Hogere resultaten ABO-Group

(ABM FN) ABO-Group Environment heeft in 2022 hogere resultaten geboekt. Dit meldde het bedrijf uit Gent donderdag nabeurs.

“Met 10 procent omzetgroei en een EBITDA van 10 miljoen euro realiseert ABO-GROUP na 2021 opnieuw haar beste jaar ooit. De groep slaagde erin haar sterke start van het jaar verder te zetten, waarbij de dubbelcijferige groei in de omzet gekoppeld werd aan een herstel van de marges door de integratie van de overnames uit 2021 én 2022, en een sterke kostcontrole. De krapte op de arbeidsmarkt, de volatiele energieprijzen en kostenindexeringen maakten de tweede helft van 2022 desalniettemin een uitdagende periode voor onze bedrijven", zei CEO Frank De Palmenaer in een toelichting.

ABO-Group boekte in 2022 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 9,9 miljoen euro, in vergelijking met 8,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 2,2 miljoen euro, of 0,21 euro per aandeel.

De omzet steeg afgelopen jaar met 10 procent naar bijna 69,9 miljoen euro, van 63,5 miljoen euro in 2021.

De netto operationele kasstroom steeg van 6,8 naar 7,1 miljoen euro eind 2022 en de nettoschuld van 9,7 naar 10,6 miljoen euro.

Outlook

ABO-Group sprak van een "vliegende start" in 2023, "met de reeds aangekondigde overnames van DynaOpt en SEGED in Frankrijk."

Op operationeel gebied beschikt het bedrijf over een "goed gevuld orderboek dat begin dit jaar al versterkte met een aantal grote contracten."

Toch blijft ABO-Group voorzichtig, "gezien de blijvende uitdagingen op het vlak van rekrutering en kostenindexatie."

Daarbij zal de onstabiele geopolitieke situatie en haar invloed op de volatiele markten ook in 2023 de algemene economische situatie voor ABO-GROUP beïnvloeden, aldus het bedrijf, dat deze impact zal trachten op te vangen "door in te zetten op een correcte commerciële prijsstrategie en interne efficiëntie."

Op middellange termijn bevestigt ABO-Group het vertrouwen in de doelstelling uiterlijk eind 2025 de "omzetkaap van 100 miljoen euro te behalen."

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Europese beurzen sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 index won 1,0 procent met een slot van 454,84 punten. De Duitse DAX liet een winst optekenen van 1,3 procent op 15.522,40 punten. De Franse CAC 40 steeg 1,1 procent bij een stand van 7.263,37 punten. De Britse FTSE sloot 0,7 procent hoger op 7.620,43 punten.

Het was opnieuw een positieve dag voor de Europese beurzen, zag marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Beleggers maken zich op voor een nieuwe maand. "Op de aandelenmarkt is april een solide maand", volgens analist Salah Bouhmidi van IG. "Historisch gezien wordt april beschouwd als de beste maand op de Amerikaanse markten en zou de huidige herstelrally aan deze kant van de Atlantische Oceaan kunnen worden voortgezet."

Over enkele weken gaat het kwartaalcijferseizoen ook weer van start, merkte beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx op. "Het cijferseizoen wordt traditioneel afgetrapt door de banken en dan wordt direct duidelijk welke gevolgen de onrust van de afgelopen periode heeft gehad op de resultaten."

Dominique Laboureix, hoofd van de Resolution Board van de Europese Bankenunie, wees donderdag op de sterke winstgevendheid bij de banken: "Op basis daarvan geloof ik echt dat er een goede veerkracht is in ons banksysteem. Dat betekent echter niet dat we niet waakzaam hoeven te zijn", voegde hij eraan toe. Daarmee herhaalde hij feitelijk de woorden van hoofdeconoom Philip Lane van de ECB van woensdag.

Op macro-economisch vlak was er aandacht voor voorlopige inflatiecijfers uit Duitsland. De consumentenprijzen stegen op maandbasis met 0,8 procent, gelijk aan de stijging in februari. Op jaarbasis koelde de inflatie in maart af tot 7,4 procent, van 8,7 procent een maand eerder.

Toch waarschuwt econoom Carsten Brzeski van ING dat van een bredere neerwaartse trend voor de Duitse inflatie nog geen sprake is. Hij verwacht dan ook dat de kerninflatie "hardnekkig" blijft dit jaar.

Vrijdag verschijnen inflatiedata uit de eurozone als geheel. Brzeski verwacht dat de Europese Centrale Bank de komende maanden voorzichtiger zal worden en denkt dat er nog twee renteverhogingen van 25 basispunten in het vat zitten.

Het consumentenvertrouwen van de eurozone over maart kwam uit op 19,2 negatief tegen 19,1 negatief voor februari. Dit kwam overeen met het voorlopige cijfer, dat vorige week verscheen.

De euro/dollar handelde rond het slot op 1,0898. WTI-olie werd anderhalf procent duurder op 74 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

In Amsterdam deed Philips goede zaken, met een winst van bijna 6 procent. Het concern stuurt aan op een schikking in de apneu-affaire. Dat schreef het FD naar aanleiding van een gesprek met CEO Roy Jacobs.

Mondelez heeft bijna acht miljoen aandelen van koffiebedrijf JDE Peet's verkocht. Het aandeel JDE Peet's daalde 4,5 procent in Amsterdam.

Hennes & Mauritz heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien aantrekken. Het aandeel sloot in Stockholm ruim 16 procent hoger.

Halfgeleideraandelen deden het ook vandaag weer goed. Zo won de koers van het aandeel Infineon in Frankfurt 5,5 procent en stegen de koersen van de aandelen ASMI, Besi en ASMI in Amsterdam zo'n 3 tot 4 procent. STMicroelectronics kreeg er ruim 2,5 procent bij in Parijs.

In de DAX ging Adidas aan kop, met een winst van bijna 6 procent. Deutsche Boerse was hekkensluiter met een verlies van zo'n 2 procent. In de CAC 40 was Unibail-Rodamco-Westfield koploper met een plus van ruim 4 procent, terwijl Sanofi de rij sloot met een daling van dik anderhalf procent.

Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen tot 0,6 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Umicore neemt belang in Amerikaanse start-up Blue Current

(ABM FN) Umicore heeft donderdagavond aangekondigd dat het een minderheidsbelang heeft genomen in de Amerikaanse start-up Blue Current, een producent van solid-state batterijen op basis van silicium-elastische composieten.

De investering versterkt het partnerschap tussen de twee bedrijven in de ontwikkeling van dit type batterij.

Umicore merkte op dat de investering in Blue Current een aanvulling is op de gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst waarin beide partijen de batterijmaterialen van Umicore met succes hebben geïntegreerd in de technologie voor solid-state batterijen van Blue Current.

Naast de levering van geavanceerde batterijmaterialen wil Umicore dit partnerschap gebruiken om halverwege het decennium een silicium-elastische composietbatterij op de markt te brengen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Matthieu Hellin

Vierde dagwinst op rij voor Bel20

(ABM FN) De Bel20 is donderdag voor de vierde keer op rij in het groen gesloten, nu de rust wederkeert, net als het optimisme. 

De sterindex won donderdag 0,9 procent op 3.777 punten.

De vrees voor de banksector nam af, en de pan-Europese bankindex steeg met 1,9 procent.

Ook waren er tekenen van een afkoeling van de inflatie in Europa. Zo daalde de geharmoniseerde prijsindex in Duitsland van 9,3 procent in februari tot 7,8 procent op jaarbasis in maart, vooral dankzij lagere energieprijzen.

Goed nieuws kwam ook uit Spanje, waar de inflatie in maart daalde tot 3,1 procent.

Maar er is geen reden tot feestvieren, waarschuwt Bernard Keppenne, hoofdeconoom bij CBC Banque, in een interview met ABM Financial News.

Volgens de econoom moeten deze cijfers duidelijk worden genuanceerd: "Het is waar dat de inflatie in Spanje sterk is gedaald, maar de daling in Duitsland was ook minder dan verwacht. En terwijl de kerninflatie in België blijft stijgen, wordt gevreesd dat morgen hetzelfde zal gebeuren met de cijfers voor de eurozone als geheel.”

De econoom herinnert eraan dat de kerninflatie, dat wil zeggen gecorrigeerd voor voedsel-, alcohol- en energieprijzen, de belangrijkste zorg van de ECB blijft, wat de stijging van de obligatierente verklaart. Bij het sluiten van de Europese indices steeg de Duitse Bund tot 2,36 procent.

Vrijdag staan de prijsontwikkelingen in de Verenigde Staten op het menu. De inflatiebarometer waaraan de Fed de voorkeur geeft, de zogeheten PCE-prijsindex, die ook wordt gecorrigeerd voor voedsel- en energieprijzen, zou extra aanwijzingen moeten geven over het toekomstige rentebeleid van de Fed.

Verder viel de koerswinst van 16 procent voor H&M op, nadat het modebedrijf met cijfers kwam.

Brent ruwe olie steeg in de vroege avondhandel met een procent, terwijl tegelijkertijd de euro ten opzichte van de dollar steeg tot 1,09.

Stijgers en dalers

Binnen de hoofdindex viel vooral Melexis, dat met een winst van 3,7 procent de grootste stijger van de dag was. De halfgeleidersector deed het donderdag sowieso goed, met ASMI en Besi in Amsterdam als koplopers.

Alleen Argenx en KBC eindigden niet in het groen en verloren respectievelijk 0,8 en 1,1 procent.

GBL, dat na de overname van Webhelp hoofdaandeelhouder wordt van Concentrix, won 2,1 procent.

Kinepolis won 1,6 procent. ING herhaalde het koopadvies voor het aandeel Kinepolis, maar voegt daaraan toe dat het bedrijf nog geen ruimte heeft voor grote deals.

KBC Securities verhoogde donderdag het advies voor Xior naar Kopen en handhaafde het koersdoel op 44,00 euro. Dit was voldoende om de koers van de kotmadam 4,8 procent hoger te sturen.

