Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Lichte stijging nieuwe coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en patiënten op intensieve zorgen blijven dalen

Logo Business AM
Coronacrisis

23/05/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Virioloog Steven Van Gucht. - Isopix

Er zijn in de afgelopen 24 uur 299 nieuwe besmettingen met Covid-19 gerapporteerd. Dat is een lichte stijging tegenover vrijdag. Het aantal ziekenhuisopnames daalt en het aantal patiënten op intensieve zorgen daalt zelfs met 5 procent per dag.

Er zijn nu 56.810 bevestigde coronagevallen. Het aantal nieuwe sterfgevallen blijft even hoog met 25, wat het totaal op 9.237 brengt.

34 mensen werden de voorbije dag opgenomen in het ziekenhuis, tegenover 56 een dag eerder, en 32 mochten het ziekenhuis verlaten. Dat is wel een serieuze daling in vergelijking met de 135 van vrijdag. In totaal zijn er nu 15.155 mensen genezen.

Dalende curve

9 patiënten mochten de intensieve zorgen verlaten. Het aantal patiënten dat op intensieve zorgen ligt, daalt met 5 procent per dag volgens het Crisiscentrum.

Over het algemeen blijft de curve dus dalen, maar het aantal besmettingen stijgt wel opnieuw. Dat zou mogelijk een effect kunnen zijn van de versoepelde lockdownmaatregelen. Virologen waarschuwen dat die cijfers de komende dagen nog kunnen toenemen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO