Lange wachtrijen bij heropening IKEA, situatie intussen weer normaal

Nu de winkels opnieuw open zijn, trekt de Vlaming voorspelbaar genoeg massaal naar IKEA en Action. De lange rijen van deze ochtend zijn intussen wel opgelost.

Na de rush op de tuincentra en de doe-het-zelfwinkels, krijgen vooral de Zweedse meubelgigant IKEA en de discounter Action vandaag lange wachtrijen te verduren.

Iedereen die verhuisde tijdens de lockdown, iedereen die door een stoel of bed zakte, die stond deze ochtend blijkbaar in een rij aan IKEA. Dat blijkt uit foto’s die verschijnen op sociale media.

https://twitter.com/LudwigBollaerts/status/1259764653489565701

De regels voor heropening werden vorige week door de regering aangekondigd. Social distancing is daarbij een sleutelbegrip. Zo mag er maar 1 klant per 25 vierkante meter aanwezig zijn. Ook het personeel moet beschermd kunnen worden.

Slang

In IKEA Anderlecht zorgt dat alvast voor hallucinante taferelen. De rij strekt namelijk niet alleen ver buiten, ook binnen staan er heel wat klanten aan te schuiven.

Bij IKEA zijn de rijen intussen opgelost, bevestigt woordvoerster Julie Stordiau aan Business AM. ‘De rijen waren vooral een probleem aan het begin van de dag, voor de winkels opengingen. Zodra de deuren openden, kon iedereen gewoon vlot inschuiven, met de regels van social distancing in gedachten.’

Rijen opgelost

De Zweedse meubelmaker had de toevloed wel verwacht. ‘We hebben de rijen in slangen gezet en ervoor gezorgd dat die twee keer zo lang als normaal waren, om de mensen te kunnen opvangen. Nu mag er telkens iemand binnen zodra er iemand buitenstapt, en dat gaat vlot’, klinkt het.

Ook bij Action en andere discounters zoals Wibra zijn de rijen erg lang, daar lijkt het probleem nog niet meteen opgelost. Op sociale media komt er veel kritiek op de massa, maar ook veel begrip.

In de winkelstraten bleef het veeleer rustig. Zowel op de Meir in Antwerpen als in de Gentse Veldstraat bleef de massa uit. Alle steden hebben een plan met eenrichtingsverkeer uitgewerkt om door de winkelstraten te navigeren. Winkelen mag enkel alleen, tenzij u vergezeld bent door kinderen.

Zaterdag wordt er mooi weer voorspeld. Of de winkelstraten dan ook nog leeg zullen blijven, is afwachten.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20