KBC Securities verhoogde ook het koersdoel voor Euronav, van 14,50 euro naar 16,85 euro en handhaafde het Houden advies. Dit kon niet voorkomen niet dat de rederij 1,9 procent daalde, terwijl sectorgenoot Exmar 5,4 procent won.

Intervest Offices & Warehouses kondigde het vertrek van zijn CEO aankondigde, het aandeel daalde 1,7 procent.

Door de sterke verlaging van het dividend en de slechte vooruitzichten daalde ook de Nationale Bank van België met 12,4 procent.

Bij de kleinere aandelen steeg MDxHealth 5,5 procent, terwijl Ekopak 2,1 procent daalde.

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese indices domineerde het groen in New York, waar de S&P 500 een half procent won.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 7 april 2023.

VRIJDAG 31 MAART 2023
00:00 Euronav - Jaarcijfers
00:00 Oxurion - Jaarcijfers
00:00 Econocom - Jaarvergadering

MAANDAG 3 APRIL 2023
- Geen agendapunten

DINSDAG 4 APRIL 2023
- Geen agendapunten

WOENSDAG 5 APRIL 2023
- Geen agendapunten

DONDERDAG 6 APRIL 2023
- Geen agendapunten

VRIJDAG 7 APRIL 2023
- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Video: Dalende trend olieprijs nog niet voorbij

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor Brent olie zit de afgelopen dagen weer in de lift nu de grootste paniek op de financiële markten voorbij lijkt. Dit concludeerde Hans van Cleef van Energy Research & Strategy van Publieke Zaken tegen ABM Financial News.

Technisch is het neergaande trendkanaal, ingezet in maart 2022, echter nog gewoon intact, aldus Van Cleef.  

"De recessie-angsten zijn nog steeds groot", verklaart de analist. En het herstel van de Chinese economie gaat minder voorspoedig dan gehoopt, terwijl de Russische olie ondanks alle sancties zijn weg nog prima vindt richting de markt.

Maar zoals het Internationaal Energieagentschap aangeeft, zal de vraag naar olie in de tweede jaarhelft verder zal gaan stijgen. En tegelijk blijven de investeringen achter. "Dat zorgt ervoor dat de vraag-aanbod-balans kantelt. Ofwel de vraag groeit sneller dan het aanbod." Dat zal de olieprijs goed doen, al is het onzeker of dit voldoende is om uit het neergaande trendkanaal te breken.

Klik hier voor: dalende trend olieprijs nog niet voorbij 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Wall Street naar hogere start

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen stevenen donderdag af op een hogere opening, na een daling van een Europees inflatiecijfer, dat de obligatierendementen liet stijgen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren een half uur voor de opening 0,6 procent in het groen.

Het uitblijven van meer drama in de bankensector heeft beleggers in staat gesteld zich weer te richten op inflatie en de vooruitzichten voor het rentebeleid van de Federal Reserve.

In Duitsland daalde de inflatie in maart naar 7,4 procent, van 8,7 procent in februari.  Ook de Spaanse inflatie daalde.

"Het voelt een beetje als een stilte na de storm", zei Viraj Patel van Vanda Research. "Geen nieuws is goed nieuws", is volgens Patel de zin die bij iedereen op de lippen ligt.

Verder bleek donderdag dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal iets minder hard groeide dan eerder gemeld, namelijk met 2,6 procent in plaats van 2,7 procent. In het derde kwartaal bedroeg de groei nog ruim 3 procent.

Het wekelijkse cijfer voor de nieuwe aanvragen van een werkloosheidsuitkering steeg sterker dan verwacht, maar bleef op een relatief laag niveau onder de 200.000.  

Vrijdag volgt het inflatiecijfer waar de Fed bij voorkeur naar kijkt voor zijn rentebeleid, de index voor persoonlijke consumptieve uitgaven, of de PCE-index. Er wordt gerekend op een daling, maar wel op een niveau dat nog zo hoog is dat de doelstelling van de Fed om de inflatie te temmen, nog niet zal zijn bereikt, volgens Interactive Investor.

De olieprijs steeg. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,2 procent tot 73,83 dollar, terwijl Brent-olie voor juni 78,36 dollar kostte, 1,0 procent meer dan woensdag.

De euro/dollar noteerde op 1,0906. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0842 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bankaandelen blijven overwegend herstellen. Western Alliance steeg voorbeurs 2,5 procent, Citigroup klom 1 procent en Wells Fargo stond voorbeurs licht hoger. In Europa stonden Deutsche Bank en UBS respectievelijk 1,5 en 2,5 procent hoger.

Concentrix gaat fuseren met Webhelp uit Parijs, in een deal die het bedrijf waardeert op 4,8 miljard dollar.

Electronic Arts schrapt 6 procent van de banen. Dit leidt tot een eenmalige last van 170 miljoen tot 200 miljoen dollar. Het aandeel steeg 0,4 procent voorbeurs. 

Mondelez heeft bijna acht miljoen aandelen van koffiebedrijf JDE Peet's verkocht. Het aandeel JDE Peet's daalde 5 procent. in Amsterdam. Een openingsidicatie voor Mondelez op Wall Street is er nog niet.
 
Slotstanden

Wall Street sloot woensdag flink hoger.  De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,4 procent tot 4.027,82 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 32.717,60 punten en de Nasdaq sloot 1,8 procent in het groen op 11.926,24 punten.
--

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Nieuwe steunaanvragen VS meer gestegen dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 25 maart meer dan verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg van 191.000 naar 198.000.

De verwachting van economen lag op 195.000 nieuwe aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde bedroeg 198.250 aanvragen. Dat is 2.000 meer dan een week eerder.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 18 maart kwam uit op 1,689 miljoen aanvragen, 4.000 meer dan een week eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Amerikaanse economie groeide iets minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van 2022 met 2,6 procent gegroeid. Dit bleek donderdag uit de derde en laatste raming van de Amerikaans overheid.

Een eerdere meting wees op een groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product met 2,7 procent, maar dit cijfer werd donderdag dus licht neerwaarts bijgesteld.

In het derde kwartaal groeide de Amerikaanse economie nog met 3,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursupdate: Brusselse rally zet door

(ABM FN) De beursrally houdt aan in Brussel, waar de Bel20 rond half drie 1,0 procent wint op 3.782 punten.

In de hoofdindex trekt Aperam de kop, met een koerswinst van 2,8 procent, gevolgd door Melexis, dat 2,7 procent stijgt. In bijvoorbeeld Amsterdam doen de halfgeleideraandelen ASMI en Besi het ook goed.

Alleen Argenx slaagt er niet in om in het groen te komen, met een daling van 0,2 procent.

GBL, dat na de overname van Webhelp hoofdaandeelhouder van Concentrix wordt, stijgt met 2,4 procent.

Kinepolis stijgt met 0,8 procent. ING herhaalt het koopadvies voor het aandeel Kinepolis, maar voegt daaraan toe dat het bedrijf nog geen ruimte heeft voor grote deals.

KBC Securities trekt het advies voor Xior op tot Kopen, het koersdoel blijft stabiel op 44 euro. Dit ondersteunt de koers van de kotmadam, die met 5,4 procent stijgt.

Datzelfde KBC Securities verhoogt het koersdoel voor Euronav van 14,50 tot 16,85 euro, terwijl het advies op Houden gehandhaafd wordt. Dit voorkomt niet dat de rederij 1 procent daalt, terwijl sectorgenoot Exmar een sprong van 5 procent maakt.

Het verlies van de CEO komt Intervest Offices & Warehouses op een verlies te staan van 0,8 procent.

De forse verlaging van het dividend en de slechte vooruitzichten laten het aandeel van Nationale Bank van België op een duik van 12 procent maken.

Bij de kleinere aandelen stijgt MdxHealth met 7 procent, terwijl Roularta 1,1 procent daalt.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News Redactie

Duitse inflatie daalt flink

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Duitsland zijn in maart beduidend minder hard gestegen. Dit bleek donderdag uit voorlopige inflatiecijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis.

De inflatie bedroeg in maart 7,4 procent op jaarbasis, na een inflatie van 8,7 procent in februari en in januari. 

In maart stegen de prijzen ten opzichte van februari met 0,8 procent. 

De verwachting van economen voor maart was op jaarbasis een stijging met 7,2 procent en op maandbasis met 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag hoger in afwachting van de Duitse inflatiecijfers over maart. Vrijdag volgen inflatiedata uit de eurozone en de VS.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een winst van 1,0 procent op 450,01 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,1 procent naar 15.493,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van eveneens 1,1 procent met een stand van 7.264,57 punten. De Britse FTSE steeg 0,6 procent naar 7.610,45 punten.

Dominique Laboureix, hoofd van de Resolution Board van de Europese Bankenunie, wees op de sterke winstgevendheid bij de banken: "Op basis daarvan geloof ik echt dat er een goede veerkracht is in ons banksysteem. Dat betekent echter niet dat we niet waakzaam hoeven te zijn", voegde hij eraan toe. Daarmee herhaalde hij feitelijk de woorden van hoofdeconoom Philip Lane van de ECB van woensdag.

Beleggers maken zich verder op voor een nieuwe maand. "Op de aandelenmarkt is april een solide maand", zo stelde analist Salah Bouhmidi van IG. "Historisch gezien wordt april beschouwd als de beste maand op de Amerikaanse markten en zou de huidige herstelrally aan deze kant van de Atlantische Oceaan kunnen worden voortgezet."

Over enkele weken gaat het kwartaalcijferseizoen ook weer van start, merkte beleggingspecialist Justin Blekemolen van Lynx donderdag op. "Het cijferseizoen wordt traditioneel afgetrapt door de banken en dan wordt direct duidelijk welke gevolgen de onrust van de afgelopen periode heeft gehad op de resultaten."

Voor maart wordt een inflatie in Duitsland voorzien van 7,2 procent op jaarbasis tegen 8,7 procent in februari. Op maandbasis bedroeg de inflatie vermoedelijk 0,6 procent tegen 0,8 procent in februari.  

Het consumentenvertrouwen van de eurozone over maart kwam uit op 19,2 negatief tegen 19,1 negatief voor februari. Dit kwam overeen met het voorlopige cijfer, dat vorige week verscheen.

