Apple in beroep om Franse boete compleet ongedaan te maken

(ABM FN-Dow Jones) Apple is van plan om in beroep te gaan tegen een Franse mededingingsboete die al fors is verlaagd. Dit meldde Barron's donderdag.

Persbureau Reuters meldde eerder al dat een Franse rechtbank had besloten om de boete van 1,1 miljard euro voor Apple te verlagen naar 372 miljoen euro. De oorspronkelijke boete werd in 2020 opgelegd door de Autorité de la concurrence na een klacht van Apple-reseller eBizcuss uit 2012.

Apple wilde tegenover Barron's niet bevestigen met hoeveel de boete is verlaagd, maar zei in een verklaring wel dat het bedrijf vindt dat de boete volledig ongedaan moet worden gemaakt.

De Franse toezichthouder was niet direct bereikbaar voor een reactie, aldus Barron's.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Europese beurzen onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 index sloot 0,6 procent in het rood op 396,35 punten, de Duitse DAX verloor 0,4 procent op 12.470,78 punten, de Franse CAC 40 daalde 0,8 procent op 5.936,42 punten en de Britse FTSE 100 eindigde 0,8 procent in de min bij een slot van 6.997,27 punten.

"OPEC+ heeft zijn grootste productieverlaging sinds 2020 aangekondigd en de EU heeft een embargo ingesteld op Russische energie. Het wereldwijde aanbod van ruwe olie blijft kunstmatig beperkt om de prijzen te ondersteunen. Dit bestrijdt de inflatie niet, maar wakkert deze aan en voedt momenteel de angst voor verdere inflatie. De centrale banken, vooral de Federal Reserve, zullen zich gerechtvaardigd zien en hun koers aanhouden, zo niet zelfs versnellen. Als gevolg daarvan zullen de aandelenmarkten, de goudprijzen en de bitcoin onder druk komen te staan, zoals nu, en zal alleen de Amerikaanse dollar weer profiteren - volgens het motto: Cash is King", aldus marktstrateeg Salah Bouhmidi van IG.

De olieprijs noteerde donderdag een procent hoger en de euro/dollar op 0,9827.

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank bleek volgens econoom Carsten Brzeski van ING dat de verhoging van 75 basispunten in september niet unaniem was en dat dit ook niet de nieuwe norm lijkt te worden. Maar omdat de zorgen over een recessie niet sterk genoeg is om de rente met minder grote stappen verder te verhogen, rekent de econoom erop dat de rente later deze maand toch weer met 75 basispunten omhoog gaat.

Op macro-economisch vlak was er verder aandacht voor de Duitse fabrieksorders. Die daalden in augustus sterker dan verwacht, met 2,4 procent.

De detailhandelsverkopen in de eurozone daalden in augustus met 0,3 procent en daardoor iets minder dan de verwachte 0,4 procent. In juli namen de verkopen met 0,4 procent af.

Bedrijfsnieuws

Shell verwacht in aanloop naar de cijfers over het derde kwartaal dat de raffinagemarges flink zijn teruggelopen. Het aandeel daalde zo'n 3 procent in Amsterdam en Londen.

ArcelorMittal eindigde ruim 4 procent lager, nadat UBS het aandeel van de kooplijst haalde en het koersdoel verlaagde naar 23,00 euro.

In Parijs deed Unibail-Rodamco-Westfield goede zaken, met een plus van ruim 1,5 procent, net als STMicroelectronics. ArcelorMittal was de grootste daler in de CAC 40.

In Frankfurt viel Zalando op, met een winst van ruim 3 procent en steeg Porsche Automobil Holding bijna 3 procent. E.ON was hekkensluiter in de DAX met een verlies van bijna 3 procent. RWE verloor 2,5 procent.

Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen tot een half procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Brussel sluit weer in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs is aan de vooravond van een belangrijk cijfer over de Amerikaanse werkgelegenheid in het rood gesloten. 
 
Terughoudendheid en voorzichtigheid bepaalden het sentiment donderdag.

De Bel20 daalde met 0,3 procent naar 3.434 punten. Ook op de omringende beurzen domineerde het rood.

De publicatie donderdag van verschillende ongunstige cijfers hielp ook niet. De detailhandel in de eurozone daalde, een signaal dat de consumentenvraag zwak is en er vrees is voor een recessie. Ook de fabrieksorders in Duitsland daalden sterker dan verwacht.

Tegelijkertijd bleef de rente, na een duidelijke versoepeling aan het begin van de week, stijgen. De Duitse tienjaarsrente steeg bij het Europese slot met 2,1 procent. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan steeg de Amerikaanse tienjaarsrente tot 3,8 procent.

Op energiegebied was het vandaag wat rustiger, nadat OPEC+ woensdag aankondigde de productie stevig te zullen verlagen. "Een besluit dat de Amerikaanse regering woedend maakte en de Europeanen een zeer bittere smaak gaf", aldus Bernard Keppenne, hoofdeconoom bij CBC Bank.

Aan het eind van de dag steeg ruwe olie uit de Noordzee Brent licht met 0,8 procent, tot boven 94 dollar per vat. De Nederlandse TTF-prijs, de Europese benchmark, steeg 1 procent tot 175 euro per megawattuur.

Op de valutamarkt verloor de euro aan het begin van de avond 0,5 procent tot 0,983 dollar.

De publicatie van het maandelijkse Amerikaanse werkgelegenheidsrapport morgenmiddag zal door beleggers nauwlettend in de gaten worden gehouden. Het zal een verdere indicatie geven of de economie al dan niet vertraagt, en beleggers zullen het ongetwijfeld zien als een aanwijzing voor het toekomstige rentebeleid van de Fed.

De Fed wil eerst een duidelijke daling van de druk op de arbeidsmarkt zien alvorens de centrale bank de rente minder agressief zal verhogen.

In dit verband wijst Keppenne op het cijfers van vanmiddag, dat "het aantal nieuwe banen in de privésector in september 208.000 bedroeg, tegen 185.000 een maand eerder, wat niet echt wijst op een vertraging van de arbeidsmarkt".

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trok UCB de kop en won 2 procent, op de voet gevolgd door Umicore en D'Ieteren.

VGP, dat licht daalde tot 71 euro, profiteerde lichtjes van het feit dat KBC Securities het aandeel vanochtend op zijn favorietenlijst plaatste, met een koersdoel van 215,00 euro. RBC Capital verlaagde daarentegen het koersdoel voor de Belgische specialist in logistiek vastgoed van 160,00 naar 82,00 euro.

Degroof Petercam verlaagde het koersdoel voor Aperam van 49 naar 42 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Degroof verwacht dat de recessie minder diep zal zijn voor Aperam, maar heeft niettemin de EBITDA-taxaties naar beneden bijgesteld. De zakenbank denkt dat Aperam zijn doelstellingen in het derde kwartaal wel heeft gehaald, maar dat de outlook voor het vierde kwartaal een vertraging van de activiteit zal laten zien. Het aandeel daalde met 1 procent tot 25,3 euro.

Onderaan verloren KBC en Ageas 3 procent.

In de BelMid won Exmar 4,3 procent, terwijl Kinepolis met 2,1 procent daaldeonder 38 euro.

Onder de kleinere aandelen steeg MdxHealth met 3,5 procent, terwijl Greenyard met 4,1 procent onder druk kwam te staan. 

Wall Street

De Amerikaanse beurzen boeken kleine verliezen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News Redactie

Centrale banken moeten blijven verkrappen - IMF

(ABM FN-Dow Jones) Centrale banken wereldwijd moeten de rentes blijven verhogen, ondanks de kwetsbare outlook voor de wereldeconomie. Dit zei de directeur van het Internationaal Monetair Fonds donderdag.

"Onze wereldeconomie is als een schip in woelige wateren. We hebben alle wijsheid nodig die we kunnen verzamelen om het schip stabiel te houden en te navigeren door wat ons te wachten staat", aldus IMF-directeur Kristalina Georgieva.

Het IMF zal volgende week met een update van zijn World Economic Outlook komen en daarin wordt de verwachte mondiale groei voor 2023 neerwaarts bijgesteld, aldus Georgieva.

"We zullen benadrukken dat het risico van een recessie groeit", aldus de IMF-directeur.

Desondanks moeten de centrale banken "op koers blijven" in hun strijd om de hoogste inflatie in 40 jaar omlaag te brengen, zelfs met het risico dat ze te snel en te veel verkrappen, zei Georgieva.

Het IMF schat in dat landen die samen goed zijn voor een derde van de economische output wereldwijd eind dit jaar en begin volgend jaar twee kwartalen van krimp tegemoet gaan.

Verder berekent het IMF dat mondiale economische vooruitzichten tussen nu en 2026 met 4 biljoen dollar zullen krimpen, de omvang van de Duitse economie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 14 oktober 2022.

VRIJDAG 07 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

MAANDAG 10 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

DINSDAG 11 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

WOENSDAG 12 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

DONDERDAG 13 OKTOBER 2022

07:00 Fagron - Kwartaalcijfers

VRIJDAG 14 OKTOBER 2022

00:00 Fountain - Tweede BAVA

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Nieuw record voor Sandstorm

(ABM FN) Sandstorm Gold Royalties heeft in het afgelopen kwartaal een record aan goud verkocht en daarmee ook een recordomzet geboekt. Dit liet de Canadese gouddelver donderdag weten. 

In het derde kwartaal verkocht Sandstorm ongeveer 22.600 ounces goudequivalenten en boekte het een omzet van 38,9 miljoen dollar. 

In dezelfde periode vorig jaar was dit nog 15.514 ounces en 27,6 miljoen dollar. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Wall Street koerst af op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

Wall Street werd woensdag bij de opening getroffen door flinke winstnemingen, met een verlies voor hoofdgraadmeter S&P 500 van bijna twee procent. Na de slotgong in Amsterdam werd het herstel echter ingezet en de Amerikaanse hoofdindex noteerde zelfs even in het groen. Bij de slotzoemer in New York stond er uiteindelijk een bescheiden verlies van 0,2 procent op de borden.

