Leningen in de horecabranche: kan ik echt geld lenen?

De horecasector omvat een breed spectrum aan dienstverlenende industrieën, variërend van restaurants tot hotels. Degenen die actief zijn in deze sector, hebben doorgaans aanzienlijke vaste kosten en vinden het misschien moeilijk om de benodigde fondsen voor groei te genereren. Leningen in de horeca, dit moet je weten:

Het verkrijgen van de verkeerde financiering voor je horecazaak zal je kosten zeker verhogen en je benadelen ten opzichte van de concurrentie. Hoewel elke lening zijn eigen problemen heeft, kan het vinden van financiering voor hotels, restaurants en dergelijke een beetje uitdagender zijn dan voor andere soorten onroerend goed.

Welk type leningen in de horeca zijn er?

Het type financiering dat het beste werkt voor jouw hotel of restaurant hangt grotendeels af van je doelen en waar je je in het proces bevindt. Als je bijvoorbeeld een stuk onroerend goed bezit waarvan je denkt dat dit de beste plaats is om een horacazaak uit te bouwen, heb je mogelijk een bouwlening nodig om de bouw te financieren.

Tip: bekijk verschillende leningen bij CETELEM

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven Let op: geld lenen kost ook geld!.Meer informatie

Of misschien heb je het pand al? Dat is goed, want er zijn ook leningen beschikbaar die je kunnen helpen bij het beveiligen van het pand dat je toekomstige zaak zal worden. Misschien heb je al een klein hotel en wil je het inruilen voor een groter waardoor je meer gasten zou kunnen huisvesten? Een overbruggingskrediet kan je helpen dat doel te bereiken, waardoor je het nieuwe pand kan kopen en jezelf financieel kan dekken tot je huidige pand wordt verkocht.

Zorg ervoor dat je niet meer leent dan nodig is

Sommige kredietverstrekkers proberen de kredietnemers zover te krijgen om meer financiering aan te vragen dan ze nodig hebben. Dat is een vergissing die je moet vermijden. Meer lenen dan nodig is, verhoogt niet alleen je kosten en de winst van je geldschieter, maar het kan ook leiden tot slechte uitgaven en investeringsbeslissingen omdat je angstig bent over het hebben van dood geld in je account.

Je beste zet is om duidelijk en objectief vast te stellen hoeveel je nodig hebt. Het is prima om een ​​schatting te maken en vervolgens in de toekomst extra geld te lenen als dat nodig is. Of een reserve af te sluiten die je kunt opnemen om onverwachte kosten op korte termijn te dekken.

Er zijn veel commerciële kredietverstrekkers, banken en anderen die zullen proberen hun vaardigheden te verkopen, maar je wil niet riskeren in zee te gaan met een onervaren geldschieter. Zorg ervoor dat uw geldschieter eerder al leningen in de horeca heeft afgesloten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20