Vanmiddag volgen in de Verenigde Staten de wekelijkse steunaanvragen, die worden ingeschat op 195.000 tegen 191.000 een week eerder. Ook is er een derde raming voor de economische groei over het vierde kwartaal van 2022.

Sprekers zijn vandaag de voorzitter van de Federal Reserve van Richmond, Thomas Barkin, en collega Neel Kashkari van de Fed in Minneapolis.

Olie noteerde donderdag hoger. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 0,8 procent in het groen op 73,55 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 78,08 dollar werd betaald, een stijging van 0,6 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0862. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0839 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0842 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

In Amsterdam ging het de koers van het aandeel Philips bij de plussen aan de leiding met 7,2 procent. Het concern stuurt aan op een schikking in de apneu-affaire. Dat schreef het FD naar aanleiding van een gesprek met CEO Roy Jacobs.

Hennes & Mauritz heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien aantrekken. De koers van het aandeel noteerde 15,7 procent hoger.

Halfgeleideraandelen deden het ook vandaag weer goed. Zo won de koers van het aandeel Infineon in Frankfurt 3,4 procent en stegen de koersen van de aandelen ASMI en Besi in Amsterdam tot 3 procent. 

In Frankfurt was de koers van het aandeel Deutsche Börse met een verlies van 1,3 procent de sterkste daler. Onder de plussen noteerden er twintig een winst van meer dan 1 procent.

In Parijs waren er maar een paar dalers. De koers van het aandeel Danone was de grootste verliezer met een koersdaling van 0,6 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 1,4 procent tot 4.027,82 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 32.717,60 punten en de Nasdaq sloot 1,8 procent hoger op 11.926,24 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Belgische inflatie in maart weer licht gestegen

(ABM FN) De inflatie in België is in maart toch weer gestegen.

Inmiddels bedraagt deze 6,67 procent, zo maakte Statbel vanmorgen bekend. Dat is een lichte stijging ten opzichte van het inflatiecijfer van 6,62 procent die in februari werd opgetekend.

De kerninflatie, die geen rekening houdt met de prijsevolutie van de energieproducten en de onbewerkte voedingsmiddelen, bedraagt 8,57 procent in maart tegenover 8,28 procent in februari.

De inflatiestijgig is een gevolg van de toegenomen inflatie voor bewerkte voeding en diensten. De voedingsprijzen zijn de afgelopen maanden namelijk sterk gestegen.

De inflatie van voeding bedraagt deze maand 17,02 procent tegenover 16,12 tegenover in februari. 

De bijdrage van voeding tot de inflatie bedraagt momenteel 3,12 procentpunt.

De belangrijkste prijsstijgingen in maart hadden betrekking op fruit, elektriciteit, lichaamsverzorging, groenten, suikerwaren, reizen naar het buitenland, brood en granen, restaurants en cafés en alcoholvrije dranken. 

Aardgas en alcoholische dranken hadden daarentegen een verlagend effect op de index.

De energieinflatie is deze maand 10,11 procent negatief ten opzichte van 7,93 procent negatief vorige maand en 5,21 procent positief in januari

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Sentiment eurozone gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Het economisch sentiment in de eurozone is in maart gedaald. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van de Europese Commissie.

De index voor het sentiment daalde 0,3 punten tot 99,3 in de eurozone.

Het vertrouwen in de industrie, detailhandel en de bouw daalde iets. Rond de dienstensector bleef het sentiment gelijk, net als onder consumenten.

Het vertrouwen verbeterde in Italië en Nederland. In Duitsland en Spanje was er bijna geen verandering.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursupdate: zorgen over bankencrisis ebben weg

(ABM FN) Op de Brusselse beurs waait ook donderdagochtend nog een gunstige wind. 

De Bel 20 boekt een winst van 1,2 procent op 3.792 punten. 

De beleggers gaan er van uit dat het ergste leed is geleden in de bankencrisis.

Dominique Laboureix, hoofd van de Resolution Board van de Europese Bankenunie, wees in dat verband naar de sterke winstgevendheid bij de banken: “Op basis daarvan geloof ik echt dat er een goede veerkracht is in ons banksysteem. Dat betekent echter niet dat we niet waakzaam hoeven te zijn”, voegde hij eraan toe. Daarmee herhaalde hij feitelijk de woorden van hoofdeconoom Philip Lane van de ECB woensdag.

Maar waar de markten écht naar uitkijken zijn nog steeds de Amerikaanse en Europese inflatiecijfers, die vandaag en morgen zullen worden vrijgegeven. Er wordt volgens KBC een blijvend hoog cijfer verwacht, zeker voor wat betreft de kerninflatie. Dat zou moeten landen op 5,7 procent. Dat betekent dat de ECB nog werkt te doen heeft, ondanks de renteverhoging van twee weken geleden met 50 basispunten naar 3 procent.

De euro/dollar noteert op 1,0872 en het rendement op de tienjarige Duitse staatsobligatie is vanmorgen gestegen tot 2,33 procent. Voor een vat ruwe olie Brent wordt vanmorgen 78,90 dollar betaald, of 0,8 procent meer dan gisteren.

Stijgers en dalers

GBL wordt meerderheidsaandeelhouder in Concentrix na de overname Webhelp, en dat bericht helpt de koers van GBL aan een winst van 2,6 procent. Sofina stijgt zelfs nog iets meer.

Algmeen is het sentiment in de vastgoedsector een stuk beter, met stevige winsten voor Aedifica en WDP.

ING handhaaft het koopadvies voor het aandeel Kinepolis, maar voegt daaraan toe dat het bedrijf nog geen ruimte heeft voor grote deals. De koers van de bioscoopketen bevindt zich 0,8 procent in het groen.

KBC Securities trekt het advies voor Xior op tot Kopen, het koersdoel blijft stabiel op 44 euro. Xior noteert donderdag 3,8 procent hoger.

Datzelfde KBC Securities verhoogt het koersdoel Euronav van 14,50 tot 16,85 euro, terwijl het advies op Houden gehandhaafd wordt. Euronav verliest 0,9 procent, terwijl Exmar 3,6 procent hoger noteert.

Het verlies van de CEO komt Intervest Offices & Warehouses op een verlies te staan van 0,8 procent.

De forse verlaging van het dividend en de slechte vooruitzichten komen Nationale Bank van België op een verlies van bijna 12 procent te staan.

Bij de smallcaps moet ook Hyloris 2,5 procent prijsgeven, maar Mithra stijgt 5,0 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursblik: KBC Securities positiever over Xior

(ABM FN) KBC Securities heeft donderdag het advies voor Xior verhoogd van Accumuleren naar Kopen met een ongewijzigd koersdoel van 44,00 euro.

Aanleiding is het feit dat de korting ten opzichte van de intrinsieke waarde opnieuw is opgelopen tot meer dan 30 procent, aldus KBC.

Het marktsentiment rond Credit Suisse heeft de met schulden beladen vastgoedgroepen zoals Xior midscheeps geraakt, zo stelden analisten van de bank.

Terwijl de balans erg uitgetrokken blijft en er vragen blijven over de haalbaarheid van de Basecamp-deal.

Maar de studentenhuisvestingsmarkt blijft fundamenteel sterk en het huurseizoen begint steeds vroeger.

Het aantal kandidaten voor een studentenkot overtreft namelijk ruimschoots de beschikbare plaatsen in de Benelux.

Op de Brusselse beurs noteert Xior vandaag 3,4 procent hoger aan 29,90 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Euronav

(ABM FN) KBC Securities heeft donderdag het koersdoel voor Euronav verhoogd van 14,50 tot 16,85 euro, terwijl het Houden advies gehandhaafd werd.

Het aandeel wordt vandaag verhandeld aan een korting van 5,5 procent ten opzichte van de geschatte intrinsieke waarde, zo merkte KBC op.

Na enkele volatiele maanden op de markt heeft KBC ook het waarderingsmodel voor Euronav bijgewerkt.

De onzekerheid rond het conflict tussen Euronav en Frontline is niet verdwenen, aldus KBC, maar de eerste tekenen van een soort wapenstilstand zijn er wel en dat is hoopgevend. Saverys en Frederiksen zitten nu namelijk aan de bestuurstafel en kunnen daar mogelijk een compromis voor de toekomst uitwerken, aldus KBC.

Op de beurs in Brussel noteert het aandeel Euronav vanmorgen 1,2 procent hoger aan 15,37 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursblik: Kinepolis heeft nog geen ruimte voor grote deals

(ABM FN) Kinepolis heeft een kleine deal gesloten met de overname van een tweede Franse bioscoop in het Pathé-netwerk. Dit oordeelde ING donderdag in een rapport. 

Analist David Vagman denkt dat beleggers ieder overnamenieuwtje van Kinepolis zullen verwelkomen, gezien de sterke staat van dienst van de groep op dit vlak. 

De deal is volgens Vagman klein en voegt in theorie slechts 1 procent toe aan het aantal voorziene bezoekers in 2024. 

Met deze nieuwe acquisitie beschikt Kinepolis in Frankrijk nu over 17 bioscopen met in totaal 190 zalen en meer dan 40.000 zitplaatsen.

Vagman stelt dat de schuldpositie nog geen ruimte laat voor grote deals. Hij verwacht daarom eerder een reeks kleinere, aanvullende deals, zoals ook in 2022 gebeurde.

ING handhaaft het koopadvies op Kinepolis met een koersdoel van 53,00 euro.  

Het aandeel Kinepolis noteert donderdagmorgen aan 46,58 euro, goed voor een stijging van 1,5 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursupdate: Bel20 hoger van start

(ABM FN) De Brusselse beurs is donderdag hoger van start gegaan.

De Bel20 index opende op 3.764 punten, circa 20 punten meer dan het slot op woensdag.

In de sterindex noteren vrijwel alle aandelen hoger. Koploper is Aedifica met 1,9 procent en GBL met 1,7 procent.

GBL wordt de grootste aandeelhouder van Concentrix, nu deze laatste Webhelp overneemt. 

Proximus wint na een gunstig analistenrapport 1,7 procent.