Volgens marktanalist Kevin Flanagan van Wisdom Tree is de grote vraag of de Federal Reserve doorgaat met het verhogen van de rente in hetzelfde tempo als in de voorbije maanden, of dat de centrale bank de teugels in november iets zal laten vieren. "We kunnen [na drie opeenvolgende verhogingen van 75 basispunten] weliswaar lachen om een verhoging van de rente met 50 basispunten, maar het zijn nog steeds 50 basispunten", zei hij

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week is gestegen met 29.000 tot 219.000 aanvragen, terwijl de markt rekende op 203.000 aanvragen.

De euro/dollar noteerde op 0,9869. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 0,9877 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 0,9882 op de borden.

De olieprijs noteerde donderdag vlak.

Bedrijfsnieuws

Vertegenwoordigers van Elon Musk en Twitter worstelen nog steeds met de voorwaarden van een overeenkomst voor de aankoop van het socialmediabedrijf door Musk, meldden media. Het aandeel Twitter daalde voorbeurs 1,8 procent.

Ford Motor verhoogt de startprijs van zijn elektrische truck voor de tweede keer in korte tijd.

Constellation Brands verkoopt een deel van zijn wijnactiviteiten aan The Wine Group om zich meer te kunnen toeleggen op het duurdere segment. Daarnaast publiceerde het concern kwartaalcijfers. Hoewel het concern afgelopen kwartaal vanwege een eenmalige last een verlies boekte, overtroffen de resultaten de verwachtingen en ging de outlook voor heel het boekjaar omhoog. Het aandeel daalde 0,5 procent.

Levi Strauss komt nabeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel steeg voorbeurs 0,4 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 3.783,28 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 30.273,87 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 11.148,64 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Nieuwe steunaanvragen VS omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 1 oktober gestegen. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg met 29.000 tot 219.000. Het cijfer van een week eerder werd met 3.000 neerwaarts bijgesteld naar 190.000. 

Economen hadden vooraf gerekend op 203.000 nieuwe aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde bedroeg 206.500 aanvragen. Dat is 250 meer dan een week eerder.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 24 september kwam uit op 1,361 miljoen aanvragen, 15.000 meer dan een week eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Constellation Brands boekt verlies op Canopy

(ABM FN-Dow Jones) Constellation Brands heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet geboekt, dankzij groeiende vraag naar biermerken zoals Corona en Modelo, maar door een nieuwe afboeking op de investering in cannabisbedrijf Canopy bleef er onder de streep meer dan een miljard dollar verlies over. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers.

De omzet steeg in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van 2,56 miljard naar 2,86 miljard dollar en het operationele resultaat steeg van 739 miljoen naar 813 miljoen dollar. Het nettoresultaat ging van 1,5 miljoen dollar positief naar 1,15 miljard dollar negatief.

Constellation deelde voor 650 miljoen dollar in het verlies dat Canopy leed na een afwaardering op de goodwill van het cannabisbedrijf. Daarnaast moest Constellation fors afwaarderen op de boekwaarde van Canopy.

Ondanks het verlies wordt een dividend van 0,80 dollar per aandeel uitgekeerd.  

De aangepaste winst per aandeel exclusief Canopy bedroeg afgelopen kwartaal 3,33 dollar, wat ruim meer was dan de 2,82 dollar die analisten volgens FactSet hadden verwacht.

Het bedrijf gaat ook 1,2 miljard dollar investeren in uitbreiding van de biertak in Mexico en andere verbeteringen.

Constellation kondigde donderdag tevens aan een deel van zijn minder dure wijnen te verkopen aan The Wine Group  om zich meer te kunnen richten op het duurdere segment.

Outlook

Constellation verwacht voor dit boekjaar en aangepaste winst per aandeel tussen 11,20 en 11,60 dollar. Dat is meer dan de 11,20 tot 11,50 waarop het bedrijf eerder rekende.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursupdate: Bel20 speelt winst kwijt

(ABM FN) De Brusselse beurs heeft donderdagmiddag de openingswinsten volledig weggespeeld. Richting de klok van twee uur daalde de Bel20 0,2 procent tot 3.439,25 punten. 

In de hoofdindex is Colruyt de grootste stijger, met een koerswinst van 1,6 procent.

VGP wint ook 1,6 procent. De aandelenkoers van de investeerder in logistiek vastgoed stond de afgelopen weken onder zware druk, vooral maandag na de aankondiging dat de closing van een joint venture met Allianz vanwege de marktomstandigheden is uitgesteld. Na de enorme koersdaling besloot KBC Securities het aandeel vanmorgen op de favorietenlijst te plaatsen.

Degroof Petercam verlaagde het koersdoel voor Aperam van 49 naar 42 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Degroof verwacht dat de recessie minder diep zal zijn voor Aperam, maar heeft niettemin de EBITDA-taxaties naar beneden bijgesteld. De zakenbank denkt dat Aperam zijn doelstellingen in het derde kwartaal wel heeft gehaald, maar dat de outlook voor het vierde kwartaal een vertraging van de activiteit zal laten zien. Het aandeel daalt 1,6 procent.

Onderaan in de Bel20 staan de financials KBC en Ageas, die respectievelijk 2,4 en 1,7 procent verliezen.

In de BelMid leidt IBA met een stijging van 3,6 procent, terwijl Barco 1,8 procent inlevert. 

Bij de kleinere aandelen gaat Hyloris 2,4 procent omhoog. Smartphoto geeft 1,7 procent prijs. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Constellation doet meer wijnen van de hand

(ABM FN-Dow Jones) Constellation Brands verkoopt een deel van zijn wijnactiviteiten aan The Wine Group om zich meer te kunnen toeleggen op het duurdere segment. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf donderdag bekend.

De overeenkomst voor de desinvestering van de wijnmerken Cooper & Thief, Crafters Union, The Dreaming Tree, Monkey Bay, 7 Moons en Charles Smith Wines zal naar verwachting donderdag worden getekend.

Vorig jaar deed Constellation al de meeste van zijn populaire en mainstream wijnen en sterke dranken van de hand en het bedrijf richt zich nu op het premiumsegment en verfijnde wijnen en ambachtelijke sterke dranken.

"Een cruciale aanjager voor ons succes is onze niet aflatende focus op consumentenvoorkeuren geweest, waaronder de trend naar meer premium-merken, en wendbaar te blijven om vooruit te blijven lopen op de marktdynamiek", zei Robert Hanson, die de wijnen en sterke dranken bij Constellation onder zijn hoede heeft.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Kostenstijgingen zetten Belgische economie onder druk

(ABM FN) Belgische ondernemingen zien de toekomst negatief in vanwege de forse kostenstijgingen. Dit bleek donderdag uit de nieuwe enquête van de Nationale Bank van België in samenwerking met diverse federaties die de ondernemingen en zelfstandigen  vertegenwoordigen. 

“De forse kostenstijging voor de ondernemingen doet de economische bedrijvigheid afnemen, omdat veel ondernemingen zich genoodzaakt zien hun productie terug te schroeven nu hun winstgevendheid onder druk staat”, aldus de NBB. 

Het negatieve effect op de groei zou volgens de NBB al in de cijfers over september zichtbaar moeten zijn. De recessie zal zich in de laatste drie maanden van dit jaar vermoedelijk intensiveren. 

De NBB verwacht wel een terugkeer naar groei in de loop van 2023.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Ontex

(ABM FN) UBS heeft donderdag het koersdoel voor Ontex verlaagd van 9,50 naar 9,10 euro bij een ongewijzigd koopadvies. 

Analist Charles Eden heeft de verwachtingen voor de winst per aandeel voor dit jaar met ongeveer 3 procent verlaagd, vanwege hogere financieringskosten en belastingen. 

Verder blikte de analist ook al vooruit naar de kwartaalcijfers die Ontex op 10 november zal presenteren. Eden verwacht een autonome omzetgroei van de kernactiviteiten van 14,4 procent, aangejaagd door hogere prijzen én volumes. De omzet zal uitkomen op 402 miljoen euro, met een aangepast EBITDA-marge van 7,5 procent. 

“Dit zou een margeverbetering op kwartaalbasis betekenen”, aldus Eden. 

De resterende bedrijfsactiviteiten in de opkomende markten zouden goed zijn voor een omzet van 209 miljoen euro met een EBITDA-marge van 4,0 procent, aldus de analist. 

Het aandeel steeg donderdagochtend 0,7 procent tot 5,46 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag licht lager in afwachting van nieuwe impulsen waarbij het eerstvolgende richtpunt de banendata uit de Verenigde Staten lijken te zijn

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur vlak op 398,40 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,2 procent naar 12.491,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,1 procent met een stand van 5.978,43 punten. De Britse FTSE daalde donderdag 0,3 procent naar 7.034,67 punten.

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING is de kans afgenomen dat de Amerikaanse centrale bank snel minder hard op de rem zal trappen, wijzend op cijfers over de Amerikaanse dienstensector. De cijfers liepen slechts licht terug vorige maand en wijzen volgens de expert van ING op een "sterk economisch momentum" in de VS. Ook het banencijfer van ADP liet volgens hem zien dat de arbeidsmarkt krap blijft. "De Fed zal op basis van deze cijfers de beleidsrente volgende maand naar verwachting gewoon met 75 basispunten verhogen om een loonprijsspiraal te voorkomen", aldus Wiersma.

Wiersma verwacht dat de financiële markten de komende tijd beweeglijk blijven, door de onzekerheid over de groei, inflatie, het beleid van de centrale banken en de bedrijfswinsten.

De industriële orders van Duitsland vielen op maandbasis sterker terug dan verwacht. De afname kwam uit op 2,4 procent, terwijl vooraf de verwachting duidde op een daling met 0,5 procent.

