Man die alle Starbucksvestigingen ter wereld bezocht, drinkt zijn koffie liever elders

Een Texaan die 17 jaar lang niets anders deed dan alle Starbucksvestigingen ter wereld bezoeken en daar meer dan 100.000 dollar voor over had, zou nooit een vestiging bezoeken voor de koffie, zegt hij in de Telegraph.

Ik respecteer Starbucks voor zijn zakelijk vernuft, zijn klantvriendelijkheid, zijn belevingswaarde, de propere toiletten en de WiFi, maar als het niet was om een nieuwe vestiging van mijn lijst te schrappen, zou ik er niet naartoe gaan voor de koffie.”

De man die Rafael Lozano heet, maar zijn naam in Winter veranderde, bezocht ondertussen 11.733 Starbucksvestigingen op zes continenten, waarvan 2.471 buiten de VS en Canada.

Hij heeft er nog maar 323 te gaan.

Toen hij in 1997 zijn reis aanvatte waren er slechts een 1.500-tal vestigingen in 4 landen. Ondertussen heeft hij aanvaard dat hij waarschijnlijk nooit alle vestigingen zal kunnen bezoeken omdat Starbucks nieuwe vestigingen opent aan een tempo dat hij niet aankan (het record staat op 290 in één week).

Teleurgesteld is hij zeker niet, omdat hij voornamelijk een excuus zocht om te kunnen reizen, terwijl hij zijn werk als computerprogrammeur ook on the road kon blijven doen. Maar als het over koffie gaat, verkiest hij de artisanale soort, die je bij Starbucks niet zal vinden.

Op zijn website staan foto’s van elke Starbucks die hij bezocht.