LinkedIn geeft personeel week vrij om burn-out te vermijden

De socialenetwerksite LinkedIn heeft zijn personeel een week vrij gegeven. Het bedrijf doet dat om te vermijden dat het personeel een burn-out krijgt. Het gaat om bijna 16.000 werknemers.

RestUp!, dat is de naam die LinkedIn gegeven heeft aan de verlofregeling die het heeft uitgewerkt voor de 15.900 personeelsleden. Concreet betekent dit dat de werknemers deze werkweek de volle vijf dagen vrij krijgen. Het bedrijf wil naar eigen zeggen de personeelsleden de kans geven om tijdens die periode de batterijen op te laden.

Gezamenlijk de pauzeknop indrukken

‘Er is iets magisch aan het hele bedrijf dat op hetzelfde moment pauzeert. Bovendien moeten onze werknemers niet bang zijn dat ze bij hun terugkomst te maken zullen krijgen met een berg onbeantwoorde mails’, liet LinkedIn afgelopen vrijdag weten aan het persagentschap AFP.

Teuila Hanson, chief people officer bij LinkedIn, heeft in een reactie aan CNN laten weten dat het bedrijf op die manier iets waardevols wou geven aan het personeel. ‘En wat op dit moment zeer waardevol is, is de mogelijkheid om met z’n allen samen even op de pauzeknop te drukken’, aldus Hanson. ‘De pandemie weegt zwaar op het personeel. Dat bleek ook uit een recente bevragingen bij het personeel. Meer en meer respondenten namen het woord burn-out in de mond.’

Ook voor de werknemers die tijdens de extra week vakantie actief willen blijven, heeft LinkedIn een oplossing klaar. Het bedrijf zal zijn werknemers de mogelijkheid bieden deel te nemen aan dagelijkse activiteiten zoals vrijwilligerswerk voor goede doelen. Ook besloot het bedrijf om onder meer burn-outtrainingen aan managers te geven en vergadervrije dagen in te plannen.

Deeltijds thuiswerken

LinkedIn laat weten dat een groep van kernwerknemers tijdens deze werkweek wel zal blijven werken. ‘Zij krijgen de mogelijkheid om op een later tijdstip een week vakantie te nemen’, aldus de socialenetwerksite.

Voorts heeft LinkedIn gezegd dat de werknemers die momenteel thuiswerken pas in september opnieuw op kantoor verwacht zullen worden. Er liggen wel plannen op tafel om van deeltijds thuiswerken de norm te maken.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20