Lufthansa schrapt helft van de vluchten door corona

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa zal de komende weken tot de helft van haar vluchten afgelasten. Dat zegt het Duitse bedrijf in een persbericht.

Op maandag liet Lufthansa al optekenen een kwart van de vluchten te moeten afgelasten door de daling in de vraag naar Europese vluchten. Nu het coronavirus covid-19 naar een piek werkt in Europa, stappen steeds minder mensen op het vliegtuig.

50 procent

Ook voor Lufthansa heeft dat gevolgen. Het bedrijf uit Keulen zal daarom de capaciteit verminderen met 50 procent. Volgens het bedrijf is de maatregel een aanvulling ‘op de geplande maatregelen op personeelsvlak, bij materiaalkosten en op projectbudgetten en enkele andere liquiditeitsmaatregelen.’

Ook Brussels Airlines, dat deze week ook veel geschrapte vluchten aankondigde, valt onder Lufthansa Group. Er zouden nog meer maatregelen kunnen volgen, daarover wordt volgende week beslist.

Omboeken

Eerder stond op Twitter al te lezen dat Lufthansa een tijdelijke beleidswijziging heeft voor het herboeken van vluchten.

Wie voor 5 maart een vlucht boekte bij Lufthansa, met afreisdatum tot 30 april van dit jaar, mag die één keer omboeken zonder kosten. U moet dan wel ten laatste vliegen voor het einde van dit kalenderjaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20