Sterven in het echte leven als je dood bent gegaan in een game: nieuwe, lugubere virtualrealitybril doet het zijn dragers aan

De maker van de Oculus-headset heeft een nieuw type virtualrealitybril ontwikkeld die wel erg doortastend te werk gaat: als de drager in het spel sterft, sterft hij of zij ook in de werkelijkheid.

Waarom is dit belangrijk?

Tools die je onderdompelen in de virtuele werkelijkheid bestaan al enkele jaren, maar hebben nog geen breed publiek kunnen overtuigen. De komst van het metaversum zou daar echter verandering in kunnen brengen.

In het nieuws: De VR-headset in kwestie is uitgerust met drie explosieve ladingsmodules, die op het voorhoofd van de gamer zijn gericht. Ze worden geactiveerd wanneer de speler sterft in het spel, waardoor zijn of haar brein echt wordt opgeblazen.

  • Op zijn blog presenteert Palmer Luckey, oprichter van de Oculus-headset - in 2014 overgenomen door Meta - zijn nieuwe creatie; de ‘NerveGear’. Volgens hem een "ongelooflijk apparaat dat de werkelijkheid perfect nabootst met behulp van een d
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.