Lichte stijging nieuwe besmettingen, maar aantal overlijdens verdubbelt bijna

Tussen 4 en 10 augustus werden er gemiddeld 606 besmettingen met Covid-19 per dag vastgesteld, blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is een stijging van 9 procent in vergelijking met de voorgaande periode.

De laatste dagen meldt Sciensano telkens kleine stijgingen van het aantal besmettingen. Dinsdag ging het om 11 procent, woensdag om 12 procent, donderdag om 13 procent en nu groeit het aantal besmettingen dus aan met 9 procent. In absolute cijfers waren er afgelopen maandag 789 gevallen.

In dezelfde periode overleden er in België gemiddeld vijf mensen per dag aan een besmetting. Dat is een stijging van 95 procent tegenover de voorgaande week. Toen waren er nog gemiddeld drie overlijdens per dag. Mogelijk speelt de hitte hier ook een verzwarende rol. Sinds het begin van de coronacrisis staat de teller van het aantal sterfgevallen op 9.916.

Tot slot nog de ziekenhuisopnames. In de periode van 7 tot 13 augustus waren er per dag gemiddeld 33 nieuwe opnames, wat overeenkomt met een stijging van 35 procent. Tussen 31 juli en 6 augustus waren er dat nog gemiddeld 24 per dag. Donderdag lagen er 309 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 74 op intensieve zorgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20