Kleine aandeelhouders Recticel wenden verkoop aan Oostenrijkers af

De vijandige overname van schuimrubberfabrikant Recticel door het Oostenrijkse Greiner lijkt afgewend. Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van het Wetterse bedrijf heeft maandag op een bijzondere aandeelhoudersvergadering gekozen voor een alternatief scenario.

Ze hebben het licht op groen gezet voor de verkoop van de afdeling “Engineered Foams” aan het Amerikaanse Carpenter. Dat bericht De Tijd op zijn website. Die verkoop was onderdeel van de verdedigingsstrategie van Recticel tegen het vijandige overnamebod van Greiner.

De stemming beloofde spannend te worden, want hoofdaandeelhouder Bois Sauvage -die 27,08 procent van Recticel controleert- had op voorhand aangekondigd dat hij tegen de verkoop zou stemmen. Bois Sauvage steunt immers het overnamebod van de Oostenrijkers.

Maar vanuit Recticel zelf kwam het advies aan de aandeelhouders om de verkoop goed te keuren, wat gebeurde met 63,45 procent van het aanwezige kapitaal.

De divisie Engineered Foams omvat een dertigtal fabrieken in Europa, waaronder ook die in Wetteren. De deal met Carpenter waardeert de afdeling op 656 miljoen euro. Het doel van Recticel is een pure isolatiespeler te worden. Als de verkoop van de afdeling ook na het boekenonderzoek finaal wordt goedgekeurd, kan Greiner de geplande deal met Bois Sauvage afblazen.

Meer