autoriteiten.

Volgens Aslam is er niet één specifieke gebeurtenis of ontwikkeling die kan worden aangewezen als de oorzaak van de aanzienlijke verschuivingen in de CDS van Deutsche Bank.

De marktkenner van Zaye Capital Markets wijst erop dat het huidige niveau van credit default swaps voor Europese banken net iets lager liggen dan tijdens het hoogtepunt van de Europese financiële crisis in 2013.

Het huidige niveau ligt wel boven het niveau dat de CDS bereikten tijdens de financiële crisis van 2008, volgens Aslam.

Als dit niet normaliseert, "is het zeer waarschijnlijk dat de aandelenmarkt hier nog dagen last van heeft."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Wall Street richting rode opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. In aanloop naar de openingsbel noteren de futures op de S&P 500 0,8 procent in het rood.

Donderdag sloten de indexen op Wall Street in het groen, hoewel een deel van de winsten tegen het einde van de handelsdag wel verloren ging. Beleggers blijven bezorgd over de kwetsbare bankensector, ondanks garanties van de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen, dat zij verder kan ingrijpen om het financiële systeem te stabiliseren wanneer dit nodig is.

De koersen van de regionale banken First Republic en PacWest Bancorp gingen donderdag aanvankelijk omhoog, maar sloten toch lager. Vrijdag verliezen deze aandelen opnieuw terrein.

De Amerikaanse notering van Deutsche Bank levert vrijdag 10 procent in tijdens de voorbeurshandel in New York. In Frankfurt verliest het aandeel zelfs 14 procent. De spread op vijfjarige credit default swaps van de Duitse bank steeg donderdag naar het hoogste niveau in zijn geschiedenis. Hoe hoger de CDS noteren, hoe groter de kans op een default, aldus marktkenners, die benadrukken dat die van Deutsche Bank nog niet in de buurt komen van die van het noodlijdende Credit Suisse, dat afgelopen weekend werd gered door sectorgenoot UBS en de Zwitserse autoriteiten.

Ondanks snelle maatregelen van toezichthouders en beleidsmakers neemt het risico toe dat de stress in het bankwezen overslaat naar andere sectoren en de Amerikaanse economie, waardoor "grotere financiële en economische schade wordt aangericht dan verwacht", waarschuwde Moody's donderdag in een rapport.

Goldman Sachs verwacht dat de huidige stress in de bankensector druk zal zetten op de economische activiteit in de VS en de eurozone.

Een aantal kleine en middelgrote banken in de VS zullen waarschijnlijk nog met problemen worden geconfronteerd, wat zal leiden tot een aanscherping van de kredietvoorwaarden, die naar verwachting 0,3 tot 0,5 procentpunt van de economische groei zullen afsnoepen, voorspelt Goldman Sachs.

In de eurozone lijkt de banksector veerkrachtig, maar de kredietvoorwaarden zullen naar verwachting ook worden aangescherpt, waardoor de groei met 0,3 tot 0,4 procentpunt zal dalen.

"De bankenstress is een tegenwind voor de recente groei", aldus Goldman Sachs. Bij meer bankfaillissementen of aanhoudende uitstroom van deposito's neemt het risico voor de economie toe.

Op macro-economisch vlak is er vrijdag in de VS aandacht voor de samengestelde inkoopmanagersindex voor de industrie en dienstensector in maart.

De Amerikaanse orders voor duurzame goederen zijn in februari met 1,0 procent gedaald, waar een beperkte afname met 0,3 procent werd voorzien.

De euro/dollar noteert vrijdagmiddag op 1,0746. WTI-olie is 3,5 procent goedkoper per vat dan donderdag.

Bedrijfsnieuws

First Republic, dat donderdag zo'n 6 procent daalde, lijkt vrijdag 5 procent lager te gaan openen. Grootbanken als Citigroup, JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Bank of America noteren voorbeurs 1,5 tot 2,5 procent in het rood.

Block, dat donderdag al stevig onder druk stond na een rapport van shorter Hindenburg, levert vrijdag in de voorbeurshandel 2 procent in.

Slotstanden

De S&P 500 won donderdag op het slot 0,3 procent op 3.948,72 punten, de Dow Jones index steeg 0,2 procent op 32.105,25 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent hoger op 11.787,40 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Orders duurzame goederen VS harder gedaald dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS zijn in februari steviger gedaald dan voorzien. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De orders namen op maandbasis met 1,0 procent af. Er was vooraf door economen gerekend op een daling van 0,3 procent. 