De detailhandelsverkopen in de eurozone daalden in augustus met 0,3 procent iets minder dan de verwachte 0,4 procent. In juli namen de verkopen met 0,4 procent af.

Er dient zich donderdag een flinke reeks sprekers met enige monetaire zeggenschap aan en dat zijn de voorzitter van de Federal Reserve van Cleveland Loretta Mester, de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen, de voorzitter van de centrale bank van Canada Tiff Macklem, Fed-bestuurder Lisa Cook, Fed-bestuurder Christopher Waller, de Britse minister van financiën Kwasi Kwarteng en de voorzitter van de Fed van New York John Williams.

Olie werd donderdag iets goedkoper. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,1 procent in het groen op 88,10 dollar, terwijl voor een december-future Brent 93,69 dollar werd betaald, een stijging van 0,2 procent. Oliekartel OPEC en diens bondgenoten besloten woensdag de olieproductie met 2 miljoen vaten per dag te gaan verlagen.

De euro/dollar noteerde op 0,9890. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 0,9910 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 0,9889 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Shell verwacht in aanloop naar de cijfers over het derde kwartaal dat de raffinagemarges flink zijn teruggelopen. De koers van het aandeel Shell noteerde 4,1 procent lager.

De koers van het aandeel van ArcelorMittal noteerde 2,9 procent lager, nadat UBS het aandeel van de kooplijst haalde en het koersdoel verlaagde naar 23,00 euro. 

Zowel in Parijs als in Frankfurt oogde het beeld bij de hoofdgraadmeters zonder al te grote uitschieters redelijk verdeeld, met een licht voordeel voor de groene zijde van het spectrum. In Parijs won het aandeel Unibail 1,9 procent in koers en in Frankfurt van het aandeel Zalando 4,3 procent. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,5 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index daalde woensdag 0,2 procent tot 3.783,34 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 30.273,87 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 11.148,64 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursupdate: Bel20 licht omhoog

(ABM FN) De Brusselse beurs stijgt donderdagochtend licht. Richting het einde van de ochtend steeg de Bel20 0,4 procent tot 3.460,18 punten.

Beleggers lijken niet erg te schrikken van de Europese macrocijfers van gisteren, die volgens Naeem Aslam, analist bij AvaTrade, duidelijk lieten zien dat een recessie in Europa bijna een zekerheid is.

De focus ligt vandaag op de notulen van de laatste vergadering van de Europese Centrale Bank, waaruit naar verwachting een havikachtige houding van de Europese instelling zal blijken, ging Aslam verder. Beleggers verwachten nu meerdere renteverhogingen van 75 basispunten, zegt hij.

Volgens Simon Wiersma, investmentmanager bij ING, hebben de Amerikaanse banencijfers van woensdag de kans verkleind dat de Federal Reserve snel minder agressief wordt. De markt wacht nu op het officiële Amerikaanse banenrapport, dat vrijdagmiddag verschijnt. "Dit is het belangrijkste cijfer van de week," aldus Aslam van AvaTrade.

De olieprijzen staan donderdagochtend slechts licht hoger nadat OPEC+ de grootste productieverlaging sinds de coronacrisis in 2020 heeft aangekondigd. "De boodschap van het kartel is dat het de markt nauwlettend in de gaten houdt en dat het deze keer menens is", aldus Aslam. Het Westen is teleurgesteld over de aankondiging, omdat de hoge olieprijzen de inflatie aanwakkeren, die al bijna het hoogste niveau in 40 jaar staat.

De euro/dollar handelt op 0,9897.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex is VGP de grootste stijger, met een koerswinst van 2,5 procent. De aandelenkoers van de investeerder in logistiek vastgoed stond de afgelopen weken onder zware druk, vooral maandag na de aankondiging dat de closing van een joint venture met Allianz vanwege de marktomstandigheden is uitgesteld. Na de enorme koersdaling besloot KBC Securities het aandeel vanmorgen op de favorietenlijst te plaatsen.

Degroof Petercam verlaagde het koersdoel voor Aperam van 49 naar 42 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Degroof verwacht dat de recessie minder diep zal zijn voor Aperam, maar heeft niettemin de EBITDA-taxaties naar beneden bijgesteld. De zakenbank denkt dat Aperam zijn doelstellingen in het derde kwartaal wel heeft gehaald, maar dat de outlook voor het vierde kwartaal een vertraging van de activiteit zal laten zien. Het aandeel daalt 0,8 procent.

Onderaan in de Bel20 staan de financials KBC en Ageas, die respectievelijk 1,2 en 0,8 procent verliezen.

In de BelMid leidt IBA met een stijging van 4,5 procent, gevolgd door Befimmo en Montea, met winsten van 3,3 en 3,1 procent.

EVS verliest 1,3 procent en Tessenderlo 1,0 procent.

Bij de kleinste BelSmall-aandelen wint Wereldhave Belgium 2,5 procent, terwijl Smartphoto 1,7 procent prijsgeeft.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Omzet Europese detailhandel krimpt

(ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in augustus afgenomen, net als in de voorgaande maand. Dit blijkt donderdag uit cijfers van Eurostat. 

In Nederland en Duitsland hielden consumenten de hand het stevigst op de knip.

In augustus daalden de detailhandelsverkopen met 0,3 procent op maandbasis, na een daling met 0,4 procent in juli. Ten opzichte van augustus vorig jaar lagen de detailhandelsverkopen 2,0 procent lager.

Vooraf rekende economen gemiddeld op een daling van 0,4 procent. 

De sterkste daling vond plaats in Nederland, met 2,2 procent, gevolgd door Duitsland, met 1,3 procent. In België stegen de verkopen juist met 1,4 procent.

Non-food verkopen in de eurozone stegen in augustus met 0,2 procent op maandbasis in de eurozone. De autobrandstofomzet steeg met 3,2 procent. Aan voeding, drank en tabak werd 0,8 procent minder uitgegeven dan een maand eerder. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Aperam

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Aperam verlaagd van 49,00 naar 42,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist Frank Claassen. 

Uit de beleggersdag van het staalbedrijf werd volgens de analist duidelijk dat een aankomende recessie niet zo diep zal zijn als de vorige, dankzij de structurele verbeteringen, het veerkrachtige profiel en de voordelen van het Leadership Journey-programma. 

Claassen heeft niettemin de verwachtingen voor de EBITDA met 5 tot 13 procent verlaagd, wegens een verslechterde Europese markt. 

De outlook voor het derde kwartaal is volgens Claassen haalbaar, maar de outlook voor het vierde kwartaal zal een vertraging laten zien. 

Wel is de analist van mening dat beleggers te voorzichtig zijn. Als gevolg werd het koopadvies herhaald. 

Het aandeel Aperam steeg donderdag wel 1,6 procent tot 25,98 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Brussel hoger van start

(ABM FN) De Brusselse beurs is donderdag hoger van start gegaan. Kort na de beursbel steeg de Bel20 0,6 procent tot 3.467,24 punten. 

In de hoofdindex trekt Sofina de kop met een koerswinst van 1,7 procent, terwijl Elia 0,6 procent inlevert. 

In de BelMid wint IBA 2,4 procent. Intervest Offices & Warehouses verliest 1,0 procent. 

Bij de kleinere aandelen schrijft Biocartis 4,1 procent bij. Balta geeft 3,5 procent prijs. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Duitse fabrieksorders meer dan verwacht gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse fabrieksorders zijn in augustus gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van statistiekbureau Destatis.

De orders daalden in augustus, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, met 2,4 procent op maandbasis tegen een herziene stijging van 1,9 procent in juli, waar eerder een min van 1,1 procent voor was berekend. 

De prognose van economen duidde voor augustus op een daling met 0,5 procent.

De buitenlandse orders namen met 1,7 procent op maandbasis af, terwijl de binnenlandse orders met 3,4 procent daalden. 

Op jaarbasis liepen de fabrieksorders in augustus met 4,1 procent terug, na een min van 11,0 procent in juli. Daar stond aanvankelijk een daling van 13,6 procent genoteerd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Brussel hoger van start

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat donderdag naar verwachting hoger van start na een herstel op Wall Street woensdagavond. Futures op de Euro Stoxx 50 index wezen ongeveer een uur voor de beursbel op een winst van meer dan een procent. 

Woensdag deed de Bel20 met een verlies van 0,9 procent tot 3.446 punten nog een stapje terug, na een koerssprong dinsdag van meer dan drie procent. De S&P won dinsdag eveneens ruim drie procent. 

Wall Street werd woensdag bij de opening getroffen door flinke winstnemingen, met een verlies voor hoofdgraadmeter S&P 500 van bijna twee procent. Na de slotgong in Amsterdam werd het herstel echter ingezet en de Amerikaanse hoofdindex noteerde zelfs even in het groen. Bij de slotzoemer in New York stond er uiteindelijk een bescheiden verlies van 0,2 procent op de borden. Vanochtend noteren Amerikaanse futures hoger.

Beleggers haalden deze week hun inspiratie onder meer uit het verrassende besluit van de Reserve Bank of Australia om de rente minder dan verwacht te verhogen, en een daling van het aantal vacatures in augustus in de VS. "Als die trend zich voortzet, zal de Fed de rente misschien in een lager tempo verhogen", zei marktanalist Jack Janasiewicz van Natixis Investment.

Beleggers hopen daarnaast dat de inflatie aan het pieken is en dat de mondiaal dalende grondstoffenprijzen de komende maanden steun zullen bieden. 

De scepsis blijft echter groot. “Weinig beleggers zijn ervan overtuigd dat de rally deze week meer is dan een berenmarktrally”, zei analist Mark Hackett van Nationwide. "Het vertrouwen blijft zwak onder CEO's, kleine bedrijven, consumenten en investeerders. Universeel pessimisme is echter een goed teken vanuit een contrair beleggingsperspectief, hoewel de timing moeilijk te voorspellen is.”

In Azië wint de Nikkei index in Tokio vanochtend circa een procent, terwijl Seoel dankzij de zware weging van halfgeleiders ongeveer anderhalf procent in het groen noteert. De Hang Seng index in Hongkong koerst juist nipt in het rood.

