Leon Van Rompay blijft aan boord als CEO Mithra

De raad van bestuur van het Luikse farmabedrijf Mithra heeft Leon Van Rompay bevestigd als CEO. Van Rompay leidde al het bedrijf ad interim nadat oprichter en grootaandeelhouder François Fornieri een stap teruggezet had, maar hij blijft dus aan boord als CEO, zegt Mithra vrijdagavond.

Begin februari meldde Mithra dat oprichter François Fornieri voor maximaal 12 maanden een stap opzijzet als CEO. De beslissing kwam er omdat er een gerechtelijk onderzoek geopend was naar de mogelijke betrokkenheid van Fornieri in de zaak rond de Luikse intercommunale Nethys. Toen Mithra de beslissing communiceerde, was Fornieri intussen vrijgelaten onder voorwaarden. Mithra benadrukte toen dat het bedrijf zelve niet betrokken was in het gerechtelijk onderzoek.

Vertrouwen in Van Rompay

Het bedrijf communiceert nu dat Fornieri niet meer plaatsneemt in de CEO-stoel. Dankzij de goede prestaties en in overleg met de raad van bestuur heeft Fornieri beslist om het vertrouwen in Leon Van Rompay te behouden en zelf “aan de zijlijn te blijven in uitvoerende functies, zolang het onderzoek naar insiderhandel lopende is”, zegt hij in het persbericht. “Als stichter en belangrijkste aandeelhouder van Mithra blijf ik mijn rol van lid van de raad van bestuur ten volle uitoefenen en de bedrijfsstrategie steunen vanuit die positie”, zegt hij in het persbericht.

In het persbericht zegt Van Rompay dat hij een tweede hoofdstuk wil schrijven in het succesverhaal van het bedrijf gespecialiseerd in geneesmiddelen voor vrouwen. Het Luikse farmabedrijf heeft in het eerste semester de eerste inkomsten uit de anticonceptiepil Estelle ontvangen. Onder meer Europa, Canada en de VS keurden het middel goed.

Meer