Alleen AB InBev en UCB lijden heel kleine verliezen.

In de BelMid wint Xior 3,1 procent. Agfa stijgt 1,6 procent. Orange Belgium levert 2,6 procent in.

Nyxoah stijgt 3,8 procent, maar Wereldhave Belgium daalt 1,5 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Hennes & Mauritz ziet omzet stijgen

(ABM FN-Dow Jones) Hennes & Mauritz heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien aantrekken. Dit bleek donderdag uit de resultaten van het Zweedse modebedrijf.

De omzet steeg in het kwartaal dat liep tot en met 28 februari met 12 procent naar 54,9 miljard Zweedse kroon, omgerekend ongeveer 4,8 miljard euro.

Maar in lokale valuta gemeten steeg de omzet slechts met drie procent. 

Zonder Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland mee te rekenen steeg de omzet met 16 procent.

Operationeel ging het de Zweden voor de wind. Over de laatste drie maanden van het afgelopen boekjaar kwam het operationeel resultaat uit op 725 miljoen kroon, tegen een winst van 458 miljoen kroon een jaar eerder. De marge kwam uit op 1,3 procent, tegen 0,9 procent een jaar eerder.

"De start van het jaar laat zien dat we stappen hebben gezet in de richting van ons doel om volgend jaar al een operationele marge van 10 procent te behalen", aldus CEO Helena Helmersson in een toelichting.

Na belastingen resteerde er een winst van 540 miljoen kroon. Dat is een ruime verdubbeling van de winst van 217 miljoen kroon een jaar eerder.  

Na balansdatum 

In de periode van 1 tot en met 31 maart van dit jaar zag H&M de omzet in lokale valuta met 4 procent op jaarbasis stijgen. 

Het lenteseizoen is in veel belangrijke markten vertraagd vanwege het koude weer, gaf het modebedrijf als verklaring voor de tegenvallende groei.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

TIE sluit nieuw contract met The Stow Company

(ABM FN-Dow Jones) TIE Kinetix heeft met The Stow Company een nieuw contract afgesloten voor de duur van vijf jaar ter waarde van 720.000 dollar. Dit maakte het digitaliseringsbedrijf uit Breukelen donderdag bekend.

Stow is een dienstverlener bij voorraadvraagstukken, inclusief bergruimtes en garages.

De twee onderneming werken al bijna twintig jaar samen, maar Stow ging pas eind 2022 over op het zogeheten Flow-platform van TIE.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

GBL wordt aandeelhouder Concentrix na overname Webhelp

(ABM FN) GBL wordt de grootste aandeelhouder van Concentrix, nu deze laatste Webhelp overneemt. 

De Belgische holding is meerderheidsaandeelhouder in het niet-beursgenoteerde Webhelp sinds 2019.

De waarde van de transactie wordt op ongeveer 4,8 miljard dollar geraamd, inclusief schulden.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Concentrix 100 procent van de aandelen van Webhelp verwerven. De aandeelhouders van Webhelp ontvangen 14,9 miljoen aandelen van Concentrix plus 500 miljoen euro cash en een obligatielening van 700 miljoen euro, die binnen twee jaar moet worden betaald en een rentevergoeding geeft van 2 procent.

De verkopers ontvangen nog eens 0,75 miljoen aandelen van Concentrix als de koers van het aandeel Concentrix de kaap van 170 per aandeel rondt binnen zeven jaar na het afronden van de transactie.

De impliciete waardering van 1,53 miljard euro voor de deelneming van GBL in Webhelp vertegenwoordigt een multiple van 1,8x sinds de initiële investering van GBL in november 2019

Webhelp is een wereldwijde speler op gebied van uitbesteding van bedrijfsprocessen of BPO, gespecialiseerd in klantenervaring en betalingsverwerking in aanvulling op verkoop- en marketingdiensten via spraak-, sociale media en digitale kanalen.

Ian Gallienne, CEO van GBL, reageerde positief op de overname. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Licht hogere start Brussel voorzien

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat donderdag vermoedelijk licht hoger van start. Futures op de Euro Stoxx 50 index wijzen ongeveer een uur voor de beursbel op een winst van een half procent. 

Beleggers in Belgische aandelen konden woensdag al genieten van een sterke beursdag met dank aan de financiële sector die de rest van de sterindex in het groen hielp. De Bel20 steeg 2,1 procent tot 3.744 punten, onder aanvoering van KBC.

Op het vlak van de bankencrisis bleven onheilstijdingen de afgelopen dagen achterwege en de stress over onder meer het faillissement van Silicon Valley Bank, en nieuws over de reddingsoperatie voor Credit Suisse, verdwijnt daardoor langzaam naar de achtergrond. 

"We moeten zo voorzichtig mogelijk zijn, omdat de schommelingen in het marktsentiment de afgelopen weken plotseling en volatiel zijn", waarschuwen analisten van ING.

Dat gezegd hebbende, benadrukte ING wel dat de markten de afgelopen drie weken al minutieus hebben gezocht naar "haarscheurtjes" in de balansen en de bedrijfsmodellen van banken, zodat het aannemelijk is dat er al een groot aantal 'kasten' zijn gecontroleerd op lijken.

"De Europese bankensector is solider dan ooit", benadrukte Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News.

Klik hier voor: Europese bankaandelen nog niet afschrijven

Op Wall Street klom techbeurs Nasdaq woensdagavond 1,8 procent, terwijl de meer traditioneel samengestelde Dow Jones index de winst beperkte tot 1,0 procent.

"Tijdens de periode van financiële stress hebben de markten opeens renteverlagingen ingeprijsd", zei strateeg Agnès Belaisch van Barings Investment Institute. "Ik verwacht echter nog steeds dat de Federal Reserve de rente zal moeten verhogen, daar is niets in veranderd. Maar de markten zijn nog niet helemaal overtuigd", aldus Belisch.

En dus zal opnieuw veel aandacht uitgaan naar belangrijke inflatiecijfers. Vandaag wordt onder meer om 14:00 uur de voorlopige Duitse inflatie in maart vrijgegeven. In de VS staat de PCE-inflatie vrijdagmiddag op de agenda, een cijfer dat de Amerikaanse Federal Reserve nauwlettend volgt.

In Azië noteren de hoofdindices vanochtend verdeeld. Sydney, dankzij vooral bankaandelen, en Seoel winnen tot een procent, terwijl Tokio 0,7 procent prijs geeft. De Chinese beurzen koersen daarnaast licht in het rood.

Naast inflatiecijfers gaat de aandacht vandaag ook uit naar onder meer de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen en de economische groei in de VS in het afgelopen kwartaal.

Bedrijfsnieuws

De Nationale Bank van België leed zijn eerste verlies in meer dan 70 jaar. Dat liet de bank woensdag weten in een persbericht nabeurs. Afgelopen jaar leed de bank een verlies van 580 miljoen euro, dit terwijl de bank in 2021 nog een winst van 355 miljoen euro boekte. De bank zal slechts een minimumdividend uitkeren van 1,50 euro per aandeel. Dat is fors lager dan de 138,04 euro per aandeel die de bank over 2021 uitkeerde. NBB verwacht in zijn basisscenario een gecumuleerd verlies van 10,8 miljard euro in de komende 5 jaar.

Gasnetbeheerder Fluxys boekte in 2022 een nettoresultaat van 83,7 miljoen euro, tegen 75,5 miljoen euro in 2021. Dit resulteerde in een dividendverhoging van 1,38 naar 1,40 euro per aandeel. De omzet steeg afgelopen jaar naar 913 miljoen euro. Dat was in 2021 nog 573 miljoen euro.

Cofinimmo verkocht een Brussels kantoorpand voor 29 miljoen euro. De verkoopprijs is in lijn met de reële waarde.

Drie maanden na de overname van de bioscoop Gaumont in Amnéville, neemt Kinepolis Les Quais de Pathé in Belfort over. Deze cinema, met 14 zalen, verwelkomde ongeveer 500.000 bezoekers in 2019.

Gunther Gielen vertrekt per direct als CEO bij Intervest Offices & Warehouses. Het vastgoedbedrijf zei dat het besluit in gezamenlijk overleg. Over de reden van het vertrek van Gielen wordt niets vermeld.

Handelaar Bert van der Pol van Today’s Group wees nog op een adviesverhoging voor Proximus. Exane verhoogde het advies voor het telecomaandeel van Underperform naar Neutraal. 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index steeg woensdag1,4 procent tot 4.027,82 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 32.717,60 punten en de Nasdaq sloot 1,8 procent hoger op 11.926,24 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

BioSenic publiceert aanvullende details over ATO

(ABM FN) BioSenic heeft donderdag laten weten dat aanvullende details over het werkingsmechanisme van arseentrioxide of ATO in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd werden. Die details hebben betrekking op het voorkomen van auto-immuunziekten.

Ze helpen ook om de werkzaamheid van arseentrioxide verder te begrijpen.

In het artikel worden ook details bekendgemaakt over een originele ATO-formule om de werkzaamheid bij het bestrijden van auto-immuniteit te maximaliseren en bijwerkingen te verminderen.

BioSenic heeft de veiligheid en werkzaamheid van arseentrioxide al aangetoond in klinische programma's gericht op chronische Chronic Graft-versus-Host Disease of cGvHD, met een succesvolle fase 2-studie en een fase 2a-studie naar systemische lupus erythematosus of SLE.

BioSenic is van mening dat de klinische gegevens die het gedurende de laatste twee decennia heeft gegenereerd, voldoende zullen zijn voor het indienen van proeven met nieuwe indicaties op het gebied van auto-immuniteit en ontstekingsziekten.

BioSenic heeft een aantal toekomstige mijlpalen in zijn klinische pijplijn. Die omvatten de lancering van een fase 3-onderzoek naar Chronic Graft-versus-Host Disease dit jaar en een fase 2b-onderzoek dat wordt voorbereid voor systemische lupus erythematosus

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen openen weer hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. 

IG voorziet een openingswinst van 54 punten voor de Duitse DAX, een plus van 26 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 15 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, omdat de zorgen over een mogelijke bankencrisis bleven afnemen.