OPEC sloot akkoord

De oktoberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,4 procent hoger op 87,76 dollar op de New York Mercantile Exchange, gesteund door het nieuws dat oliekartel OPEC en diens bondgenoten, waaronder Rusland, besloten om de olieproductie met 2 miljoen vaten per dag te verlagen. Dit komt overeen met ongeveer twee procent van de wereldwijde dagproductie. 

Het besluit zal de toch al hoge energieprijzen volgens marktkenners verder opdrijven en het olie-exporterende Rusland helpen de oorlog in Oekraïne te betalen.

Het Witte Huis zei in een reactie dat “de president teleurgesteld is over het kortzichtige besluit van OPEC+ om de productiequota te verlagen terwijl de wereldeconomie te maken heeft met de aanhoudende negatieve gevolgen van de invasie van [de Russische president Vladimir] Poetin in Oekraïne".

Het Witte Huis benadrukte daarnaast dat president Joe Biden overweegt om extra strategische olievoorraden vrij te geven om de olieprijzen onder druk te zetten. 

Bedrijfsnieuws

Cofinimmo groep verwierf een woonzorgcentrum in Twello in de Nederlandse provincie Gelderland. Met de investering gaat een bedrag van 12 miljoen euro gepaard.

Aedifica investeerde ongeveer 27 miljoen pond in de bouw van 2 woonzorgcentra in het Verenigd Koninkrijk.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index daalde woensdag 0,2 procent tot 3.783,34 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 30.273,87 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 11.148,64 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen openen hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. IG Markets voorziet een openingswinst van 173 punten voor de Duitse DAX, een plus van 76 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 45 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De Europese aandelenmarkten daalden woensdag na een driedaagse zegereeks, gesteund door de aan kracht winnende overtuiging in de markt dat de Federal Reserve de rente mogelijk in een lager tempo gaat verhogen. Volgens marktanalisten van Mott Capital Management is er echter niets fundamenteel in de markt veranderd om een belangrijke wijziging in het agressieve beleid van de Fed te rechtvaardigen.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de dienstensector in de eurozone in september iets meer is gekrompen dan eerder werd gemeten. de index daalde van 49,8 naar 48,8.

In het VK was in september sprake van nulgroei, terwijl de dienstensector in Duitsland versneld kromp en de groei in Frankrijk verder aantrok. In Italië en Spanje was in september sprake van krimp.

De Duitse export is in augustus met 1,6 procent gestegen, terwijl de import met 3,4 procent toenam, waarmee de handelsbalans uitkwam op een overschot van 1,2 miljard euro.

De Franse industriële productie is in augustus op maand- en jaarbasis gestegen met achtereenvolgens 2,4 procent en 0,4 procent.

Bedrijfsnieuws

Infineon steeg 3,1 procent. Het hoofd van de autodivisie van Infineon bevestigde dat de vraag naar microcontrollers en vermogenshalfgeleiders ruim boven de levercapaciteit van de chipfabrikant blijft.

LVMH daalde 1,6 procent na een rapport van RBC Capital Markets. De zogenaamde soft-luxury-divisie zou het bedrijf kunnen helpen met het overtreffen van de verwachtingen, aangezien de divisie, waar onder andere Louis Vuitton en Dior onder vallen, naar verwachting een omzetgroei van circa 20 procent zal rapporteren.

In Frankfurt steeg Hannover Rueck 3,2 procent, Daimler Truck won 3,1 procent, terwijl Siemens Energy 5,8 procent lager noteerde.

In Parijs noteerde EssilorLuxottica 1,4 procent hoger. Unibail-Rodamco-Westfield daalde 7,1 procent.

Euro STOXX 50          3.447,72 (-1,1%)
STOXX Europe 600       398,91 (-1,0%)
DAX                    12.517,18 (-1,2%)
CAC 40                 5.985,46 (-0,9%)
FTSE 100               7.052,62 (-0,5%)
SMI                    10.477,69 (-1,1%)
AEX                    664,45 (-0,8%)
BEL 20                 3.446,50 (-0,9%)
FTSE MIB               21,360,72 (-1,5%)
IBEX 35                7.579,90 (-1,5%)


AMERIKAANSE AANDELEN
Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures donderdag hoger.

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De Amerikaanse aandelenmarkten noteerden woensdag lager, waarbij beleggers hun winsten pakten na een stevige rally de afgelopen twee voorgaande sessies, volgend op het verrassende besluit van de Reserve Bank of Australia om de rente minder dan verwacht te verhogen en een daling van het aantal vacatures in augustus in de VS.

"Als die trend zich voortzet, zal de Fed de rente misschien in een lager tempo verhogen", zei marktanalist Jack Janasiewicz van Natixis Investment.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de werkgelegenheid in de private sector in de VS in september is gestegen met 208.000 vanen, terwijl de markt rekende op een groei van 200.000 banen. Het cijfers van augustus werd met circa 50.000 banen opwaarts bijgesteld naar een groei van 185.000 banen.

Het aantal hypotheekaanvragen in de VS is vorige week gedaald met 14,2 procent. De marktindex daalde van 254,8 naar 218,7.

Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in augustus gedaald met 4,3 procent van 70,5 miljard dollar in juli naar 67,4 miljard in augustus.

Tot slot kreeg de markt een tweetal inkoopmanagersindices te verwerken. Volgens S&P Global vertraagde de krimp in de dienstensector in september. De index steeg van 43,7 naar 49,3, terwijl volgens ISM sprake van een lichte vertraging van de groei. De ISM-index daalde van 56,9 naar 56,7.

De oktoberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,4 procent, ofwel 1,24 dollar, hoger op 87,76 dollar op de New York Mercantile Exchange, nadat uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Oliekartel OPEC en diens bondgenoten hebben woensdag besloten om de olieproductie met 2 miljoen vaten per dag te verlagen.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS geen publicaties geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Apple heeft toeleveranciers voor het eerst gevraagd om de productie van onderdelen van sommige AirPods en Beats-hoofdtelefoons naar India te verplaatsen, om minder afhankelijk te zijn van de aanvoerketens vanuit China. Dat meldde de Japanse zakenkrant Nikkei. Apple zou volgend jaar al productie in India willen starten, volgens de krant.

Elon Musk wil de overname van Twitter doorzetten conform de voorwaarden van zijn aanvankelijke overnamebod. De oprichter van Tesla bindt daarmee verrassend in, na een maandenlange strijd om onder de overname ter waarde van 44 miljard dollar uit te komen. Het aandeel Twitter daalde 1,6 procent.

Juul zoekt financiering voor mogelijk faillissement. De fabrikant van elektronische sigaretten, of 'vapers', kampt met een verbod op zijn producten door de toezichthouder FDA, na een reeks sterfgevallen die aan elektrische sigaretten konden worden gerelateerd. Er zijn nu duizenden claims tegen het bedrijf, omdat het reclame zou hebben gemaakt gericht op minderjarige gebruikers. Overigens is het verbod tijdelijk opgeschort omdat Juul in beroep is gegaan.
 
Amazon neemt geen nieuwe medewerkers aan voor zijn belangrijkste retailtak, vanwege de economische tegenwind, meldde The New York Times.

S&P 500 index              3.783,29 (-0,2%)
Dow Jones index            30.273,87 (-0,1%)
Nasdaq Composite           11.148,64 (-0,3%)


AZIE
De Aziatische beurzen noteerden donderdag verdeeld.

Nikkei 225              27.376,34 (+0,9%)
Shanghai Composite      3.024,39(-0,6%)
Hang Seng               18.063,62 (-0,1%)

VALUTA
De euro/dollar noteerde op 0,9917. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 0,9893 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 0,9854 op de borden.

USD/JPY Yen   144,52
EUR/USD Euro  0,9917
EUR/JPY Yen   143,31

MACRO-AGENDA:
00:00 Chinese beurzen gesloten (Chi)
06:30 Inflatie - September (NL)
08:00 Fabrieksorders - Augustus (Dld)
11:00 Detailhandelsverkopen - Augustus (eur)

BEDRIJFSNIEUWS:
13:00 Constellation Brands - Cijfers tweede kwartaal (VS)
22:00 Levi Strauss - Cijfers derde kwartaal (VS)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met donderdag 13 oktober 2022.

DONDERDAG 06 OKTOBER 2022

10:00 Colruyt - BAVA

VRIJDAG 07 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

MAANDAG 10 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

DINSDAG 11 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

WOENSDAG 12 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

DONDERDAG 13 OKTOBER 2022

07:00 Fagron - Kwartaalcijfers

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Wall Street lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,2 procent tot 3.783,34 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 30.273,87 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 11.148,64 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten noteerden woensdag lager, waarbij beleggers hun winsten pakten na een stevige rally de afgelopen twee voorgaande sessies, volgend op het verrassende besluit van de Reserve Bank of Australia om de rente minder dan verwacht te verhogen en een daling van het aantal vacatures in augustus in de VS.

"Als die trend zich voortzet, zal de Fed de rente misschien in een lager tempo verhogen", zei marktanalist Jack Janasiewicz van Natixis Investment.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de werkgelegenheid in de private sector in de VS in september is gestegen met 208.000 vanen, terwijl de markt rekende op een groei van 200.000 banen. Het cijfers van augustus werd met circa 50.000 banen opwaarts bijgesteld naar een groei van 185.000 banen.

Het aantal hypotheekaanvragen in de VS is vorige week gedaald met 14,2 procent. De marktindex daalde van 254,8 naar 218,7.    

Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in augustus gedaald met 4,3 procent van 70,5 miljard dollar in juli naar 67,4 miljard in augustus. 

Tot slot kreeg de markt een tweetal inkoopmanagersindices te verwerken. Volgens S&P Global vertraagde de krimp in de dienstensector in september. De index steeg van 43,7 naar 49,3, terwijl volgens ISM sprake van een lichte vertraging van de groei. De ISM-index daalde van 56,9 naar 56,7.

