Klant wil 1.000 miljard dollar van Apple omdat ze ‘iPhone gestolen hebben tijdens reparatie’

1.000 miljard dollar, zoveel wil Raevon Terrell Parker van techreus Apple. Tijdens een reparatie van zijn iPhone zou het bedrijf volgens Parker zijn telefoon hebben gestolen toen bleek dat er unieke software op stond.

Een man uit Missouri wil Apple vervolgen voor het ronde bedrag van 1.000 miljard dollar. Hij claimt dat het bedrijf zijn iPhone heeft gestolen en met de software die hij erop zette, nieuwe features heeft ontwikkeld.

Nieuw iPhone of gestolen iPhone

In 2018 had Parker problemen met zijn iPhone. Hij bracht het toestel binnen bij een Apple Store in Saint Louis in Missouri. Het personeel hield zijn iPhone bij en gaf hem een nieuwe in de plaats, staat te lezen in de aanklacht.

Volgens Parker hield het personeel de telefoon niet omdat de iPhone niet meer te repareren was. Integendeel, er zou op zijn iPhone software hebben gestaan die Apple gebruikt heeft om nieuwe functies te ontwikkelen.

Een van die functies is volgens Parker de mogelijkheid om verschillende opstart-laadschermen voorbij te gaan. Dat staat op een eerste klacht van Parker, die geseponeerd werd door het gerecht. Volgens de man is die ontwikkeling cruciaal voor iOS 12, het softwarepakket dat Apple in 2018 lanceerde.

Nieuwe iOS

Het is ietwat onduidelijk wat Parker juist bedoelt met de claim dat de iPhone de eerste was met die nieuwe functies. Volgens Macworld heeft Parker misschien een versie van iOS geïnstalleerd die niet bedoeld was voor het publiek en heeft de Apple Store die versie verwijderd.

Volgens de man werd hij in de winkel, toen hij met zijn klacht terugkwam ‘gek’ genoemd. Dat is ook de reden waarom hij zo een grote schadevergoeding wil. In de eerste klacht staat zijn mentale gezondheid beschreven als ‘onbetaalbaar’.

De laatste poging van Parker om Apple te vervolgen, werd trouwens onmiddellijk naar de vuilbak verwezen.

Net deze week raakte bekend dat de aandelen van Apple zodanig gestegen zijn dat het bedrijf 1.500 miljard dollar waard is. Dat is een record en de eerste keer dat een bedrijf op Wall Street die marktwaarde bereikt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20