Lichte stijging nieuwe coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en patiënten op intensieve zorgen blijven dalen

Er zijn in de afgelopen 24 uur 299 nieuwe besmettingen met Covid-19 gerapporteerd. Dat is een lichte stijging tegenover vrijdag. Het aantal ziekenhuisopnames daalt en het aantal patiënten op intensieve zorgen daalt zelfs met 5 procent per dag.

Er zijn nu 56.810 bevestigde coronagevallen. Het aantal nieuwe sterfgevallen blijft even hoog met 25, wat het totaal op 9.237 brengt.

34 mensen werden de voorbije dag opgenomen in het ziekenhuis, tegenover 56 een dag eerder, en 32 mochten het ziekenhuis verlaten. Dat is wel een serieuze daling in vergelijking met de 135 van vrijdag. In totaal zijn er nu 15.155 mensen genezen.

Dalende curve

9 patiënten mochten de intensieve zorgen verlaten. Het aantal patiënten dat op intensieve zorgen ligt, daalt met 5 procent per dag volgens het Crisiscentrum.

Over het algemeen blijft de curve dus dalen, maar het aantal besmettingen stijgt wel opnieuw. Dat zou mogelijk een effect kunnen zijn van de versoepelde lockdownmaatregelen. Virologen waarschuwen dat die cijfers de komende dagen nog kunnen toenemen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20