De euro/dollar noteerde op 0,9893. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 0,9889 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 0,9983 op de borden. 
    
De oktoberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,4 procent, ofwel 1,24 dollar, hoger op 87,76 dollar op de New York Mercantile Exchange, nadat uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.    

Oliekartel OPEC en diens bondgenoten hebben woensdag besloten om de olieproductie met 2 miljoen vaten per dag te verlagen.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS geen publicaties geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Apple heeft toeleveranciers voor het eerst gevraagd om de productie van onderdelen van sommige AirPods en Beats-hoofdtelefoons naar India te verplaatsen, om minder afhankelijk te zijn van de aanvoerketens vanuit China. Dat meldde de Japanse zakenkrant Nikkei. Apple zou volgend jaar al productie in India willen starten, volgens de krant.

Elon Musk wil de overname van Twitter doorzetten conform de voorwaarden van zijn aanvankelijke overnamebod. De oprichter van Tesla bindt daarmee verrassend in, na een maandenlange strijd om onder de overname ter waarde van 44 miljard dollar uit te komen. Het aandeel Twitter daalde 1,6 procent.

Juul zoekt financiering voor mogelijk faillissement. De fabrikant van elektronische sigaretten, of 'vapers', kampt met een verbod op zijn producten door de toezichthouder FDA, na een reeks sterfgevallen die aan elektrische sigaretten konden worden gerelateerd. Er zijn nu duizenden claims tegen het bedrijf, omdat het reclame zou hebben gemaakt gericht op minderjarige gebruikers. Overigens is het verbod tijdelijk opgeschort omdat Juul in beroep is gegaan.
 
Amazon neemt geen nieuwe medewerkers aan voor zijn belangrijkste retailtak, vanwege de economische tegenwind, meldde The New York Times.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald en OPEC+ heeft besloten de productie met 2 miljoen vaten per dag te verlagen.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 30 september zijn gedaald met 1,4 miljoen vaten tot 429,2 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden daalden met 4,7 miljoen vaten tot 207,5 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 3,4 miljoen vaten tot 110,9 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 91,3 procent. Dat was 90,6 procent een week eerder.

Oliekartel OPEC en diens bondgenoten hebben woensdag besloten om de olieproductie met 2 miljoen vaten per dag te verlagen.

Het besluit zal de toch al hoge energieprijzen volgens marktkenners verder opdrijven en het olie-exporterende Rusland helpen de oorlog in Oekraïne te betalen.

Het besluit zou een plan van de G7 kunnen ondermijnen om de prijs van Russische olie op de wereldmarkt te beperken middels de introductie van een prijsplafond.

De productieverlaging is de grootste van het kartel en diens partners verenigd in OPEC+, wat aangeeft dat het van plan is om de prijzen hoog te houden na zeven jaar van een relatief gematigde markt, concluderen analisten.

De oktoberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,4 procent, ofwel 1,24 dollar, hoger op 87,76 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Aedifica investeert in Verenigd Koninkrijk

(ABM FN-Dow Jones) Aedifica heeft ongeveer 27 miljoen pond geïnvesteerd in de bouw van 2 woonzorgcentra in het Verenigd Koninkrijk. Dit meldde de zorgvastgoedinvesteerder woensdagavond.

De woonzorgcentra zullen plaats bieden aan 140 bewoners. Aedifica rekent op een initieel nettohuurrendement van circa 5,0 procent.

De verwachte opleveringsdatum is in het eerste kwartaal van 2024.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De brede STOXX Europe 600 index daalde 1,0 procent tot 398,91 punten, de Duitse DAX verloor 1,2 procent tot 12.517,18 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,9 procent op 5.985,46 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent lager op 7.052,62 punten.

De Europese aandelenmarkten daalden woensdag na een driedaagse zegereeks, gesteund door de aan kracht winnende overtuiging in de markt dat de Federal Reserve de rente mogelijk in een lager tempo gaat verhogen. Volgens marktanalisten van Mott Capital Management is er echter niets fundamenteel in de markt veranderd om een belangrijke wijziging in het agressieve beleid van de Fed te rechtvaardigen.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de dienstensector in de eurozone in september iets meer is gekrompen dan eerder werd gemeten. de index daalde van 49,8 naar 48,8.

In het VK was in september sprake van nulgroei, terwijl de dienstensector in Duitsland versneld kromp en de groei in Frankrijk verder aantrok. In Italië en Spanje was in september sprake van krimp.

De Duitse export is in augustus met 1,6 procent gestegen, terwijl de import met 3,4 procent toenam, waarmee de handelsbalans uitkwam op een overschot van 1,2 miljard euro.

De Franse industriële productie is in augustus op maand- en jaarbasis gestegen met achtereenvolgens 2,4 procent en 0,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 0,9854. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 0,9984 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 0,9983 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,5 procent hoger, nadat uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Oliekartel OPEC en diens bondgenoten hebben woensdag besloten om de olieproductie met 2 miljoen vaten per dag te verlagen.

Bedrijfsnieuws

Infineon steeg 3,1 procent. Het hoofd van de autodivisie van Infineon bevestigde dat de vraag naar microcontrollers en vermogenshalfgeleiders ruim boven de levercapaciteit van de chipfabrikant blijft.

LVMH daalde 1,6 procent na een rapport van RBC Capital Markets. De zogenaamde soft-luxury-divisie zou het bedrijf kunnen helpen met het overtreffen van de verwachtingen, aangezien de divisie, waar onder andere Louis Vuitton en Dior onder vallen, naar verwachting een omzetgroei van circa 20 procent zal rapporteren.

In Frankfurt steeg Hannover Rueck 3,2 procent, Daimler Truck won 3,1 procent, terwijl Siemens Energy 5,8 procent lager noteerde.

In Parijs noteerde EssilorLuxottica 1,4 procent hoger. Unibail-Rodamco-Westfield daalde 7,1 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,4 procent lager op 3.736,72 punten. De Dow Jones index daalde 1,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 2,0 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Cofinimmo verwerft woonzorgcentrum in Twello

(ABM FN) Cofinimmo groep heeft een woonzorgcentrum in Twello in de Nederlandse provincie Gelderland verworven. Dat laat de groep woensdag nabeurs weten in een persbericht.

Met de investering gaat een bedrag van  12 miljoen euro gepaard. De site is reeds in uitbating en is verhuurd aan zorguitbater Martha Flora. Het complex telt ongeveer 2.500 vierkante meter en werd in 2016 gerenoveerd.

Er is een dubbel netto huurovereenkomst (de eigenaar staat hoofdzakelijk in voor de onderhoudskosten van het dak en de structuur van het gebouw) met een looptijd van 20 jaar ondertekend. De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden op basis van de Nederlandse consumentenprijsindex. Het bruto huurrendement bedraagt circa 5 procent aldus Cofinimmo.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Bel20 dieper in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs moest woensdag de winsten van gisteren grotendeels opgeven. De Bel20 index verloor 0,9 procent tot 3.446 punten.

Kon de Brusselse beurs dinsdag nog genieten van een forse daling van de lange rentes doorheen Europa, daar kwam vandaag rond 15 uur plots druk op de obligatiemartken. Dit doordat er berichten opdoken dat OPEC+ een productieverlaging van 2 miljoen vaten per dag doorvoert, wat de energiecrisis in Europa vermoedelijk verergert.

In een interview met ABM Financial News wijst Hans Bevers, hoofdeconoom bij Degroof Petercam, erop dat Rusland en Saoedi-Arabië er alle belang bij hebben om de olieprijzen hoog te houden. “Het signaal komt terwijl er een grimmige oorlogssfeer in Europa hangt en tegen de achtergrond van de vertragende wereldeconomie”, aldus Bevers.

“Het is weer een signaal van Poetin richting het westen waarbij de markten beginnen te anticiperen op het volgende signaal. Want wat zal er volgende week weer zijn? De sabotage van Nordstream hadden we al”, aldus Bevers die nu denkt aan een mogelijke stopzetting van het olietransport naar Europa vanuit Rusland.

“Dit zou wel een minder fundamenteel probleem zijn. Zo kunnen we ondertussen deels alternatieve bronnen aanspreken vanuit het Midden-Oosten, Afrika en Amerika. Het zal moeilijk zijn, maar de klap zou minder zwaar zijn dan als ze 6 maanden geleden genomen was", aldus Bevers.

Ondertussen is het ook de vraag na de gedaalde langetermijnrente van gisteren of deze beweging zich duurzaam kan doorzetten. “Om dit te weten is de inflatie een belangrijke component. We zien dat de industriële metaalprijzen al aan het terugvallen zijn sinds begin dit jaar. Tevens zijn er genoeg aanwijzingen dat de wereldeconomie aan het vertragen is, wat ook de inflatie uiteindelijk zal afremmen”, aldus de hoofdeconoom.

Zelf verwacht Bevers dat de inflatie in de eurozone in 2023 zal dalen naar 7,5 procent. “De consensus zit nog op 5 procent, maar ik denk dat komend jaar de inflatie nog even hardnekkig zal zijn. Zeker in het begin van het jaar. Echter liggen de kaarten beter in de VS waar ik mik op een inflatie van  3,1 procent voor 2023, terwijl de consensus daar nog op 3,8 procent zit."

“Zo zie ik signalen dat de kerninflatie zal afzwakken ondermeer door een verzwakkende arbeidsmarkt. Het aantal gewerkte uren zien we milderen en het aantal voltijdse werkkrachten zie ik stagneren." Dat er woensdag 208.000 nieuwe banen gerapporteerd werden door het ADP-rapport ziet Bevers als ruis. “De prognose stond op 200.000, maar op korte termijn zijn arbeidsmarktcijfers vaak ‘messy’. In het grote geheel zie ik wel degelijk signalen dat we naar een afkoeling gaan vanaf 2023.” 

