Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Koopt de Amerikaanse overheid zich in bij luchtvaartbedrijven?

Logo Business AM

26/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

isopix

De Amerikaanse overheid zou zich klaarmaken om aandelen te kopen van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

Volgens The Wall Street Journal geven bronnen dichtbij de minister van Financiën, Steven Mnuchin, aan dat zo een operatie deel is van het reddingspakket van 2.000 miljard dollar dat de Amerikaanse overheid klaar heeft staan naar aanleiding van de coronacrisis.

250 miljard dollar

Mnuchin zou de plannen op tafel hebben gelegd toen, tijdens het samenstellen van het reddingspakket, bleek dat de Amerikaanse luchtvaartsector tijdelijk op sterven na dood is. IATA, de internationale luchtvaartfederatie, voorspelt een omzetverlies van 250 miljard dollar, wereldwijd. Het grootste deel van de Amerikaanse vloot staat momenteel aan de grond.

De Republikeinen zouden rechtstreekse subsidies aan de luchtvaartindustrie meteen hebben afgewezen. Een eerdere versie van de wetgeving zou namelijk 50 miljard aan leningen voorzien hebben aan passagiersvliegtuigmaatschappijen en 8 miljard aan cargovervoer.

Aandelen

Mnuchin gaf vorige week al aan dat een aandeel in de maatschappijen een deel van de onderhandelingen zou zijn. Andere opties zijn warrants, waardoor de overheid het recht krijgt om aandelen te kopen aan een zekere prijs, een optie dus.

De versie van de reddingswetgeving die door de Senaat ging op woensdagavond, voorziet 25 miljard in leningen en garanties voor passagiersmaatschappijen en 25 miljard in directe subsidies. De luchtvaartsector had om subsidies gevraagd, en hadden het totaalbedrag liever volledig direct in cash gekregen.

Lees ook:

Source: Wall Street Jounal


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton