Luchthaven LA kampt met vervelende plaag: mensen in jetpack

Een bizar gesprek in de controletoren van LA: de crew van een China Airways-vliegtuig spotte een persoon in een jetpack op zowat twee kilometer hoogte. Dat is niet de eerste keer.

Bijzonder: tijdens een vlucht van China Airways zag een van de crewleden een man. Dat is niet evident: op 2.000 meter hoogte gaat het blijkbaar om een persoon in een jetpack. Het is al de tweede keer op een maand tijd dat er in de buurt van L.A. hoogvliegers in de lucht hangen en absoluut niemand weet waar die vandaan komt.

Twee maanden geleden passeerde er al eens een man in een jetpack langs een vlucht van American Airlines. Dat bracht volgend hallucinant gesprek voort.

Bijzonder gesprek

‘Toren, American 1997. We zijn net een man in een jetpack gepasseerd’, zegt de American Airlines piloot.

‘American 1997, ok, bedankt. Waren ze aan jullie linker- of rechterzijde?’, vraagt de operator.

‘Aan de linkerkant, misschien 150 meter of zo, op onze hoogte’, antwoordt de piloot.

‘We zagen de man in een jet pack ook net passeren’, zegt een piloot van Jet Blue Airways vervolgens aan de toren, die de andere piloot dan waarschuwde. ‘Enkel in L.A.’, is de commentaar van de verkeerstoren.

Jetpack of drone

Blijft nu de vraag waar de jetpack-mensen, als ze dat zijn, vandaan komen. Om een jetpack op twee kilometer te krijgen, is er heel wat benzine nodig. Het is zeker geen evidentie. Intussen is de FBI al betrokken bij de zaak.

Of het effectief om een jetpack, dan wel een drone gaat, moet blijken uit dat onderzoek. Tot dan houden de verkeerstorens de lucht goed in de gaten. Echt veilig is het niet: op LAX stijgen er elke dag tot 1.500 vliegtuigen op.

Meer