ING zei dat met de dag de zorgen over het bankwezen afnemen, hoewel de recente plotselinge schommelingen in de markt beleggers tot voorzichtigheid dwingen.

"We moeten zo voorzichtig mogelijk zijn, omdat de schommelingen in het marktsentiment de afgelopen weken plotseling en volatiel zijn", zei de bank.

Dat gezegd hebbende, is ING van mening dat hoewel markten de afgelopen drie weken zochten naar "haarscheurtjes" in de balans en het bedrijfsmodel van banken, het aannemelijk is dat er al een groot aantal 'kasten' zijn gecontroleerd op lijken.

"De Europese bankensector is solider dan ooit", zei Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland in april verder is verbeterd, maar iets minder sterk dan verwacht, terwijl het Franse consumentenvertrouwen in maart iets iets teruggelopen.

Bedrijfsnieuws

Infineon is positief gestemd en rekent voor zowel het tweede kwartaal als het hele jaar op betere resultaten. De koers van het aandeel noteerde 6,7 procent hoger. Ook de koersen van de aandelen van sectorgenoten als ASMI, ASML, en STMicroelectronics boekten winsten. ASMI won 4,2 procent, ASML steeg 3,1 procent en STMicroelectronics noteerde 6,4 procent hoger.

CEO Ralph Hamers van de Zwitserse bank UBS wordt opgevolgd door Sergio Ermotti. Het aandeel steeg 3,7 procent.

Adidas won in Frankfurt 3,6 procent, Deutsche Bank steeg 2,3 procent, terwijl Mercedes-BENZ 2,4 procent daalde. Siemens Health verloor 1,2 procent.

In Parijs won ArcelorMittal 3,1 procent, na een koopaanbeveling van UBS, terwijl Orange 0,5 procent daalde.
 
Vliegtuigbouwer Airbus heeft geen interesse meer in een minderheidsbelang van 29,9 procent in onderdeel Evidian van Atos. In Parijs daalde het aandeel Atos bijna 17 procent. Airbus daarentegen won juist 1,3 procent.

Euro STOXX 50          4.231,27 (+1,5%)
STOXX Europe 600       450,21 (+1,3%)
DAX                    15.328,78 (+1,2%)
CAC 40                 7.186,99 (+1,4%)
FTSE 100               7.564,27 (+1,1%)
SMI                    10.963,31 (+1,2%)
AEX                    745,54 (+1,6%)
BEL 20                 3.744,81 (+2,1%)
FTSE MIB               26.739,01 (+1,6%)
IBEX 35                9.070,70 (+1,4%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures donderdag licht lager, na woensdag hoger te zijn gesloten, omdat beleggers steeds meer het vertrouwen in de gezondheid van de banksector terugkregen en hun aandacht verlegden naar het monetaire beleid van de centrale banken.

"Tijdens deze periode van financiële stress hebben de markten meer renteverlagingen ingeprijsd", zei strateeg Agnès Belaisch van Barings Investment Institute. "Ik verwacht nog steeds dat de Federal Reserve de rente zal moeten verhogen, daar is niets in veranderd. Maar de markten zijn niet helemaal overtuigd", aldus Belisch.

De CBOE volatiliteitsindex is gezakt tot onder het langetermijngemiddelde van 20, een teken dat traders veel kalmer zijn dan de laatste tijd.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week zijn gestegen met 2,9 procent. De marktindex steeg van 221,0 naar 227,3.

De aanstaande woningverkopen zijn in februari op maandbasis met 0,8 procent gestegen. Op jaarbasis daalden de verkopen met 21,1 procent.

De meifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 0,3 procent, ofwel 0,23 dollar, lager op 72,97 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gedaald.

Donderdag staan in de VS op macro-economisch vlak een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers van het vierde kwartaal.

Bedrijfsnieuws

Bankaandelen herstelden verder. First Republic Bank steeg ruim 7,0 procent, PacWest Bancorp won circa 6,5 procent en Bank of America noteerde 1,8 procent hoger.

Micron Technology heeft zijn grootste kwartaalverlies ooit gerapporteerd na een afschrijving van voorraden, maar hintte erop dat de markt voor geheugenchips mogelijk een bodem heeft bereikt. Het aandeel steeg 8,0 procent.

Lululemon won ongeveer 13,3 procent, nadat de specialist in yogakleding meevallende kwartaalcijfers liet zien en de outlook voor dit jaar verhoogde.

De Zwitserse bank UBS steeg ruim 4,0 procent op het nieuws dat oudgediende Sergio Ermotti, een Zwitser, terugkeert om de noodfusie met Credit Suisse in goede banen te leiden. De Nederlandse topman Ralph Hamers ruimt het veld. Zijn doel om van UBS een wendbare internetbank te maken, zoals hij eerder met ING deed, is na de fusie niet meer relevant.

S&P 500 index              4.027,81 (+1,4%)
Dow Jones index            32.717,60 (+1,0%)
Nasdaq Composite           11.926,24 (+1,8%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden donderdag in het rood.

Nikkei 225                     27.648,05 (-0,9%)
Shanghai Composite      3.232,39 (-0,2%)
Hang Seng                    20.053,85 (-0,7%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde op 1,0839. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,0842 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,0838 op de borden.

USD/JPY Yen   132,55
EUR/USD Euro  1,0839
EUR/JPY Yen   143,66

MACRO-AGENDA:
06:30 Producentenprijzen - Februari (NL)
06:30 Producentenvertrouwen - Maart (NL)
11:00 Consumentenvertrouwen en econ. sentiment - Maart (eur)
14:00 Inflatie - Maart vlpg (Dld)
14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
14:30 Economische groei - Vierde kwartaal def. (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:
13:00 BlackBerry - Cijfers vierde kwartaal (Can)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met donderdag 6 april 2023.

DONDERDAG 30 MAART 2023
11:00 Quest for Growth - Jaarvergadering

VRIJDAG 31 MAART 2023
00:00 Euronav - Jaarcijfers
00:00 Oxurion - Jaarcijfers
00:00 Econocom - Jaarvergadering

MAANDAG 3 APRIL 2023
- Geen agendapunten

DINSDAG 4 APRIL 2023
- Geen agendapunten

WOENSDAG 5 APRIL 2023
- Geen agendapunten

DONDERDAG 6 APRIL 2023
- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,4 procent tot 4.027,82 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 32.717,60 punten en de Nasdaq sloot 1,8 procent hoger op 11.926,24 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten stegen woensdag, terwijl beleggers steeds meer ontspannen werden over de gezondheid van de banksector en hun aandacht verleggen naar het pad voor de rentetarieven.

"Tijdens deze periode van financiële stress hebben de markten meer renteverlagingen ingeprijsd", zei strateeg Agnès Belaisch van Barings Investment Institute. "Ik verwacht nog steeds dat de Federal Reserve de rente zal moeten verhogen, daar is niets in veranderd. Maar de markten zijn niet helemaal overtuigd", aldus Belisch.

De CBOE volatiliteitsindex is gezakt tot onder het langetermijngemiddelde van 20, een teken dat traders veel kalmer zijn dan de laatste tijd.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week zijn gestegen met 2,9 procent. De marktindex steeg van 221,0 naar 227,3.

De aanstaande woningverkopen zijn in februari op maandbasis met 0,8 procent gestegen. Op jaarbasis daalden de verkopen met 21,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0842. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0844 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0843 op de borden. 

De meifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 0,3 procent, ofwel 0,23 dollar, lager op 72,97 dollar op de New York Mercantile Exchange. 

Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gedaald.

Donderdag staan in de VS op macro-economisch vlak een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers van het vierde kwartaal.

Bedrijfsnieuws

Bankaandelen herstelden verder. First Republic Bank steeg ruim 7,0 procent, PacWest Bancorp won circa 6,5 procent en Bank of America noteerde 1,8 procent hoger.

Micron Technology heeft zijn grootste kwartaalverlies ooit gerapporteerd na een afschrijving van voorraden, maar hintte erop dat de markt voor geheugenchips mogelijk een bodem heeft bereikt. Het aandeel steeg 8,0 procent.

Lululemon won ongeveer 13,3 procent, nadat de specialist in yogakleding meevallende kwartaalcijfers liet zien en de outlook voor dit jaar verhoogde.

De Zwitserse bank UBS steeg ruim 4,0 procent op het nieuws dat oudgediende Sergio Ermotti, een Zwitser, terugkeert om de noodfusie met Credit Suisse in goede banen te leiden. De Nederlandse topman Ralph Hamers ruimt het veld. Zijn doel om van UBS een wendbare internetbank te maken, zoals hij eerder met ING deed, is na de fusie niet meer relevant.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, ondanks een verrassend sterke daling van de Amerikaanse voorraden ruwe olie.

Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 24 maart zijn gedaald met 7,5 miljoen vaten tot 473,7 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden daalden met 2,9 miljoen vaten tot 226,7 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 0,3 miljoen vaten tot 116,7 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 90,3 procent. Dat was een week eerder 88,6 procent.

In reactie op dit nieuws steeg de olieprijs tussentijds naar zijn hoogste niveau in twee weken. Marktanalisten wezen op verschillende factoren die de recente opleving van de olieprijzen aanwakkerden, waaronder berichten dat de VS dit jaar zullen beginnen met het aanvullen van de strategische reserves en het voortdurende geschil tussen Irak en Koerdistan, waardoor circa 400.000 vaten uit de markt worden getrokken.

Een juridisch geschil in Irak tussen de regionale regering van Koerdistan en de centrale regering in Bagdad heeft de export van ruwe olie via een Turkse pijpleiding verstoord en de wereldwijde prijzen voor ruwe olie doen opdrijven.

De meifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 0,3 procent, ofwel 0,23 dollar, lager op 72,97 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Update: CEO Intervest vertrekt per direct

(ABM FN) Gunther Gielen vertrekt per direct als CEO bij Intervest Offices & Warehouses. Dit meldde het vastgoedbedrijf woensdag nabeurs.

Intervest zei dat het besluit in gezamenlijk overleg is genomen. Over de reden van het vertrek van Gielen wordt niets vermeld.