In januari daalden de orders nog met 5,0 procent, neerwaarts bijgesteld van een eerder gemelde daling met 4,5 procent

Zonder transportmiddelen, waaronder auto's, bleven de orders in februari vrijwel gelijk. Exclusief defensie-opdrachten namen de orders met 0,5 procent af.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag lager, nadat donderdag al enige onrust ontstaan was over de risico's die obligaties van Deutsche Bank dragen, als gevolg waarvan de verzekeringspremies, de zogeheten credit default swaps, voor die schulden van de Duitse bank scherp opliepen.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een min van 1,8 procent op 433,60 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 2,5 procent naar 14.836,00 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 2,2 procent met een stand van 6.985,54 punten. De Britse FTSE zakte 1,9 procent naar 7.354,81 punten.

Deutsche Bank gaf vrijdag aan dat het op 24 mei voor 1,5 miljard aan obligaties met een looptijd tot begin 2028 terugkoopt.

"Bankproblemen houden de gemoederen bezig, maar tech profiteert wel van de lagere rentes", zo zag beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

In aanvulling op woensdagavond, besloot de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen de boel wat te kalmeren. Toezichthouders zouden toch wel bereid zijn om meer actie te ondernemen als dat nodig is om Amerikaanse banken te stabiliseren. "Woensdag zei ze nog dat ze geen algemene dekking voor deposito’s, zonder goedkeuring van het congres, had overwogen of besproken", aldus Blekemolen.

"In de afgelopen week hebben we centrale banken de rentes weer zien verhogen, maar er lijkt een bewustwording te zijn dat de rentepiek dichtbij of voorbij is voor wat betreft de huidige cyclus aan verhogingen", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Dit beeld zien we terug in de rentemarkten."

De Britse detailhandelsverkopen waren over februari een stuk beter dan verwacht met een stijging van 1,2 procent op maandbasis, terwijl daar een stijging van 0,3 procent voor werd voorzien. De plus van januari werd opwaarts bijgesteld van 0,5 procent op maandbasis naar 0,9 procent.

In de eurozone kwamen vandaag de eerste inkoopmanagersindices naar buiten. In Duitsland groeide de economie in maart harder dan verwacht, louter door een spurt in de dienstensector, want de krimp in de industrie werd groter. Ook de economie van de eurozone groeide harder dan verwacht. In het Verenigd Koninkrijk viel het groeitempo iets terug, terwijl de Fransen de stijgende lijn juist ook vasthielden.

Voor de Verenigde Staten staan vanmiddag de orders voor duurzame goederen over februari en de samengestelde inkoopmanagersindex op het programma. Het is vrijdag de laatste handelsdag dat het tijdsverschil met de VS vijf uur bedraagt; vanaf aanstaande maandag worden de Amerikaanse macrocijfers weer op de gebruikelijke tijdstippen gepubliceerd.

Sprekers zijn vandaag Joachim Nagel, voorzitter van de Deutsche Bundesbank, en de voorzitter van de Fed van St.Louis James Bullard.

De olieprijs daalde vrijdag hard. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 3,4 procent in het rood op 67,55 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 73,47 dollar werd betaald, een daling van 3,2 procent.
 
De euro/dollar noteerde op 1,0724. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0835 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0839 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

De koers van het aandeel Deutsche Bank noteerde vrijdag 13,4 procent lager en trok tal van koersen van Europese grootbanken, maar ook verzekeraars met zich mee. Zo noteerde de koers van het aandeel ABN AMRO 4,8 procent lager, van ING 5,2 procent, van Aegon 4,6 procent, van Crédit Agricole 3,7 procent, van Sociéte Générale 7,5 procent en van BNP Paribas 6,7 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,8 procent in het rood.

De S&P 500 won donderdag 0,3 procent op 3.948,72 punten, de Dow Jones index steeg 0,2 procent op 32.105,25 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent hoger op 11.787,40 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursupdate: verliezen lopen weer flink op

(ABM FN) De Brusselse beurs ziet de verliezen vrijdag opnieuw flink oplopen. De Bel20 daalt met 1,5 procent naar 3.601 punten.

Frank Vranken, hoofd strategie bij Bank Edmond de Rothschild, merkt op dat de rente een belangrijke rol op de beurs blijft spelen. In Europa verhoogden Zwitserland, Noorwegen en het VK gisteren allemaal de rente, nadat de Amerikaanse Fed dit al woensdagavond deed.

Niet voor het eerst zijn het de financials die vandaag de grootste klappen krijgen, ondanks geruststellingen van beleidsmakers dat het systeem stabiel is.

Citigroup heeft de kredietscore van de Europese banksector verlaagd van Overwogen naar Neutraal. "De waarschijnlijk aanhoudende monetaire verkrapping zal de bezorgdheid over de onrust in de wereldwijde banksector nog vergroten", zo waarschuwen de analisten van de Amerikaanse zakenbank.

