Lieven Annemans maakt geen deel meer uit van expertenpanel Celeval

De gezondheidseconoom Lieven Annemans is zelf uit het adviesorgaan Celeval gestapt. Hij doet dit na aanhoudende kritiek op zijn mediaoptredens.

Annemans heeft aan De Standaard bevestigd dat hij niet langer deel uitmaakt van Celeval. Hij heeft zelf zijn ontslag gegeven omdat hij meermaals kritiek heeft gekregen op zijn mediaoptredens, waarbij hij de geloofwaardigheid van de epidemiologische cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano openlijk in twijfel trok.

Annemans was donderdagochtend al niet aanwezig op de vergadering van Cleval.

Angstboodschappen

In zijn meest recente televisieoptreden in De Zevende Dag op één werd Annemaans aangesproken over zijn communicatie midden september met betrekking tot de coronacijfers. Hij zei toen dat ons land niet in een alarmfase zat. ‘We kunnen ons kunnen permitteren om bepaalde maatregelen te versoepelen’, klonk het toen. Zijn opmerkingen werden toen op heel wat kritiek onthaald.

Annemans reageerde in het actualiteitsprogramma dat hij toen verkeerd werd begrepen. ‘Het was een oproep om te stoppen met mensen te bedelven onder de cijfers waarvan men niet weet vanwaar ze afkomstig zijn’, aldus de gezondheidseconoom.

Hij stoort zich naar eigen zeggen het meest aan angstboodschappen en verkeerde maatregelen. ‘Het is de klassieke cocktail: dagelijkse angstboodschappen en maatregelen die hun doel missen, denk aan mondmaskers op straat. Die hebben helemaal geen nut’, klonk het zondag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20