Wel is het beurshuis niet positief over de financiële markten. “De beleidsrente gaat nog verder omhoog in de VS en Europa waarbij ik mik op ongeveer 4,5 procent in de VS en tussen de 2,5 procent tot 3,25 procent in Europa eind dit jaar. Als de langetermijnrente ook blijft stijgen, zal dat geen goede zaak zijn voor financiële markten. We blijven voorzichtig over aandelen en kopen voorlopig niet bij”, sluit de econoom af.

Op macrovlak werd vandaag bekend gemaakt dat het tekort op de Amerikaanse handelsbalans zoals verwacht daalde met 4 procent naar 67,4 miljard in september. In de VS steeg de inkoopmanagersindex volgens S&PGlobal voor de dienstensector van 43,7 in augustus naar 49,3, het hoogste niveau in drie maanden en een niveau dat nog nauwelijks duidt op krimp. Het Institute for Supply Management kwam dan weer met een daling van 56,9 in augustus naar 56,7 in september. Economen hadden gerekend op een index van 56,0.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trok Ackermans & van Haaren de kop met een koerswinst van 2,0 procent samen met Argen-X dat 3,1 procent won. De holding is vandaag begonnen met eigen aandelen in te kopen. 

AB InBev verloor 2,7 procent, ondanks een hoger koersdoel van RBC. De analisten waarschuwden echter dat een hoge inflatie het consumentenvertrouwen zou kunnen aantasten en de bierverkoop onder druk kan zetten.

Argenx steeg 3,1 procent. Kempen heeft het aandeel op de favorietenlijst geplaatst met een koersdoel van 450,00 euro. 

Proximus daalde 3,5 procent, na een negatief analistenrapport. 

VGP liet nog eens 5,1 procent liggen.

In de BelMid won Atenor 1,9 procent, terwijl Xior 6,5 procent prijsgaf. De FSMA heropende de handel in het aandeel Xior vanochtend, nadat gisteren voor 60 miljoen euro aan aandelen werd verkocht door ST Holding Sàrl en ESHF 2 Holdings Sàrl voor 29,10 euro per aandeel.

Onder de kleinere aandelen vloog Onward Medical met 17 procent omhoog. Het bedrijf presenteerde positieve studieresultaten over de veiligheid en haalbaarheid van ARC-EX therapie bij de thuisbehandeling van mensen met een dwarslaesie. "Goed nieuws," zei Degroof Petercam, dat niet verrast was door de resultaten.

Nextensa levert 5,9 procent in.

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese beurzen noteert de Dow-Jones 1 procent in het rood en de S&P500 1,3 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Amerikaanse olievoorraden gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 30 september daalden de voorraden ruwe olie met 1,4 miljoen vaten tot 429,2 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden daalden met 4,7 miljoen vaten tot 207,5 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 3,4 miljoen vaten tot 110,9 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 91,3 procent. Dat was 90,6 procent een week eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

OPEC verlaagt productie inderdaad met 2 miljoen vaten

(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC en diens bondgenoten hebben woensdag besloten om de olieproductie met 2 miljoen vaten per dag te verlagen. Dit meldden afgevaardigden van het kartel woensdag.

Het besluit zal de toch al hoge energieprijzen volgens marktkenners verder opdrijven en het olie-exporterende Rusland helpen de oorlog in Oekraïne te betalen.

Het besluit zou een plan van de G7 kunnen ondermijnen om de prijs van Russische olie op de wereldmarkt te beperken middels de introductie van een prijsplafond.

De productieverlaging is de grootste van het kartel en diens partners verenigd in OPEC+, wat aangeeft dat het van plan is om de prijzen hoog te houden na zeven jaar van een relatief gematigde markt, concluderen analisten.

Voorafgaand aan de vergadering stelden OPEC+ leden dat elk besluit als een technisch reactie moet worden beschouwd op een haperende wereldeconomie, met name in China, waar coronamaatregelen de vraag naar olie hebben geschaad.

Analisten concludeerden dat het besluit een grote overwinning is voor Rusland, dat sinds het begin van de oorlog in februari ongeveer een miljoen vaten per dag aan productie heeft verloren. Op 5 december ziet Moskou zich geconfronteerd met het vooruitzicht van een olie-embargo van de Europese Unie en het prijsplafond van de G7, die de verkoop nog verder dreigen te beperken.

De verwachting dat het kartel de productie aanzienlijk zou verlagen, heeft deze week bijgedragen aan een duidelijke stijging van de olie-futures. Een productieafname met 2 miljoen vaten is aan de bovenkant van de verwachtingen.

De november-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie noteerde woensdag 0,4 procent lager op 85,19 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met donderdag 13 oktober 2022.

DONDERDAG 06 OKTOBER 2022

10:00 Colruyt - BAVA

VRIJDAG 07 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

MAANDAG 10 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

DINSDAG 11 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

WOENSDAG 12 OKTOBER 2022

00:00 Befimmo - Beleggersdag

DONDERDAG 13 OKTOBER 2022

07:00 Fagron - Kwartaalcijfers
00:00 Bpost -  Beleggersdag

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Dienstensector VS groeit iets trager - ISM

(ABM FN-Dow Jones) De groei in de Amerikaanse dienstensector is in september licht vertraagd. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex daalde van 56,9 in augustus naar 56,7 in september. Economen hadden gerekend op een index van 56,0.

ISM publiceerde eerder deze week al cijfers voor de industrie. Deze inkoopmanagersindex daalde van 52,8 tot 50,9 in september.  

Eerder vanmiddag lieten cijfers van S&P Global juist zien dat de Amerikaanse dienstensector nog fractioneel kromp, maar deze inkoopmanagersindex toonde wel een flinke stijging, van 43,7 naar 49,3.

Een indexcijfer van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een indexcijfer van minder dan 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Amerikaanse dienstensector krimpt minder hard - S&P

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dienstensector is in september aanzienlijk minder hard gekrompen. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 43,7 in augustus naar 49,3, het hoogste niveau in drie maanden en een niveau dat nog nauwelijks duidt op krimp. Eerder was al een voorlopig cijfer van 49,2 gemeld.
 
Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

OPEC overweegt productieverlaging van 2 miljoen vaten - media

(ABM FN-Dow Jones) Een adviserend panel heeft de OPEC en zijn bondgenoten geadviseerd om de productie met 2 miljoen vaten per dag te verminderen. Dit meldden diverse media woensdagmiddag.

De aanbeveling van de Joint Ministerial Monitoring Committee komt voorafgaand aan een vergadering van afgevaardigden van OPEC+ in Wenen die weldra zal aanvangen.

De verwachting dat het kartel de productie aanzienlijk zou verlagen, heeft deze week bijgedragen aan een duidelijke stijging van de olie-futures.

De november-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie noteerde woensdag 0,9 procent hoger op 86,29 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Beursblik: Bank of America voorziet sterke Europese bedrijfswinsten

(ABM FN-Dow Jones) Analisten van Bank of America zijn optimistisch over de aanstaande kwartaalcijfers van Europese bedrijven, met een verwachte winstgroei van 30 procent voor de bedrijven in de Stoxx Europe 600-index. Toch blijven de analisten negatief over Europese aandelen.  

Tweederde van de verwachte winstgroei is toe te schrijven aan de energiesector. Zonder die sector groei de winst per aandeel met 11 procent, becijferden de analisten.

Ook voor het komende jaar zijn de verwachtingen positief. Hoe kunnen de winstramingen zo hoog blijven,vnu de wereldeconomie zoveel trager groeit?

Deels komt dit door de hoge energieprijzen, die de winst van energiebedrijven aanjaagt. Ook stijgt door de stijgende inflatie de winst per aandeel automatisch en de hogere rendementen op staatsleningen stuwen de winsten van banken en verzekeraars. Door de zwakke euro tenslotte boeken Europese multinationals meer winst op hun buitenlandse omzet.

De winstverwachtingen staan nu op een piek, denken de analisten. Over een jaar kan de verwachte winst per aandeel voor de Stoxx Europe 600 tot 20 procent lager zijn dan nu, door toenemende margedruk, tragere groei en het wegvallen van de huidige ondersteunende factoren.

Daarom blijven de analisten negatief over Europese aandelen, ofschoon de koersen al tot dichtbij het koersdoel van Bank of America van 390 punten voor de Stoxx 600 index zijn gezakt. Zij denken dat de economische groei kan vertragen en de obligatierentes verder kunnen stijgen, waardoor obligaties aantrekkelijker worden ten opzichte van aandelen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursblik: banenrapport ADP september oogt stabiel

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse banengroei in september in de private sector van de Verenigde Staten oogt stabiel. Dit concludeerde Rabobank woensdag na publicatie van het rapport door ADP.

"Zeker met de opwaartse bijstelling naar 185.000 over augustus is de groei in september ook voor de Federal Reserve een comfortabel cijfer", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank. "De Fed wil vooral een geleidelijk daling in de banengroei en als het rapport van aanstaande van vrijdag over september ook dit aantal laat zien, stemt dat de monetair beleidsmakers tevreden", denkt Marey.

De analist merkte verder op dat mijnbouw en industrie, en de informatie- en financiële dienstverlening het lastig hebben met dalingen, terwijl de horeca verder normaliseert en niet meer de motor is waar dit rapport het van moet hebben. "Over het geheel genomen is ook de verdeling redelijk stabiel", oordeelde de analist 

Er werden woensdag over september 208.000 nieuwe banen gerapporteerd, terwijl de prognose op 200.000 stond. In het kleinbedrijf kwamen er nu 58.000 banen bij, in het middenbedrijf 90.000 en bij de grote bedrijven 60.000.

De euro noteerde woensdagmiddag 0,8 procent lager op 0,9909 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Tekort Amerikaanse handelsbalans daalt

(ABM FN-Dow Jones) Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in augustus zoals verwacht gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.

Het tekort daalde met 4,3 procent, van 70,5 miljard dollar in juli naar 67,4 miljard in augustus. Vooraf werd gerekend op 67,7 miljard.

