Kortlopende lening met een looptijd van 12 maanden

Als het gaat over schuldfinanciering krijgen de meeste kleine bedrijven traditioneel hun zakelijke leningen van commerciële banken in de vorm van termijnleningen. Die termijnleningen hebben korte, middellange of lange looptijden. En die looptijden duiden vanzelfsprekend op de verschillende looptijden waarbinnen de onderneming de lening kan terugbetalen. Maar niet alleen daarop, ook op andere doeleinden van de leningen. Een kortlopende lening is voor de meeste kleine bedrijven het voordeligst. 

Wat is een kortlopende lening voor bedrijven?

Kleine bedrijven hebben meestal kortetermijnleningen nodig en geen langlopende (schuld)financiering. De meeste kortetermijnleningen hebben een looptijd van één jaar of minder. Dat betekent dat ze binnen een jaar aan de kredietgever moeten worden terugbetaald en soms zelfs sneller: binnen de 90 tot 120 dagen. 

Deze kortlopende leningen laten je toe om op korte termijn snel aan je financieringsbehoefte te voldoen zonder dat je een verbintenis op langere termijn moet aangaan. 

Doeleinden van een kortlopende lening

Kortlopende leningen zijn nuttig voor bedrijven met een seizoensgebonden karakter, zoals detailhandelbedrijven die voor de feestdagen een stock moeten opbouwen. Zo’n bedrijf heeft mogelijk een kortlopende lening nodig om de voorraad ruim vóór de vakantie te kopen en kan de lening pas na de vakantie terugbetalen. Dat is het perfecte gebruik voor de kortlopende zakelijke lening.

Andere toepassingen voor zakelijke kortetermijnleningen zijn het verhogen van het werkkapitaal om tijdelijke tekorten in fondsen te dekken, zodat je kunt voldoen aan de loonkosten en andere uitgaven. Misschien wacht je op kredietklanten om hun rekeningen te betalen. Je kunt ook kortlopende zakelijke leningen nodig hebben om je eigen rekeningen te betalen. Of misschien hebt je alleen een lening op korte termijn nodig om jouw cashflow te verdelen, vooral als jouw bedrijf een cyclisch bedrijf is.

Kwalificeren voor een kortlopende lening

Om in aanmerking te komen voor een kortlopende lening, moet je uitgebreide documentatie aan jouw geldschieter aanbieden, of het nu een bank, een kredietvereniging of een ander type geldschieter is. De kredietverstrekker wil op zijn minst een overzicht van jouw betalingsgeschiedenis voor andere leningen die je mogelijk hebt gehad. Maar ook de betalingsgeschiedenissen aan jouw leveranciers (crediteurenadministratie) en de cashflowgeschiedenis van jouw bedrijf voor misschien wel de laatste 3 tot 5 jaar. Je moet ook bereid zijn om jouw inkomstenoverzicht voor dezelfde hoeveelheid tijd over te dragen als de geldgever daarom verzoekt.

Tip: Cetelem biedt een hele waaier aan leningen. Maak nu een gratis simulatie: 

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS).Daar kunt u gratis uw lening simulerenaan aantrekkelijke tarieven
Meer informatie

Let op: geld lenen kost ook geld!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20