Lichaam Jürgen Conings aangetroffen in Dilserbos

Het lichaam van Jürgen Conings is gevonden in het Dilserbos nabij Dilsen-Stokkem. Burgemeester van Maaseik Johan Tollenaere (Open VLD) zou tijdens het mountainbiken een lijkgeur hebben waargenomen. Hoewel het nog wachten is op officiële bevestiging, gaat het volgens meerdere bronnen inderdaad om het lijk van de vermiste militair.

De Maaseikse burgemeester zat enkele meters achter zijn groep tijdens de sportactiviteit en merkte de opvallende geur op. Uit vrees dat het zou gaan om een lichaam noteerde Tollenaere de coördinaten van de locatie en gaf die door aan de politie. Er werd een lichaam aangetroffen in de struikgewassen, op een korte afstand van de coördinaten die Tollenaere had doorgegeven.

Volgens de eerste berichten zou Conings al drie weken overleden zijn. Het zou gaan om een wanhoopsdaad van de voortvluchtige militair. Daarmee zou er een einde komen aan een klopjacht van meer dan een maand.

Bevestiging

Ondertussen is er bevestiging van het federaal parket. Die liet in een persbericht weten dat het gevonden lichaam inderdaad dat van Conings zou zijn. “De waarschijnlijke doodsoorzaak, volgens de eerste onderzoeksresultaten, zou zelfdoding zijn”, staat er te lezen. Er zal nog een medico-legaal onderzoek volgen om dat te bevestigen.

Wat voorafging

Conings verdween op 17 mei en liet brieven achter waarin hij politici en virologen bedreigde. Conings had ook zwaar wapentuig meegenomen uit het wapendepot van Leopoldsburg. Er werden meteen grootschalige zoekacties opgestart om de potentieel gevaarlijke Conings te vinden. Voorheen leverden die acties enkel zijn wagen en later zijn rugzak op.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20