"De afgelopen drie jaar waren prettig voor mij, maar nu is het tijd voor nieuwe uitdagingen', zei Gielen in een toelichting.

Intervest is inmiddels gestart met het zoeken naar een nieuwe CEO. 

De voorzitter van de raad van toezicht zal erop toezien dat het dagelijks bestuur van Intervest gewaarborgd blijft, zei Intervest. 

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

CEO Intervest vertrekt

(ABM FN) Gunther Gielen vertrekt per direct als CEO bij Intervest Offices & Warehouses. Dit meldde het vastgoedfonds woensdag nabeurs.

Het vastgoedconcern zei dat het besluit in gezamenlijk overleg. Over de reden van het vertrek van Gielen wordt niets vermeld.

Intervest is inmiddels gestart met het zoeken naar een nieuwe CEO. 

De voorzitter van de raad van toezicht zal erop toezie dat het dagelijks bestuur van Intervest gewaarborgd blijft, zei het vastgoedfonds. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Meer winst voor Fluxys

(ABM FN) Fluxys heeft in 2022 meer winst behaald en verhoogde het dividend. Dit bleek woensdagavond uit de cijfers van de Belgische gasnetbeheerder.

Fluxys boekte een nettoresultaat van 83,7 miljoen euro, tegen 75,5 miljoen euro in 2021. Dit resulteerde in een dividendverhoging van 1,38 naar 1,40 euro per aandeel.

De omzet steeg afgelopen jaar naar 913 miljoen euro. Dat was in 2021 nog 573 miljoen euro. De toename van de gereguleerde omzet is volgens de gasnetbeheerder conform de tariefmethodologie en vloeit voornamelijk voort uit de boekhoudkundige verwerking van de uitzonderlijke
solidariteitsbijdrage van 300 miljoen euro.

Fluxys ziet op dit moment voor 2023 "geen belangrijke impact op het geconsolideerde resultaat".

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, omdat de zorgen over een mogelijke bankencrisis blijven afnemen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,3 procent tot 450,21 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,2 procent op 15.328,78 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,4 procent op 7.186,99 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,1 procent hoger op 7.564,27 punten.

ING zei dat met de dag de zorgen over het bankwezen afnemen, hoewel de recente plotselinge schommelingen in de markt beleggers tot voorzichtigheid dwingen.

"We moeten zo voorzichtig mogelijk zijn, omdat de schommelingen in het marktsentiment de afgelopen weken plotseling en volatiel zijn", zei de bank.

Dat gezegd hebbende, is ING van mening dat hoewel markten de afgelopen drie weken zochten naar "haarscheurtjes" in de balans en het bedrijfsmodel van banken, het aannemelijk is dat er al een groot aantal 'kasten' zijn gecontroleerd op lijken.

"De Europese bankensector is solider dan ooit", zei Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News. 

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland in april verder is verbeterd, maar iets minder sterk dan verwacht, terwijl het Franse consumentenvertrouwen in maart iets iets teruggelopen.

De euro/dollar noteerde op 1,0838. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0842 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0843 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gedaald.

Bedrijfsnieuws

Infineon is positief gestemd en rekent voor zowel het tweede kwartaal als het hele jaar op betere resultaten. De koers van het aandeel noteerde 6,7 procent hoger. Ook de koersen van de aandelen van sectorgenoten als ASMI, ASML, en STMicroelectronics boekten winsten. ASMI won 4,2 procent, ASML steeg 3,1 procent en STMicroelectronics noteerde 6,4 procent hoger.

CEO Ralph Hamers van de Zwitserse bank UBS wordt opgevolgd door Sergio Ermotti. Het aandeel steeg 3,7 procent.

Adidas won in Frankfurt 3,6 procent, Deutsche Bank steeg 2,3 procent, terwijl Mercedes-BENZ 2,4 procent daalde. Siemens Health verloor 1,2 procent.

In Parijs won ArcelorMittal 3,1 procent, na een koopaanbeveling van UBS, terwijl Orange 0,5 procent daalde.
 
Vliegtuigbouwer Airbus heeft geen interesse meer in een minderheidsbelang van 29,9 procent in onderdeel Evidian van Atos. In Parijs daalde het aandeel Atos bijna 17 procent. Airbus daarentegen won juist 1,3 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,9 procent hoger op 4.007,92 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Nationale Bank verwacht verlies van bijna 11 miljard in komende 5 jaar

(ABM FN) De Nationale Bank van België heeft zijn eerste verlies in meer dan 70 jaar geboekt. Dat liet de bank dinsdag weten in een persbericht nabeurs.

Afgelopen jaar leed de bank een verlies van 580 miljoen euro, dit terwijl de bank in 2021 nog een winst van 355 miljoen euro boekte.

Dat verlies is voor een deel het gevolg van de herwaardering van de tegen marktwaarde gewaardeerde beleggingsportefeuille van de bank. De belangrijkste factor is volgens NBB echter de stijgende financieringskost voor de monetairbeleidsportefeuilles.

Opvallend is ook dat de bank verwacht dat deze verliesreeks zich in de komende jaren zal verderzetten. Zo verwacht de NBB in zijn basisscenario een gecumuleerd verlies van 10,8 miljard euro in de komende 5 jaar. Bij een hogere rente kan dit verlies verder oplopen.

Door de grote verliezen moet de NBB ook in zijn dividend knippen. De bank zal slechts een minimumdividend uitkeren van 1,50 euro per aandeel. Dat is fors lager dan de 138,04 euro per aandeel die de bank over 2021 uitkeerde.

Het aandeel sloot woensdag 6,8 procent hoger af op 662 euro per aandeel. Dat komt neer op een koersverlies van 60 procent op één jaar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Kinepolis neemt Pathé-bioscoop in Belfort over

(ABM FN) Kinepolis heeft opnieuw een Franse bioscoop van Pathé overgenomen. Dit meldde Kinepolis woensdagavond zonder financiële details te verstrekken.

Drie maanden na de overname van de bioscoop Gaumont in Amnéville, neemt Kinepolis Les Quais de Pathé in Belfort over. Deze cinema, met 14 zalen, verwelkomde ongeveer 500.000 bezoekers in 2019.

"Net zoals het geval was voor de Gaumont-bioscoop in Amnéville, past ook deze acquisitie perfect in de uitvoering van onze expansiestrategie en we versterken zo opnieuw onze aanwezigheid in het noordoosten van Frankrijk", zei CEO Eddy Duquenne van Kinepolis.

Met deze nieuwe overname, telt Kinepolis Frankrijk vanaf heden 17 bioscopen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Cofinimmo verkoopt Brussels kantoorpand

(ABM FN) Cofinimmo heeft een Brussels kantoorpand voor 29 miljoen euro verkocht. Dit maakte de verkoper woensdagavond bekend.

De verkoopprijs is in lijn met de reële waarde.

"Deze transactie is volledig in overeenstemming met onze algemene strategie van herschikking van de portefeuille en toont aan dat wij in staat zijn arbitrages van activa toe te passen", zei CEO Jean-Pierre Hanin in een toelichting.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Bel20 sluit fors hoger af

(ABM FN) Beleggers in Belgische aandelen konden woensdag genieten van een sterke beursdag met dank aan de financiële sector die de rest van de sterindex in het groen hielp 
De Bel20 steeg 2,1 procent tot 3.744 punten, onder aanvoering van KBC.

Vandaag konden de centrale bankiers wat stress van de markten wegnemen door te benadrukken dat het financieel systeem sterk blijft. Zo vreest de Europese Centrale Bank niet voor grote problemen in de Europese bankensector, aldus hoofdeconoom Philip Lane van de ECB in een interview met Die Zeit. Dat betekent dat zodra de onrust afneemt, de rente verder omhoog moet aldus de econoom.

De Europese banken hebben volgens Lane veel kapitaal op hun balans staan, terwijl men ook verstandig is geweest met het uitlenen van geld. Als er toch problemen zouden zijn, kan de ECB voor liquiditeit in het systeem zorgen, aldus Lane die ook benadrukt dat er meer renteverhogingen nodig zijn om de inflatie naar 2 procent te krijgen.

De rentemarkten reageren eerder lauw op het nieuws. De Duitse tienjaarsrente steeg met 2 basispunten, terwijl in België de tienjaarsrente amper 1 basispunt steeg.

In de marktenzaal van KBC valt te horen dat dit komt omdat de markten zich nu geleidelijk aan beginnen te richten op de Europese inflatiecijfers van donderdag en vrijdag, wat de rentebewegingen verder zal sturen. De algemene inflatie zal naar verwachting aanzienlijk afnemen als gevolg van de dalende energieprijzen, maar op maandbasis verwacht men nog steeds een sterke stijging.

ECB-bestuurder Peter Kazimir zei vandaag nog dat de kerninflatie de sleutel is voor het nemen van rentebeslissingen. De stijging van de kerninflatie zou nog steeds versnellen tot een nieuwe recordhoogte van 5,7 procent valt te horen bij KBC. Kazimir ziet dan wel een reëel risico dat banken hun kredietverlening zullen afremmen, maar voegde eraan toe dat dit de centrale bank er niet van mag weerhouden de rente verder te verhogen, zij het misschien in een trager tempo.

Op macro-economisch vlak was het eerder een rustige dag. De aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in februari opnieuw gestegen, maar wel minder sterk als voordien. 

De euro/dollar handelde op 1,0838 en de Amerikaanse tienjaarsrente bleef ongeveer stabiel op 3,56 procent.

De olieprijs noteerde ongeveer stabiel.

Stijgers en dalers

In de Bel20 was KBC de uitblinker met een koerswinst van 3,3 procent. Melexis won 2,2 procent. Deze winst is toe te schrijven aan het verhogen van de outlook vanmorgen door Infineon en wellicht ook door Micron Technology, dat denkt dat er een bodem is bereikt in het segment voor geheugenchips.

