Marc Coucke investeert in parkeer-app voor truckchauffeurs

De Leuvense onderneming OTRA Solutions lanceert een digitaal platform voor chauffeurs, bedrijven en parkinguitbaters in de transportsector. Een belangrijke investeerder: serieel ondernemer Marc Coucke.

De realtime parkingtool moet een oplossing bieden voor de toenemende parkeerproblematiek langs de grote Europese verkeersassen. Dit najaar moeten al 50 bedrijven en 21 parkings op het platform operationeel zijn. Via de reserveringsapplicatie wil OTRA de truckers en hun cargo een goede parkeerplaats bezorgen.

Het bedrijf kan, na de investeringen van de participatiemaatschappij PMV, nu rekenen op een aanzienlijke participatie van Alychlo, het investeringsbedrijf van Marc Coucke, om het platform op Europees niveau in de markt te zetten.

Design en luxejachten

Recentelijk raakte ook ander investeringsnieuws van Coucke bekend. Alychlo stapt in Comate, een Leuvens bedrijf dat producten ontwikkelt en ontwerpt voor andere bedrijven. De twee richten samen ook Comate Ventures op, een investeringsfonds dat mikt op kersverse techbedrijven.

Coucke pompt ook 26 miljoen euro in The Italian Sea Group, een constructeur van luxejachten die de beurs van Milaan staat.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20