Man City meest waardevolle sportploeg ter wereld

De voetbalploeg van Kevin De Bruyne, en voorheen van Vincent Kompany, verkoopt een belang van 10 procent aan Silver Lake. De Amerikaanse investeringsfirma legt daarvoor 454 miljoen euro neer, wat Man City waardeert aan 4,4 miljard euro, de hoogste waardering voor een sportploeg wereldwijd.

Silvar Lake koopt 10 procent van de City Football Group (CFG), die gecontroleerd wordt door Sjeik Mansour, een lid van de koninklijke familie van Oliestaat Abu Dhabi. Een officiële aankondiging zal later vandaag volgen.

CFG-voorzitter Khaldoon AL Mubarak tekende zaterdag al een akkoord met Silver Lake-partner Egon Durban. De oliesjeiks zouden wel van plan zijn om hun meerderheidsbelang te behouden.

De private equity-firma uit de VS zegt het belang minstens tien jaar te zullen bijhouden. Het kan er echter ook voor kiezen om uit te cashen via een beursgang of door aan een andere private investeerder te verkopen. Silver heeft ook onder andere Europese topploegen benaderd, waaronder Chelsea.

Mancester City lijkt een goede investering. De winnaar van de premier league maakt al vijf jaar op rij winst. Tijdens het seizoen 2018-2019 draaide het een recordomzet van 624 miljoen euro. Sinds de koninklijke familie van Abu Dhabi eigenaar werd in 2008 groeit de omzet al 11 jaar op rij. Vorig jaar won Kevin Debruyne met Man City de zogenaamde Britse ’treble’: De titel in de Premier League, FA Cup, en de League Cup.

Bron: CNBC, Financial Times

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20