Lufthansa bereikt akkoord met Duitse staat over miljarden aan overheidssteun

Het Duitse persagentschap DPA meldt dat er een akkoord is over een pakket aan steunmaatregelen om de luchtvaartmaatschappij te helpen de massale verliezen door de coronacrisis op te vangen.

De Duitse moedergroep van Brussels Airlines kan zonder overheidssteun nauwelijks het hoofd boven water houden. Door de Covid-19-pandemie is de commerciële luchtvaart nagenoeg stilgevallen. Lufthansa houdt momenteel 90 procent van zijn toestellen aan de grond. Op een bepaald moment bloedde de maatschappij 800 miljoen euro per maand. 

Het bedrijf en de Duitse overheid onderhandelen al weken over steun. Vorige week lekte informatie over de onderhandelingen. Het voorstel dat toen op tafel lag was het volgende: de Duitse overheid zou aandeelhouder worden voor 20 tot 25 procent, naargelang de bron, in ruil voor een reddingspakket ter waarde van 9 miljard euro. 

Nu zouden Lufthanse en de Duitse staat dus een akkoord bereikt hebben over het voorstel, volgens DPA. De overeenkomst moet wel nog goedgekeurd worden door andere partijen, waaronder de Europese Commissie. 

Nu er duidelijkheid is over de Duitse staatsinterventie, kunnen de onderhandelingen over Brussels Airlines mogelijk ook in een stroomversnelling geraken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20