Waarom is maandag de populairste dag om te solliciteren?

Uit een analyse van alle cv’s die rekruteringsspecialist Robert Half in 2022 ontving, blijkt dat maandag de populairste dag is om te solliciteren voor een nieuwe job. Hoe komt dat? Jeroen Diels, Regional Managing Director bij Robert Half, geeft meer duiding in een gesprek met Business AM Radio.


Beluister het volledige gesprek met Jeroen Diels hier.


De details: Diels merkt op dat mensen tijdens een weekend meer tijd hebben om hun carrièrepad onder de loep te nemen. “Dat zorgt er vervolgens voor dat ze na een weekend van zelfreflectie overgaan tot actie”, klinkt het. “Daardoor is maandag een populaire dag om te solliciteren.”

Pluspunt: Solliciteren op maandag heeft ook een belangrijke troef.

  • “Het is een goed idee om je sollicitatiebrief op maandag te versturen. De kans is dan ook groot dat je die week wordt opgenomen in de planning. Bij de start van de werkweek wordt er doorgaans gekeken wie er allemaal gesolliciteerd heeft voor een functie”, verduidelijkt Diels.
  • “Het is wel een brug te ver om te zeggen dat enkel op maandag solliciteren succesvol is”, vervolgt hij. “We raden aan om niet te lang te wachten met een vacature te beantwoorden als je een job vindt waarin je interesse hebt. Je bent immers niet de enige persoon die solliciteert.”

Tip voor de werkgevers: Diels adviseert werkgevers om er rekening mee te houden dat veel mensen hun sollicitatiebrief versturen op een maandag.

  • “Veel grote bedrijven houden daar al rekening mee en nemen dat op in hun flows. Kmo’s raden wij aan om maandag voldoende tijd in te plannen om de inkomende reacties snel en vriendelijk te beantwoorden. Op die manier verhoog je jouw kansen om het talent ook in huis te halen.”

(evb)

Meer