Loon in Bitcoin voor medewerkers van Nederlandse vestigingen Domino’s Pizza

Immensus Group, dat 16 Domino’s Pizza-filialen in Nederland bezit en exploiteert, biedt zijn personeel nu een deel van hun loon in Bitcoin aan.

Elke werknemer die meer verdient dan het minimumloon krijgt de mogelijkheid om het verschil in crypto’s uit te laten betalen, weet Cointelegraph.

‘We zijn een modern bedrijf, en we werken met veel jonge werknemers,’ zei Jonathan Gurevich, mede-eigenaar van Immensus. ‘We horen hen praten over Bitcoin en we willen de mogelijkheid bieden om cryptocurrency te bezitten.’

BTC Direct, een in Nederland gevestigd cryptobedrijf met een fiat-naar-crypto platform, zal de betalingen afhandelen. Er zijn mogelijk meer dan 1.000 werknemers die ervoor kunnen kiezen om deel te nemen aan het crypto-project.

Rendement

Drie jaar geleden bood BTC Direct als eerste bedrijf in Europa zijn medewerkers een verloning in Bitcoin aan. Dat loon heeft de medewerkers van BTC Direct inmiddels een rendement van meer dan 700 procent opgeleverd.

Mike Hutting van BTC Direct: ‘Bitcoin is al meer dan tien jaar de best presterende belegging. We verwachten dat dit doorzet en steeds meer mensen de stap richting een Bitcoin-loon zullen nemen.’

Hutting belicht ook de strategie en filosofie hierachter: ‘Je kunt klein beginnen met tien of twintig euro per maand, zoals de medewerkers van Domino’s. Zodra je wat Bitcoin bezit, zul je je eerder gaan verdiepen in de onderliggende waarde en de potentie. Een leerzame reis met keer op keer nieuwe inzichten.’

Bitcoin Pizza Day

De aankondiging viel samen met de 11e verjaardag van de eerste succesvol gedocumenteerde commerciële transactie met cryptovaluta’s. Deze transactie werd verricht voor twee Papa John’s pizza’s, een gebeurtenis die nu bekend staat als Bitcoin Pizza Day. 

In 2010 kostte Laszlo Hanyecz’s aankoop van die pizza’s hem 10.000 BTC – nu honderden miljoenen dollars waard. Maar zelfs sommige Bitcoin-stieren en pizzaliefhebbers zijn schijnbaar terughoudend om BTC als ruilmiddel te gebruiken.

Op dinsdag kondigde Anthony ‘Pomp’ Pompliano, bekend om zijn educatieve podcasts over crypto, aan dat hij een pizzabedrijf lanceerde gericht op het ondersteunen van kleine bedrijven en het Bitcoin Development Fund van de Human Rights Foundation. Klanten van de Bitcoin Pizza-onderneming kunnen echter alleen met cryptokaarten betalen. Pomp legde later zijn redenen uit voor het niet accepteren van BTC:

‘We willen niet dat mensen hun Bitcoin opgeven voor pizza, maar we zijn eerder bezig om geld in te zamelen in de vorm van depreciërende fiat dollars om de ontwikkeling van Bitcoin te helpen financieren.’

(am)

Lees ook: Waar kan ik in België met Bitcoin betalen en hoeveel kost dat?

Meer