De euro/dollar noteert op 1,0739, beduidend lager dan gisteren. 

Het rendement op de tienjarige Duitse staatsobligatie is vanmorgen gedaald tot 2,027 procent. 

Stijgers en dalers

KBC en Ageas krijgen flinke klappen. De bank daalt 4,0 procent en de verzekeraar 3,8 procent. Allen Aperam doet het slechter met een verlies van 4,3 procent.

Alleen Argenx en Proximus kunnen kleine winsten laten zien.

Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel voor Euronav na de bijzondere algemene vergadering van gisteren. Het wegvallen van de onzekerheid kan de korting volgens de analisten doen afnemen, maar dat belet niet dat de koers van Euronav toch 4,7 procent lager staat. Exmar levert 3,8 procent in, net als IBA.

In de nasleep van de cijfers gisteren moet Tessenderlo nog eens 2,9 procent prijsgeven.

Econocom en Immobel boeken kleine winsten.

Bij de small caps wordt WEB voor uitstekende jaarcijfers en een dividendverhoging beloond. Het aandeel wint 5,1 procent.

Onward Medical en Mithra dalen 3,6 en 3,9 procent.

Nyxoah daalt 1,8 procent, nadat het ruim 13 miljoen euro ophaalde. Celyad moet juist op zoek naar nieuwe financiering en presenteerde een nieuwe CEO. Het aandeel wint 3,5 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Forse resultaatstijging voor Warehouses Estates Belgium

(ABM FN) Warehouses Estates Belgium heeft over het boekjaar 2022 een fors hoger resultaat behaald en het dividend flink verhoogd. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het vastgoedbedrijf.

De EPRA-winst steeg van 3,20 naar 3,80 euro per aandeel en de huuropbrengsten stegen afgelopen jaar met 10,6 procent tot 20,5 miljoen euro.

Het nettoresultaat over 2022 bedroeg 12,1 miljoen euro. Dit is een afname met 13,2 procent. Het gecorrigeerde resultaat kwam uit op 11,5 miljoen euro. Dat is wel 15,2 procent meer dan in 2021.

De leegstand werd teruggedrongen van 6,27 naar 2,58 procent. De bezettingsgraad bedroeg op 31 december 2022 97,06 procent, een niveau dat WEB de voorbije jaren niet meer gezien had.

De reële waarde van de vastgoedportefeuille bleef stabiel op 300,8 miljoen euro.

WEB stelt voor om een fors hoger dividend uit te keren van 3,29 euro bruto per aandeel. Dit voorstel komt overeen met de uitkering van 90,56 procent van het gecorrigeerd resultaat. Over 2021 keerde WEB 2,84 euro per aandeel uit. Dat betekent dat het dividend met bijna 16 procent wordt verhoogd. 

Op de beurs noteert de koers van Warehouses Estates Belgium aan 39 euro, of ruim 5 procent boven het slotniveau van donderdag.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Groeitempo Britse economie valt iets terug

(ABM FN-Dow Jones) De Britse economie is in maart gegroeid, maar minder dan verwacht en ook minder dan een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in maart uit op 52,8 tegen 53,5 in februari. In de prognose vooraf werd rekening gehouden met een index van 53,0.

De inkoopmanagersindex voor de Britse industrie bleek vrijdag in de voorlopige meting te zijn afgenomen van 49,3 in februari naar 48,0 in maart. De verwachting lag op een index van 49,5.

De samengestelde index daalde zo van 53,1 naar 52,2, de laagste stand in twee maanden. Hiervoor was de verwachting 52,6.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Euronav

(ABM FN) De onzekerheid rondom Euronav is afgenomen. Dit stelde Kepler Cheuvreux vrijdag na de bijzondere algemene vergadering op donderdag 

Het koopadvies voor het aandeel blijft gehandhaafd, maar het koersdoel wordt opgetrokken van 16,50 naar 21,00 euro.

Kepler denkt dat de nieuw gekozen raad van commissarissen uiteindelijk dezelfde strategie zal volgen als Euronav in het verleden, waardoor de onzekerheden met betrekking tot de intenties van CMB worden weggenomen. Deze laatste zal met haar visie namelijk in de minderheid staan.

De voortzetting van de huidige strategie is nu het basisscenario van Kepler Cheuvreux, waarbij wordt gewacht op eventuele opmerkingen van de directie en het management.

Dit betekent ook dat Euronav klaar is om de vruchten te plukken van een sterke tankermarkt.

Het wegvallen van de onzekerheid kan tevens de korting waaraan het aandeel noteert doen slinken.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News
Markten
My following
Markten
BEL20