De export daalde met 0,3 procent tot bijna 259 miljard dollar, terwijl de import daalde met 1,1 procent tot 326 miljard dollar.

Het tekort met China steeg tot 33,5 miljard dollar. Het tekort met de Europese Unie kwam uit op 13,5 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Banengroei Amerika net iets beter dan voorzien - ADP

(ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in september iets sterker gestegen dan verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

Het aantal banen steeg in september met 208.000 tegen een herziene 185.000 in augustus, waar eerder 132.000 voor was gerapporteerd.

Er was door economen voor augustus gerekend op een groei van 200.000 banen.

Scholen gingen weer open en de coronavrees nam af. "Maar hoewel de banengroei stabiel is, blijft deze onder het driemaandsgemiddelde", aldus ADP.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursupdate: Brussel licht in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs bleef woensdagmiddag in het rood. Richting de klok van twee uur daalde de Bel20 0,3 procent tot 3.469,48 punten. 

In de hoofdindex trekt Ackermans & van Haaren de kop met een koerswinst van 3,0 procent. De holding is vandaag begonnen met eigen aandelen in te kopen. 

AB InBev verliest 0,7 procent, ondanks een hoger koersdoel van RBC. De analisten waarschuwden echter dat een hoge inflatie het consumentenvertrouwen zou kunnen aantasten en de bierverkoop onder druk kan zetten.

Argenx stijgt 1,6 procent. Kempen heeft het aandeel op de favorietenlijst geplaatst met een koersdoel van 450,00 euro. 

Proximus daalt 2,1 procent, na een negatief analistenrapport. 

VGP laat nog eens 2,3 procent liggen.

In de BelMid wint Atenor 2,6 procent, terwijl Xior 5,6 procent prijsgeeft. De FSMA heropende de handel in het aandeel Xior vanochtend, nadat gisteren voor 60 miljoen euro aan aandelen werd verkocht door ST Holding Sàrl en ESHF 2 Holdings Sàrl voor 29,10 euro per aandeel.

Onder de kleinere aandelen vliegt Onward Medical met 15,3 procent omhoog. Het bedrijf presenteerde positieve studieresultaten over de veiligheid en haalbaarheid van ARC-EX therapie bij de thuisbehandeling van mensen met een dwarslaesie, aldus Onward. "Goed nieuws," zei Degroof Petercam, dat niet verrast was door de resultaten.

Nextensa levert 3,5 procent in. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Europese gasopslag voor 90 procent gevuld

(ABM FN-Dow Jones) De Europese gasopslagen zijn voor 89,6 procent gevuld. Dat blijkt woensdag uit cijfers die Reuters bijhoudt.

De doelstelling van de Europese Unie lag op 80,0 procent per 1 oktober.

De Dutch TTF Gas Future noteert woensdagmiddag op 164,68 euro per MWH. Dat is iets hoger dan dinsdag, maar ten opzichte van de piek van 350 euro eind augustus gaat het om een ruimschootse halvering.

De Europese Commissie wil met alle lidstaten een tijdelijk prijsplafond en gezamenlijk gas gaan inkopen. De EU heeft een aanzienlijke marktmacht en lidstaten moeten niet met elkaar concurreren om energie op de wereldmarkt en zo de prijzen opdrijven, aldus Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen woensdag. De Commissie onderhandelt al met betrouwbare leveranciers zoals Noorwegen over een bandbreedte waarin de gasprijs kan bewegen, om de "krankzinnige" marktvolatiliteit te dempen, zei Von der Leyen.

Sinds de Russische invasie van Oekraïne heeft de EU zijn afhankelijkheid van Russisch gas sterk verminderd, van 41 naar 7,5 procent. 

Ondertussen werkt de commissie aan een alternatief voor de TFF-gasprijs die in Europa wordt gehanteerd. 

De TFF-prijs is nog gebaseerd op pijpleidinggas en reflecteert niet het toegenomen aandeel vloeibaar gas in de energiemix. Dat rechtvaardigt een nieuwe marktprijs, vindt Brussel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

EU hervormt gasprijs

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie wil in gesprek met lidstaten over een tijdelijk prijsplafond voor aardgas voor stroomopwekking gedurende komende winter, om de invloed van de volatiele gasprijs op de stroomprijs te verminderen. Dat kondigde voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie woensdag aan in het Europese parlement.

Tegelijkertijd werkt de commissie aan een alternatief voor de TFF-gasprijs die in Europa wordt gehanteerd. Sinds de Russische invasie van Oekraïne heeft de EU zijn afhankelijkheid van Russisch gas sterk verminderd, van 41 naar 7,5 procent. De TFF-prijs is nog gebaseerd op pijpleidinggas en reflecteert niet het toegenomen aandeel vloeibaar gas in de energiemix. Dat rechtvaardigt een nieuwe marktprijs, vindt Brussel.

Op dit moment zit de markt zo in elkaar dat een hoge aardgasprijs de stroomprijs sterk laat stijgen. Dit prijsopdrijvende mechanisme moet worden beperkt, zei Von der Leyen, voor de stroomopwekking, maar ook voor het aardgas voor woningverwarming en de industrie. "Je kunt zie hoe Rusland de prijs manipuleert en dat moet stoppen."  

Von der Leyen erkende het risico dat er niet genoeg gas kan worden ingekocht voor deze prijs. Sinds maart staan echter meer lidstaten open voor het plan en is de EU er beter op voorbereid, zei de voorzitter.  

De Europese Commissie wil ook dat de Europese lidstaten gezamenlijk energie gaan inkopen op de wereldmarkt. De EU heeft een aanzienlijke marktmacht en lidstaten moeten niet met elkaar concurreren om energie op de wereldmarkt en zo de prijzen opdrijven, aldus Von der Leyen. De Commissie onderhandelt al met betrouwbare leveranciers zoals Noorwegen over een bandbreedte waarin de gasprijs kan bewegen, om de "krankzinnige" marktvolatiliteit te dempen, zei Von der Leyen verder.

Eerder werden al stappen genomen om de grote winsten die stroomproducenten dit jaar maken dankzij de zeer hoge energieprijzen af te romen en terug te geven aan de energieverbruikers. Ook is de aardgasconsumptie inmiddels met 10 procent gedaald.

Repower EU

Naast de maatregelen om de aardgasprijs te beteugelen, kondigde Von der Leyen plannen aan voor Europese financiering van investeringen in infrastructuur voor onafhankelijke duurzame energievoorziening, bijvoorbeeld voor het installeren van warmtepompen of zonnepanelen voor huishoudens en bedrijven.  

Ook kondigde Von der Leyen een nauwere samenwerking met de NAVO aan, om de energie- en data-infrastructuur van de Europese Unie te beschermen tegen aanvallen, na de recente sabotage van de Nordstream-pijplijn. Er moeten stresstests komen om de zwakke punten in kaart te brengen, meer capaciteit om te reageren met brandstof en generatoren als het netwerk wordt gesaboteerd, en meer surveillance met satellieten.

Meer sancties

Inmiddels hebben de EU-lidstaten een akkoord bereikt over het achtste pakket met sancties tegen Rusland. "Ik verwelkom het achtste sanctiepakket. We hebben snel en doorslaggevend geacteerd", aldus Von der Leyen. Het nieuwe pakket met sancties bevat onder meer een uitbreiding van de zwarte lijst met Russen en Russische bedrijven. Ook staan er importverboden in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

STMicroelectronics bouwt Italiaanse fabriek

(ABM FN-Dow Jones) STMicroelectronics gaat een nieuwe fabriek in Italië bouwen. Dit maakte de halfgeleiderfabrikant woensdag bekend.

Het gaat een om fabriek voor de productie van siliciumcarbide, waarmee een investering van 730 miljoen euro is gemoeid gedurende een periode van 5 jaar. STMicroelectronics maakt daarbij gebruik van een Italiaanse subsidie.

De eerste productie moet nog in 2023 van start gaan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag lager, na de flinke winsten op dinsdag en in afwachting van de eerste indicatie van de ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt in september.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een min van 0,7 procent op 399,60 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 1,0 procent naar 12.553,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,6 procent met een stand van 6.002,54 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 1,1 procent naar 7.006,64 punten.

"Psychologisch interessant is het feit dat slecht nieuws momenteel gewoon wordt onderdrukt", aldus marktanalist Salah Bouhmidi van IG Nederland. "De inflatie in de eurozone blijft hoog, alleen al in Duitsland ligt de inflatie nu in de dubbele cijfers. En de producentenprijzen exploderen", aldus Bouhmidi.

"Niettemin verwachten beleggers dat de gasprijzen dalen en dat de inflatiespiraal zal afnemen", aldus de analist woensdag. De inflatie is volgens Bouhmidi nog niet onder controle en het is dan ook onwaarschijnlijk volgens de analist dat de centrale banken de cyclus van renteverhogingen binnenkort zullen beëindigen.

IG wees op de koerswinsten van aandelen op dinsdag in vooral de sectoren basismaterialen, vastgoed, olie & gas en industrie, terwijl ook techaandelen er goed bij lagen. "Beleggers zijn er nu van overtuigd dat een recessie kan worden vermeden of vrij gematigd zal zijn."

Vanochtend ging de aandacht uit naar de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de eurozone, die sterker dan verwacht daalde. De index kwam in augustus uit op 48,8, tegenover 48,9 volgens een voorlopige meting.

De samengestelde index, die ook de industrie omvat, kwam uit op 48,1, een dieptepunt in 20 maanden.

“Nu de laatste inkoopdata van de eurozone een krimpversnelling en een toename van de prijsdruk in september laten zien, vervaagt de hoop dat de regio een recessie kan vermijden”, meent Chris Williamson, econoom bij S&P Global Market.

“De noodzaak voor beleidsmakers om de op hol geslagen inflatie onder controle te krijgen, maakt het risico van een scherpe economische neergang alleen maar groter”, aldus Williamson.
 
