Apple vestigt record op Wall Street en is 1.500 miljard waard

Op woensdag is Apple het eerste Amerikaanse bedrijf geworden met een marktwaarde van 1.500 miljard dollar.

Investeerders hebben goede redenen om optimistisch te zijn over de toekomst van de technologiereus. De komende herfst brengt wellicht een iPhone met 5G. De verkoop in de App Store loopt op. Apple zou voorts de overstap van Intel naar ARM-processors aankondigen en ook dat stemt de markt positief.

Centrale bank

Woensdag en donderdag sprintte het aandeel van Apple de hoogte, in wars van de rest van de markt. De nakende aankondiging van de Fed deed Wall Street geen goed. Hoewel die een langer aanhoudend stimuluspakket aankondigde, rekent de Fed ook op langdurige gevolgen van corona op de economie. Volgens de centrale bank zou het nog minstens twee jaar duren eer er herstel in zicht is.

Apple doet het de laatste tijd erg goed op de beurs, ondanks twee kleine paniekmomenten in de afgelopen twee jaar. Vorig jaar waren er zorgen over de verkoop van iPhones. Eerder dit jaar ontstond er paniek bij de uitbraak van het coronavirus in China, waar een groot deel van de productie van Apple aanwezig is.

Terugkoop

Het moet gezegd dat Apple op agressieve wijze een deel van de eigen aandelen heeft teruggekocht om de cashreserves te verminderen. Veel investeerders stonden niet achter die strategie, maar een deel van de marktwaarde hangt dus vast aan die terugkoop.

Apple zette daarnaast ook in op bredere service en andere content. Dat moet compenseren voor de iPhones, waar Apple lang over-afhankelijk van was. De vooruitgang in dat proces maakt de investeerders duidelijk gelukkig.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20