Lufthansa haalt miljard euro op

Lufthansa heeft 1 miljard euro opgehaald via de uitgifte van obligaties. Dat meldt het Duitse moederbedrijf van Brussels Airlines woensdagavond.

Het gaat om twee schijven van 500 miljoen euro. Het eerste waardepapier heeft een rente van 2 procent en loopt tot 2024, de tweede loopt tot 2029 aan een jaarlijkse rente van 3,5 procent. Lufthansa tankt het geld om de liquiditeit van het luchtvaartconcern aan te dikken. Lufthansa blijft werken aan maatregelen om de hulpmiddelen van de Duitse overheid terug te betalen, luidt het in een persbericht.

Net als vele andere spelers uit de luchtvaartsector werd Lufthansa midscheeps getroffen door de coronapandemie, die heel zwaar woog op de reizigersaantallen. Op 31 maart had de Lufthansa-groep voor 10,6 miljard euro aan cash en equivalenten, zoals nog niet aangewende overheidssteun. De regeringen van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België hebben alles samen 9 miljard euro toegezegd vanwege de pandemie. Eind maart had Lufthansa zowat 2,5 miljard van de 9 miljard euro opgebruikt. Lufthansa had in februari al meer dan 1 miljard euro opgehaald via de financiële markten, waarmee het bedrijf een deel van de overheidssteun terugbetaalde.

Intussen bereidt Lufthansa ook een kapitaalverhoging voor, eveneens om overheidssteun terug te betalen. Maar de top van de luchtvaartgroep heeft nog beslissing genomen over de omvang en het tijdstip.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20