Galapagos en UCB wonnen 3,3 en 3,2 procent. Er was geen enkele daler in de Bel20

Het bericht over het superdividend bij Exmar zette het aandeel 3,5 procent hoger. ING merkte op dat ook 2023 sterk zal zijn nu de beschikbaarheid van de infrastructuur van de LNG Eemshaven terminal en van de FSU Excalibur tanker voor de komende jaren een mooie onderliggende structurele EBITDA zal opleveren. Sectorgenoot Euronav was met een verlies van 2,6 procent de grootste daler in de BelMid.

Kinepolis boekte een stevige winst van 5,2 procent in reactie op overnamespeculatie in de sector. Geruchten willen dat Amazon AMC Entertainment zou willen overnemen, nadat eerder ook al CineWorld als overnamekandidaat over de tongen ging.

Bij de smallcaps zette Onward Medical zijn speculatief gedrag verder en de koers steeg 7 procent. CFE werd 2,9 procent duurder.

Wall Street

De S&P500 won 1 procent en de technologie-index Nasdaq won 1,3 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Amerikaanse olievoorraden fors gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week fors gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 24 maart daalden de voorraden ruwe olie met 7,5 miljoen vaten tot 473,7 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden daalden met 2,9 miljoen vaten tot 226,7 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 0,3 miljoen vaten tot 116,7 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 90,3 procent. Dat was een week eerder 88,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met donderdag 6 april 2023.

DONDERDAG 30 MAART 2023
11:00 Quest for Growth - Jaarvergadering

VRIJDAG 31 MAART 2023
00:00 Euronav - Jaarcijfers
00:00 Oxurion - Jaarcijfers
00:00 Econocom - Jaarvergadering

MAANDAG 3 APRIL 2023
- Geen agendapunten

DINSDAG 4 APRIL 2023
- Geen agendapunten

WOENSDAG 5 APRIL 2023
- Geen agendapunten

DONDERDAG 6 APRIL 2023
- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Aanstaande woningverkopen VS opnieuw gestegen

(ABM FN-Dow Jones) De aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in februari opnieuw gestegen, maar wel minder sterk. Dit bleek woensdag uit cijfers van makelaarsorganisatie NAR.

Op maandbasis stegen de verkopen met 0,8 procent. Het was de derde stijging op rij. In januari bedroeg de stijging nog 8,1 procent.

Op jaarbasis daalden de verkopen in februari met 21,1 procent. Dat was in januari nog 24,1 procent. 

De index voor aanstaande huizenverkopen is gebaseerd op ondertekende contracten voor de aankoop van bestaande eengezinswoningen, appartementen en woongroepen, maar waarbij de transactie nog niets is afgerond. Na het tekenen van het contract duurt het meestal nog een tot anderhalve maand voordat de verkoop daadwerkelijk rond is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Groene opening Wall Street verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst woensdag af op een hogere start. Beleggers lijken steeds minder ongerust over een uitdijende bankencrisis en ook minder gestresst over een verder oplopende rente.

Een half uur voor de openingsbel stijgen de futures op de S&P 500 index met 0,6 procent en die voor de Nasdaq met 0,8 procent.

"Het sentiment bij beleggers verbetert nu de koersen van bankaandelen wijzen op afnemende ongerustheid", aldus Swissquote Bank, die erop wijst dat de S&P500 weer boven zijn 200-daags gemiddelde staat, mede omdat het omvallen van de Silicon Valley Bank leidde tot lagere rendementen op obligaties en daardoor hogere aandelenkoersen.

Toch denkt Swissquote dat de S&P500 niet zo makkelijk boven de weerstand op 4.000 tot 4.200 punten zal stijgen. Dan moeten de komende kwartaalcijfers wel erg meevallen. Als de bankenstress verder wegebt, kunnen de renteverwachtingen weer oplopen en kunnen ook de koerswinsten weer snel verdampen, waarschuwt de commentator. "Maar misschien zal dat niet vandaag zijn!" aldus Swissquote.

Vanmiddag staan de aanstaande woningverkopen en de wekelijkse olievoorraden op de rol, maar beleggers kijken vooral uit naar vrijdagmiddag, als het PCE-inflatiecijfer op het menu staat. Dat cijfer geldt als een belangrijke richtlijn voor het monetaire beleid de Amerikaanse Federal Reserve.

De euro/dollar handelt op 1,0853 en de Amerikaanse tienjaarsrente stijgt naar 3,604 procent.

De olieprijs stijgt met nog eens ruim een procent.

Bedrijfsnieuws

Bankaandelen lijken verder te herstellen. First Republic Bank, PacWest Bancorp en Bank of America staat hoger in de handel voorbeurs.

Micron Technology heeft zijn grootste kwartaalverlies ooit gerapporteerd na een afschrijving van voorraden, maar hintte erop dat de markt voor geheugenchips mogelijk een bodem heeft bereikt. Het aandeel lijkt 2,5 procent hoger van start te gaan.

In Europa staat de halfgeleidersector er ook goed bij. Dit is ook te danken aan een outlookverhoging van Infineon, dat 6 procent stijgt.

Lululemon lijkt ruim 16 procent hoger van start te gaan, nadat de specialist in yogakleding meevallende kwartaalcijfers liet zien en de outlook voor dit jaar verhoogde.

De Zwitserse bank UBS steeg 3 procent op het nieuws dat oudgediende Sergio Ermotti, een Zwitser, terugkeert om de noodfusie met Credit Suisse in goede banen te leiden. De Nederlandse topman Ralph Hamers ruimt het veld. Zijn doel om van UBS een wendbare internetbank te maken, zoals hij eerder met ING deed, is na de fusie niet meer relevant.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 3.971,27 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 32.394,25 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 11.716,08 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursupdate: Brussel houdt winsten vast

(ABM FN) De Brusselse beurs weet de winsten vast te houden en noteert woensdagmiddag 1,3 procent hoger op 3.712 punten.

Wall Street lijkt hoger van start te gaan, de euro wint aan kracht en de Amerikaanse tienjaarsrente daalt wat.

In de Bel 20 is KBC de uitblinker met een koerswinst van 2,8 procent. Melexis wint 1,6 procent. Deze winst is toe te schrijven aan het verhogen van de outlook vanmorgen door Infineon en wellicht ook door Micron Technology, dat denkt dat er een bodem is bereikt in het segment voor geheugenchips.

AB InBev en UCB winnen 1,9 procent.

De enige daler is Argenx, maar het verlies blijft beperkt met 0,4 procent.

Het bericht over het superdividend bij Exmar geeft de koers van het aandeel vleugels. Die noteert 4,3 procent hoger. Sectorgenoot Euronav is met een verlies van 2,0 procent de grootste daler in de BelMid.

Kinepolis boekt zelfs een stevige winst van 4,4 procent in reactie op overnamespeculatie in de sector. Geruchten willen dat Amazon AMC Entertainment zou willen overnemen, nadat eerder ook al CineWorld als overnamekandidaat over de tongen ging.

Bij de smallcaps zet Onward Medical zijn speculatief gedrag verder, de koers stijgt 7,4 procent. CFE wordt 2,6 procent duurder.

Celyad geeft 1,5 procent prijs.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Lane: ECB blijft rente verhogen als financiele stress niet te groot is

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank vreest niet voor grote problemen in de Europese bankensector en zodra de onrust afneemt, betekent dit dat de rente verder omhoog moet. Dit zei hoofdeconoom Philip Lane van de ECB in een interview met Die Zeit.

De Europese banken hebben volgens Lane veel kapitaal en zijn verstandig geweest met het uitlenen van hun geld, aldus de bestuurder. Ook zijn ze winstgevend.

"Natuurlijk houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zijn we op onze hoede, maar we verwachten niet dat dezelfde situatie als in de VS of in Zwitserland hier in het eurogebied het meest waarschijnlijke scenario zal zijn", aldus Lane. 

Mocht het toch nodig zijn, dan kan de ECB voor liquiditeit in het systeem zorgen.

"Om zeker te zijn dat de inflatie daalt naar 2 procent, zijn meer renteverhogingen nodig", aldus Lane. "Dat is absoluut onze diagnose."

En als de financiële stress redelijk beperkt blijft, "zal de rente toch omhoog moeten", vindt de econoom. Mocht de onrust echter groter worden, "dan moeten we zien wat gepast is."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Airbus ziet af van belang in onderdeel Atos

(ABM FN-Dow Jones) Vliegtuigbouwer Airbus heeft geen interesse meer in een minderheidsbelang van 29,9 procent in onderdeel Evidian van Atos. Dit bevestigde Atos woensdag.

In een persverklaring stelde het Franse IT-bedrijf dat het andere opties bekijkt voor een samenwerking voor de lange termijn met Evidian.

De interesse voor het belang dateert van rond de jaarwisseling.

In Parijs daalt het aandeel Atos ruim 16 procent. Airbus daarentegen wint juist 2,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag hoger met vooral veel animo voor techgerelateerde aandelen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een plus van 0,9 procent op 444,30 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,0 procent naar 15.285,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 1,2 procent met een stand van 7.174,41 punten. De Britse FTSE steeg 0,6 procent naar 7.531,60 punten.

"De bankencrisis verschuift langzaam naar de achtergrond", zo stelde investment manager Simon Wiersma van ING.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets ziet evengoed nog wat terughoudend onder beleggers na de onrust van vorige week. De gestegen rentes drukken bovendien op de Amerikaanse aandelenmarkten, zo ziet Hewson. "Maar de koerszwakte op Wall Street dinsdagavond lijkt niet op de Europese beurzen te drukken vanochtend."

Het Franse consumentenvertrouwen deed een stapje terug en daalde van 82 in februari naar 81 in maart, zo bleek vanochtend. Het Duitse consumentenvertrouwen verbeterde juist licht.

In de Verenigde Staten staan voor vanmiddag cijfers over de verkoop van bestaande huizen en de wekelijkse olievoorraden op de agenda.

Olie werd woensdag weer duurder. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 1,1 procent in het groen op 74,08 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 79,33 dollar werd betaald, een stijging van 0,9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0853. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0827 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0843 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Infineon is positief gestemd en rekent voor zowel het tweede kwartaal als het hele jaar op betere resultaten. De koers van het aandeel noteerde 6,8 procent hoger. Ook de koersen van de aandelen van sectorgenoten als ASMI, ASML, en STMicroelectronics boekten winsten.

