Kustburgemeesters willen tweedeverblijvers vanaf 18 mei weer toelaten

De kustburgemeesters zullen aan de Nationale Veiligheidsraad voorstellen om mensen met een tweede verblijf opnieuw toe te laten aan zee vanaf 18 mei. Een algemeen plan voor de zomer is er echter nog niet.

Woensdagmorgen kwamen de tien kustburgemeesters samen om algemene richtlijnen uit te werken voor de zomer. Het ging dan bijvoorbeeld om het voorstel van Bart Tommelein (Open Vld), die in Oostende heil ziet in een strandpas. Of de oproep van Steve Vandenberghe (sp.a) om alle evenementen te schrappen. Maar een akkoord is er nog niet, schrijft Het Laatste Nieuws.

‘Er is afgesproken om, elke gemeente afzonderlijk, een nota over te maken aan provinciebedrijf Westtoer tegen 11 mei. Westtoer zal dan een algemene nota opmaken waar iedereen mee akkoord gaat, met ook specifieke extra richtlijnen per kustgemeente’, stelt provinciegouverneur Carl Decaluwé.

Wél zijn de burgemeesters het erover eens dat ze tweedeverblijvers vanaf 18 mei weer willen toelaten in hun gemeenten. Vanaf 8 juni wordt ook de vakantieverhuur van appartementen heropgestart. Dagjestoeristen moeten nog wat langer wachten. Maar alles blijft onder voorbehoud: de federale regering en de Nationale Veiligheidsraad moeten eerst instemmen met het voorstel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20