De jongste belegging van Marc Coucke: Italiaanse luxejachten

Serieel ondernemer Marc Coucke wordt een grote aandeelhouder van The Italian Sea Group, een grote bouwer van luxejachten. Hij verkeert in goed gezelschap, want ook de Italiaanse mode-ontwerper Giorgio Armani stapt mee in het kapitaal.

In de blockbuster Tenet speelt het yacht Planet Nine, mét helikopterplatform, een belangrijke rol. Het gaat om een van de paradepaardjes van The Italian Sea Group (TISG), het bedrijf van ondernemer Giovanni Costantino dat luxejachten tot 100 meter lang maakt. De jachtenbouwer trekt naar de beurs van Milaan en wil er in totaal 50 miljoen euro ophalen, zo bevestigde het bedrijf maandag.

Giorgio Armani

Twee grote investeerders hebben zich vooraf, en afzonderlijk, geëngageerd als ‘cornerstone investors’: Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo en het modehuis Giorgio Armani, dat gesticht werd door de intussen 86-jarige gelijknamige modelegende. Hoeveel ze in het jachtbedrijf stoppen, wordt niet bekendgemaakt, maar eens de beursgang afgerond is, zullen ze samen 15 procent van The Italian Sea Group in handen hebben.

De aandelen worden genoteerd op het handelsplatform MTA (Mercato Telematico Azionario) van de beurs van Milaan. Oprichter Costantino blijft wel de meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf.

Met de opbrengst wil TISG onder meer ‘samenwerkingsakkoorden sluiten met de beroemdste luxemerken in de wereld’ en zijn productiecapaciteit verhogen door Europese scheepswerven in Italië, Turkije en Griekenland op te kopen. (mah)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20