CEO Ralph Hamers van de Zwitserse bank UBS wordt opgevolgd door Sergio Ermotti. De koers van het aandeel UBS noteerde 0,7 procent lager.

In Frankfurt en Parijs waren de plussen in de meerderheid, terwijl in de rode zones de afwijkingen ten opzichte van de slotnoteringen van dinsdag gering waren. De koers van het aandeel Mercedes-Benz Group vormde een uitzondering meet verlies van 1,7 procent.  

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,9 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 3.971,27 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 32.394,25 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 11.716,08 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursblik: overnamegeruchten jagen koers Kinepolis op

(ABM FN) Amazon zou zijn oog hebben laten vallen op AMC Entertainment, nadat eerder ook al CineWorld als overnamekandidaat over de tongen ging.

In het geval van CineWorld zou een Private Equity Group interesse hebben om dit bedrijf uit Chapter 11, een vorm van faillissementsbescherming, te halen.

Geruchten over overnames zijn niet nieuw in de sector. Kepler Cheuvreux wijst in dat verband ook op Apple, dat eveneens interesse voor een bioscoopgroep zou kunnen koesteren.

Kepler heeft er al meermaals op gewezen dat AMC en Cineworld de aandacht van kopers kunnen trekken, gezien de aantrekkingskracht van de sector.

KBC Securities onthield vooral dat Jeff Bezos van Amazon misschien zijn tijd afwacht indien de aandelen van AMC blijven dalen. Hij zou mogelijk enkel geïnteresseerd zijn in de activa van AMC eens dat bedrijf failliet gaat. Kinepolis zou in dat geval vooral geïnteresseerd zijn in de Scandinavische activa van AMC, indien die zouden worden verkocht.

Beide brokers hebben een koopadvies op Kinepolis. KBC Securities heeft een koersdoel van 59 euro en Kepler Cheuvreux hanteert een koersdoel van 54 euro.

Laatstgenoemde voegt daar nog aan toe dat een consolidatie in de sector een katalysator voor hogere koersen zou kunnen zijn. Op de Brusselse beurs noteert Kinepolis woensdagochtend 4,1 procent hoger op 45,46 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursupdate: Brusselse beurs stevig in de plus

(ABM FN) De Brusselse beurs noteert woensdagochtend stevig in de plus, met een winst van ongeveer 1,1 procent voor de Bel20 index op 3.707 punten. 

De problemen in de banksector lijken even naar de achtergrond te zijn verdwenen, hoewel niet iedereen daar een gerust hoofd in heeft.

Beat Wittmann, partner bij Porta Advisors, is van mening dat de negatieve impact van de problemen bij Credit Suisse niet onderschat moet worden. De talloze schandalen en het falen van de beleidsmakers om eerder in te grijpen hebben heel wat schade aangericht. Het vertrouwen moet worden hersteld en dat is iets wat tijd vergt.

Frank Vranken, hoofd strategie bij Edmond de Rotschild Europe, vestigde vanmorgen de aandacht op de vastgoedsector, die recent in het hoekje zat waar de slagen vallen.

Terwijl wereldwijd de vastgoedaandelen aanvankelijk werden getroffen door de forse stijgingen van de obligatierendementen, worden ze nu geteisterd door twijfels over hun herfinanciering. Als de banken de duimschroeven aandraaien, terwijl de liquiditeit opdroogt, moet de vraag hoe nu het verder moet. Vranken is dan ook niet verbaasd dat de koersen van de vastgoedaandelen terrein moesten prijsgeven.

De euro noteert tegenover de Amerikaanse dollar op 1,0839 dollar of vrijwel ongewijzigd ten opzichte van het niveau van gisteren.

Het rendement op de tienjarige Duitse staatsobligatie is vanmorgen gestegen tot 2,285 procent. Voor een vat ruwe olie Brent wordt vanmorgen 78,99 dollar betaald, iets meer meer dan dinsdag.

Stijgers en dalers

Binnen de Bel 20 is Melexis een opvallende stijger. De winst van 3,1 procent is toe te schrijven aan het verhogen van de guidance vanmorgen door Infineon en wellicht ook door Micron Technology, dat denkt dat er een bodem is bereikt in het geheugensegment.

KBC zet met een winst van 2,8 procent het herstel verder. Ook indexzwaargewicht AB InBev kan een nette winst boeken van 1,6 procent. 

In de vastgoedsector blijft het sentiment afwachtend, hoewel de meeste aandelen uit de sector niet verder wegzakken. Cofinimmo daalt 0,2 procent, net als Solvay.

Het bericht over het superdividend bij Exmar geeft de koers van het aandeel vleugels. Die noteert 7,3 procent hoger. Kinepolis boekt een stevige winst van 4,7 procent in reactie op overnamespeculatie in de sector. Geruchten willen dat Amazon AMC Entertainment zou willen overnemen, nadat eerder ook al CineWorld als overnamekandidaat over de tongen ging.

Bij de smallcaps zet Onward Medical zijn speculatief gedrag verder, de koers wint circa 8 procent. Quest for Growth geeft 2,2 procent prijs.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Valuta: euro stabiel

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag binnen een zeer smalle bandbreedte rond 1,0830 dollar in een rustige markt.

"Wij denken dat de rust deze week aanhoudt", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Als de Amerikaanse en Duitse inflatiecijfers verrassen kan er beweging komen en aan de onderkant heeft de euro dan in eerste instantie ruimte om te zakken tot 1,07 dollar. Wij kijken voor de valutamarkt vooral naar het Amerikaanse banenrapport over maart, dat volgende week vrijdag uitkomt", aldus Mevissen.

Mevissen krijgt de indruk dat de onderliggende zorgen over de staat van de financiële sector goeddeels zijn afgenomen.

Het Franse consumentenvertrouwen deed een stapje terug en daalde van 82 in februari naar 81 in maart, zo bleek vanochtend. Het Duitse consumentenvertrouwen verbeterde licht in april.

In de Verenigde Staten staan voor vanmiddag cijfers over de verkoop van bestaande huizen en de wekelijkse olievoorraden op de agenda.

Sprekers zijn de Britse minister van financiën Jeremy Hunt en de vicevoorzitter van de Federal Reserve, Michael Barr. De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt de Argentijnse premier Alberto Fernández in het Witte Huis.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,0830 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8790 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,1 procent tot 1,2326 dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursblik: 2023 kan nog beter worden voor Exmar

(ABM FN) Exmar heeft in het vierde kwartaal van 2022 de verwachtingen overtroffen. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING woensdag.

Hij handhaaft het Houden advies met een koersdoel van 9,60 euro.

Mulder gelooft dat het bedrijf er nu veel beter aan toe is, maar de plannen en de strategie van het management zijn nog niet helemaal duidelijk.

De analist wees vooral naar de sterke prestaties van de LPG-activiteiten.

Dankzij de afgesloten contracten voor de MGC divisie kan 2023 nog beter worden.

De beschikbaarheid van de infrastructuur van de LNG Eemshaven terminal en van de FSU Excalibur tanker impliceert voor de komende jaren een mooie onderliggende structurele EBITDA, aldus ING.

Dankzij de hoge gasprijzen is er geen onbenutte capaciteit meer.

Bovendien is er veel vragen van de kant van de klanten.

Hoe lang de beschikbare 105 miljoen dollar in kas blijft, is volgens Mulder een interessante vraag. Exmar heeft nog een paar LPG-schepen besteld in het MGC segment.

Er stond nog niets in het persbericht over plannen voor nieuwe on-spec-projecten, zoals het bedrijf in het verleden wel heeft gedaan.

De aandeelhouders van Emxar worden niet vergeten, benadrukte ING. Na 0,95 dollar per aandeel in november, stelt het bedrijf nu voor om in mei nog eens 1 dollar bruto per aandeel te betalen.

1,95 dollar is een mooi rendement over 2022, vindt Mulder, maar de hoogte van het dividend is te danken aan de aanzienlijke boekwinst. Over 2023 zal het dividend veel lager zijn, waarschuwde hij.

Het aandeel Exmar wint woensdag 6,1 procent op 9,19 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Video: Europese bankaandelen nog niet afschrijven

(ABM FN-Dow Jones) Europese bankaandelen moeten na de problemen met SVB en Credit Suisse nog niet worden afgeschreven. Dit zegt beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News.

"De Europese bankensector is solider dan ooit", vindt Juvyns. 

De kernratio's zijn sinds 2009 met 50 tot soms wel 100 procent gestegen. "En we zien het ook aan de depositobasis", aldus de strateeg. Juist dit laatste was bij de ondergang van SVB het probleem. 

Europese banken hebben momenteel 4.000 miljard euro geplaatst bij de ECB, benadrukte Juvyns. "En dat is winstgevend." Banken betalen hun spaarders ongeveer 0,5 procent rente, terwijl zij van de ECB 3 procent krijgen.

"Dat neemt niet weg dat we in een vertrouwenscrisis zitten […] maar zeker niet in een fundamentele crisis", zei Juvyns.

Klik hier voor: Europese bankaandelen nog niet afschrijven

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursblik: teleurstellende cijfers Miko

(ABM FN) KBC Securities heeft na een teleurstellende EBITDA van Miko in 2022 het advies en koersdoel voor de koffiespecialist verlaagd. Dit bleek woensdag uit een rapport.

Het advies werd verlaagd van Kopen naar Accumuleren en het koersdoel van 145 naar 120 euro.

De bedrijfskasstroom of EBITDA steeg met bijna 25 procent tot 26,1 miljoen euro. Dat leverde een EBITDA-marge op van 9,8 procent. Niet voldoende, volgens KBC Securities, die namelijk rekende op een EBITDA van 31,9 miljoen euro.

Deze tegenvaller was te wijten aan het feit dat de marge in de tweede jaarhelft slechts 7,5 procent bedroeg, tegenover 12,1 procent in de eerste jaarhelft.

Miko noemde 2022 een turbulent jaar, maar stelt wel een dividend voor van 2,62 euro per aandeel.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News
Markten
My following
Markten
BEL20