Lord of the Rings verhuist van Nieuw-Zeeland naar Verenigd Koninkrijk

Amazon Studios verhuist de productie van zijn Lord of the Rings-serie van Nieuw-Zeeland naar het Verenigd Koninkrijk. Dat laat de filmstudio van Amazon weten in een persbericht.

De opnames van het tweede seizoen van de Lord of the Rings-serie zullen plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk, en dus niet langer in Nieuw-Zeeland.  “De verschuiving van Nieuw-Zeeland naar het Verenigd Koninkrijk past in de strategie van de studio om zijn productieactiviteiten uit te breiden en te investeren in studioruimte in het Verenigd Koninkrijk”, klinkt het in een verklaring. “Veel van de films en series van Amazon Studios zijn al in het Verenigd Koninkrijk opgenomen.”

Amazon Studios heeft onlangs de opnames van het eerste seizoen van zijn nieuw reeks in Nieuw-Zeeland afgerond. De serie gaat vrijdag 2 september 2022 in meer dan 240 landen over de hele wereld in première op Prime Video. Amazon Studios pompte maar liefst 465 miljoen dollar, omgerekend 396 miljoen euro, in het eerste seizoen van de show. Er komen naar verwachting nog vier seizoenen, waardoor het een van de duurste reeksen ooit zou kunnen worden.

De indrukwekkend landschappen van Nieuw-Zeeland vormden eerder ook het decor voor de Oscarwinnende films ‘The Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’ van regisseur Peter Jackson. “We willen de bevolking en de regering van Nieuw-Zeeland bedanken voor hun gastvrijheid en voor het bieden van een ongelooflijke plek aan The Lord of the Rings-serie om deze epische reis te beginnen”, zegt Vernon Sanders, vicepresident van Amazon Studios.

(NS)

Meer