Naast de banengroei in de VS gaat de aandacht woensdag nog uit naar de handelsbalans van de Amerikanen over augustus, de twee inkoopmanagersindices over september van ISM en S&P en de wekelijkse olievoorraden.  Ook komt OPEC+ bijeen. De markt verwacht dat het kartel zal melden de productie te verlagen, de vraag is alleen met hoeveel.

De Britse premier Liz Truss spreekt vandaag op de jaarbijeenkomst van haar partij, de Conservative Party. De voorzitter van de de Federal Reserve van Atlanta Raphael Bostic houdt vandaag een toespraak.

Olie werd woensdag iets goedkoper. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het rood op 86,22 dollar, terwijl voor een december-future Brent 91,53 dollar werd betaald, een daling van 0,3 procent. De recente stijging van de olieprijs maken de zaken een stuk moeilijker, aldus Keppenne van CBC Banque. Vandaag komt OPEC+ bijeen. "De huidige geruchten suggereren dat OPEC+ van plan is om de productie met 2 miljoen vaten per dag te verminderen, terwijl de oude verwachting tussen 500.000 en 1 miljoen lag", aldus de econoom. Marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank schatte woensdag in dat het kartel minder vraag naar olie voorziet, ook vanuit China, en de olieprijs middels een productieverlaging op peil wil houden.  

De euro/dollar noteerde op 0,9931. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 0,9985 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 0,9992 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

In Parijs noteerden negen hoofdaandelen een plus en in Frankfurt waren dit er dertien. Daar trok het aandeel Daimler Truck de kar met een plus van 3,1 procent. Op de Franse beurs ging EssilorLuxottica 1,3 procent in het groen.

Daarentegen daalde de koers van het aandeel van het Duitse Continental 6,0 procent en van het Frans-Nederlandse Unibail-Rodamco 6,4 procent.

De koers van het aandeel van het Belgische Ackermans & van Haaren won 3,2 procent na de start van een aandeleninkoopprogramma. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,8 procent in het rood.

De S&P500 index steeg dinsdag 3,1 procent tot 3.790,93 punten. De Dow Jones-index won 2,8 procent tot 30.316,32 punten en technologie-index Nasdaq klom 3,3 procent. tot 11.176,41 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Omzet Hybrid Software stijgt

(ABM FN) Hybrid Software heeft de omzet zien stijgen dankzij zijn deelneming aan de Labelexpo Americas. Dit liet het bedrijf woensdag weten. 

“Er was veel interesse op de beursvloer en er is weer vertrouwen dat alles op gang komt na de verstoring door de pandemie”, aldus Mike Rottenborn, CEO van Hybrid Software Group. 

Tijdens de expo heeft Hybrid Software voor 690.000 dollar aan omzet in de Amerika’s geboekt, aldus de CEO. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Bel20 daalt licht

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde woensdagochtend licht in het rood. Richting het einde van de ochtend daalde de Bel20 0,3 procent tot 3.466,82 punten.

Elders in Europa noteren de beursindexen ook in de min. 

Hoewel de aandelenmarkten de afgelopen twee dagen werden aangejaagd door de hoop dat de Federal Reserve in de toekomst minder agressief zal zijn in het verhogen van de rente, moet de markt niet te snel conclusies trekken, waarschuwt econoom Bernard Keppenne van CBC Banque. 

De econoom wijst op het besluit van de Centrale Bank van Nieuw-Zeeland vanochtend om de rente met 50 basispunten te verhogen tot 3,50 procent, het hoogste niveau in zeven jaar. Dit “herinnert eraan dat de strijd tegen de inflatie nog niet voorbij is”.

Vanochtend ging de aandacht uit naar de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de eurozone, die sterker dan verwacht daalde. De index kwam in augustus uit op 48,8, tegenover 48,9 volgens een voorlopige meting.

De samengestelde index, die ook de industriee omvat, kwam uit op 48,1, een dieptepunt in 20 maanden. 

“Nu de laatste inkoopdata van de eurozone een krimpversnelling en een toename van de prijsdruk in september laten zien, vervaagt de hoop dat de regio een recessie kan vermijden”, aldus Chris Williamson, econoom bij S&P Global Market. 

“De noodzaak voor beleidsmakers om de op hol geslagen inflatie onder controle te krijgen, maakt het risico van een scherpe economische neergang alleen maar groter”, aldus Williamson. 

Bovendien maakt de stijging van de olieprijs de zaken een stuk moeilijker, aldus Keppenne van CBC Banque. Vandaag komt OPEC+ bijeen. “De huidige geruchten suggereren dat OPEC+ van plan is om de productie met 2 miljoen vaten per dag te verminderen, terwijl de oude verwachting tussen 500.000 en 1 miljoen lag”, aldus de econoom.

De euro/dollar noteerde op 0,9946. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex leidt Ackermans & van Haaren met een koerswinst van 3,1 procent. De holding wil voor 70 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Het programma loopt in principe tot mei volgend jaar, als de algemene vergadering plaatsvindt.

AB InBev verliest 1,4 procent. RBC verhoogde het koersdoel voor AB InBev van 64,00 naar 70,00 euro met een ongewijzigd Outperform advies. Analisten waarschuwden echter dat een hoge inflatie het consumentenvertrouwen zou kunnen aantasten en de bierverkoop onder druk kan zetten.

Argenx stijgt 2,0 procent. Kempen heeft het aandeel op de favorietenlijst geplaatst met een koersdoel van 450,00 euro. 

Proximus daalt 2,5 procent, na een negatief analistenrapport. 

In de BelMid wint Recticel 1,4 procent, terwijl Xior 7,1 procent prijsgeeft. De FSMA heropende de handel in het aandeel Xior vanochtend, nadat gisteren voor 60 miljoen euro aan aandelen werd verkocht door ST Holding Sàrl en ESHF 2 Holdings Sàrl. 

Onder de kleinere aandelen stijgt Onward Medical met 11,9 procent. Het bedrijf presenteerde positieve studieresultaten over de veiligheid en haalbaarheid van ARC-EX therapie bij de thuisbehandeling van mensen met een dwarslaesie, aldus Onward. "Goed nieuws," zei Degroof Petercam, dat niet verrast was door de resultaten.

Nextensa levert 3,5 procent in. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Argenx op favorietenlijst van Kempen

(ABM FN) Zakenbank Kempen heeft het aandeel Argenx op de favorietenlijst geplaatst, met een hoger koersdoel van 450,00 euro. 

Analist Suzanne van Voorthuizen merkt op dat het aandeel Argenx één van de weinige biotechaandelen is die dit jaar een positieve koersontwikkeling laat zien. Dit is volgens de analist te danken aan het feit dat Argenx relatief weinig belooft, maar de beloftes vervolgens wel overtreft.

Hoewel een marktkapitalisatie van 20 miljard dollar wellicht wat veel oogt voor een bedrijf met maar één toepassing, blijft Van Voorthuizen toch uitermate positief over het aandeel. Daarom stelde zij ook de ramingen opwaarts bij, wat tot het hogere koersdoel leidde. 

Van Voorthuizen rekent op een succesvolle lancering van een blockbuster van meer dan 10 miljard dollar, terwijl verschillende risico's de komende 6 tot 18 maanden zullen wegvallen. Ondanks die combinatie ligt de koers van het aandeel nog altijd onder basisscenario van Kempen.

Het aandeel Argenx steeg woensdagochtend 2,0 procent tot 374,80 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Nulgroei Britse dienstensector

(ABM FN-Dow Jones) De Britse dienstensector heeft in september groei noch krimp laten zien. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van S&P Global.

De index die de activiteit van de dienstensector van het land meet, kwam in september uit op 50,0 tegen 50,9 in augustus. In de voorlopige meting werd melding gemaakt van 49,2.

De inkoopmanagersindex voor de Britse industrie bleek maandag in de definitieve meting te zijn toegenomen van 47,3 in augustus naar 48,4 in september.

De samengestelde index daalde hiermee van 49,6 naar 49,1. De voorlopige meting duidde op een index van 48,4.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Dienstensector eurozone krimpt iets harder dan gedacht

(ABM FN-Dow Jones) De dienstensector van de eurozone heeft in september nog iets meer krimp laten zien dan eerder gemeten. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van S&P Global.

De index die de activiteit van de dienstensector van de muntunie meet, kwam in september uit op 48,8 tegen 49,8 in augustus. In de voorlopige meting werd melding gemaakt van 48,9.

De inkoopmanagersindex voor de industrie van de eurozone bleek maandag in de definitieve meting te zijn afgenomen van 49,6 in augustus naar 48,4 in september.

De samengestelde index daalde hiermee van 48,9 naar 48,1. De voorlopige meting duidde op een index van 48,2.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Duitse dienstensector loopt verder terug

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse dienstensector heeft in september nog meer krimp laten zien dan eerder werd voorzien. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van S&P Global.

De index die de activiteit van de dienstensector van het land meet, kwam in september uit op 45,0 tegen 47,7 in augustus. In een voorlopige meting werd melding gemaakt van 45,4.

De inkoopmanagersindex voor de Duitse industrie bleek maandag in de definitieve meting te zijn afgenomen van 49,1 in augustus naar 47,8 in september.

De samengestelde index daalde hiermee van 46,9 naar 45,7. De voorlopige meting duidde op een index van 45,9.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Franse dienstensector groeit harder

(ABM FN-Dow Jones) De Franse dienstensector heeft in september meer groei laten zien. Dit bleek woensdag ook uit definitieve cijfers van S&P Global.

De index die de activiteit van de dienstensector van het land meet, kwam in september uit op 52,9 tegen 51,2 in augustus. 

De inkoopmanagersindex voor de Franse industrie bleek maandag in de definitieve meting te zijn afgenomen van 50,6 in augustus naar 47,7 in september.

De samengestelde index steeg hiermee van 50,4 naar 51,2. De voorlopige meting duidde ook op een index van 51,2.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20